Szoktatok politikai célokért imádkozni?
Én szoktam, Orbán Viktorért, a kormányért.
És ebben az is benne van, hogy az ellenzék ellen is, a politikai céljaik ellen, egyénenként áldást is lehet mondani rájuk, gyerekeikre, stb.
De ilyet lehet kérni, hogy:
-legyen egyet nem értés, széthúzás a pártokon belül is, és a pártok között is
(ezt már mióta imádkozzuk a jobbikra, és be is jött, látható mk lett egy atombiztosnak tűnő pártról, most a momentum a fontos, hogy ők is vesszenek össze, hulljanak szét
-Isten zavarja össze a gondolataikat, beszédüket, amikor nyilvánosság előtt beszélnek, TV-nek nyilatkoznak
Az Úristen a Bibliában, az Ószövetségben is hasonló módon zavarta össze a választott nép ellenségeit.
Az a durva, hogy te ezt most viccből írtad ki, de egy szektában komolyan ezt csinálják. Ismeretes, hogy a Jobbikot hogy átkozta a hitgyüli.
Magam ateista vagyok, így nem hiszek ezekben, viszont rendkívül undorító dolognak tartok.
Ilyet nem, mert ezek hülyeségek. Senki javát nem szolgálnák az általad leírtak, ezt még emberi aggyal is könnyű belátni.
De amúgy pl. a katolikus nagypénteki liturgiában minden évben imádkozunk az ország vezetőiért (igen, akkor is, ha Gyurcsány volt hatalmon vagy valaki még rosszabb, mert ez teljesen független a személytől):
"Az államfőkért és hatóságokért: Az Úristen irányítsa értelmüket és szívüket, hogy szándéka szerint szolgálják mindenki szabadságát és az áldott békét.
Mindenható, örök Isten, kezedben van az emberek sorsa és megszabod a népek jogait: tekints kegyesen azokra, akik fölöttünk hatalmat gyakorolnak, és add, hogy az igazi békesség, a vallás szabadsága és a népek jóléte megvalósuljon az egész világon."
"Az Úristen a Bibliában, az Ószövetségben is hasonló módon zavarta össze a választott nép ellenségeit."
Most is!
"Szoktatok politikai célokért imádkozni?
Én szoktam, Orbán Viktorért, a kormányért"
Istenem mennyi agyhalott van ebben az országban!!! ezek miatt nemjutunk ötről a hatra, egy hazug tolvajért imádkozni hát ez már tényleg mindennek a legalja..
Had hívjam fel a figyelmed arra "kedves" Kérdező, hogy amikor egyet nem értést, zűrzavart kérsz ellenzéki pártokra, akkor nem imádkozol! Imádkozhatsz az általad szimpatikusnak tartott vezetőért, ez szívügyed. De az ellenfelek elleni(!) "ima" nem helyes, keresztényhez méltatlan átkozódás. A keresztény ember dolga az, hogy minden és mindenki javára imádkozzon, te pedig piszkosul nem ezt teszed. Bőven van mit tanulnod a hitről.
Ezt bármilyen politikai véleménytől függetlenül, mint keresztény mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!