Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme van még Gyurcsányt...

Mi értelme van még Gyurcsányt emlegetni? Vagy csak én látom így?

Figyelt kérdés
Végül is ez is egy jele annak, hogy a Fidesz egyáltalán nem a korosztályomat akarja megszólítani (20-on évesek). Tudom, hogy Gyurcsány ma is szerepel a politikában, de már 10 éve Orbán a miniszterelnök, és mégis egyes kommentelők (szerintem 40 fölöttiek) mai napig Gyurcsányra mutogatnak vissza. Ne szeretem egyiküket se, se Orbán, se Gyurcsány nem szimpatikus nekem, de szerintem a korosztályomnak Gyurcsány olyasvalaki, aki még általános iskolás korunkban bukott bele a politikába, és azóta nem igazán sikerült visszakapaszkodnia. Mi értelme van egy csomó kommentben meg minden politikai hír alatt újra előrángatni, hogy Gyurcsány így meg úgy Gyurcsány úgy? Ráadásul azoknak a fiataloknak, akik mondjuk 2020-ban lesznek első szavazók, a Gyurcsány kábé olyan lehet, mint nekem a Horn Gyula. Persze, nyilván a múlt az megtörtént, és kihatása van a jelenre, de nem a jelenben kéne megoldásokat keresni? Ez valami berögződés, hogy a Gyurcsányt állandóan elő kell ráncigálni mindenhonnan? Szerintem még azok sem szavaznának rá, akik utálják a Fideszt. Ha kortársaimmal a politikáról beszélünk, szóba kerül a Fidesz, a szélsőjobb vagy a Momentum, de ember nincs, aki megemlítené Gyurcsányt.

2020. jún. 16. 11:07
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
84%
A DK igen komoly eredményt ért el a legutóbb választáson, ami már nem tudom, melyik volt. Szóval szorgalmasan rá kell mutatni Gyurcsány hibáira, nehogy még jobban előre törjön. Karácsonyt is gyalázni kell, nehogy legközelebb is megválasszák. És ha éppen senkire nem sikerül semmit mondani, akkor óva kell inteni az embereket minden gonoszság ősatyjától, Soros Gyuri bácsitól.
2020. jún. 16. 11:14
 2/25 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem nem teljesen jól látod... a mai fiataloknak van egy jelentős része, akiket még meg tud vezetni Gyurcsány, jó tudom , tele van a DK s nagygyűlés öreg nyugdíjasokkal, de azért én fiataloktól is hallom, hogy szimpatizálnak vele ! Ezért azt gondolom, hogy mindig rá kell mutatni arra, hogy mit művelt ez az ember jó tíz évvel ezelőtt, mert azt az időszakot nem kéne még egyszer visszahozni... annál bàrmi jobb.
2020. jún. 16. 11:17
 3/25 anonim ***** válasza:
58%

Mivel nincs más komolyabb programjuk a Fidesznek, így az ilyenekhez kell nyúlni. Jó kis Gyurcsányozás, és a sok öreg egyből meghülyül. Fiatalokra tojik rá a Fidesztől kezdve a DK, az is városi legenda, hogy sok fiatal szereti a DK-t, Gyurcsányt, stb. Az öregek azt értették félre, ahogy Fecóból viccet csinálnak a fiatalok.

2: Hagyjuk már ezt az annál bármi jobb időszakot. Pont ott tartunk, hogy a mostani időszak még Fecó időszakától is pocsékabb.

2020. jún. 16. 11:23
 4/25 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem van értelme emlegetni. Bár nem biztos, hogy ez a legjobb kifejezés. Inkább úgy mondanám, hogy nem szabad elfelejteni, hogy mit tett. Főleg annak fényében, hogy még mindig aktív politikus, és manapság a demokrácia mintaképének állítja be magát.

Sok fiatal van, aki azt látja, hogy most mit csinál, mit mond. De aki tudja, hogy korábban mit tett, annak egyáltalán nem hiteles. És ennek semmi köze a Fideszhez.

Gyurcsányra szavaznak és fognak is szavazni, vagy a pártjára. Az önkormányzati választásokon is sok helyen a "független", "civil" összefogás nyert, és sok esetben a polgármester és/vagy a képviselők eredetileg DK-sak.

2020. jún. 16. 11:23
 5/25 A kérdező kommentje:
2022-ben lesznek első szavazók, így akartam írni.
2020. jún. 16. 11:29
 6/25 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező!

Mikor volt már a hitleri fasizmus, a holokauszt? Mégis fontos újra meg újra elmondani hogy mi volt, nehogy azok, akik nem ismerték, azok újra elkövessék - nem?

Gyurcsányról csakis azért van ma is szó, mert ma éppen úgy jelen van a politikában, mint 10 évvel ezelőtt. Ha 2010-ben a pártjával (mszp) eltűnik a süllyesztőben, akkor éppen úgy nem lenne róla ma állandóan beszéd, mint ahogy nem emlegetik Horn Gyulát sem minden percben, vagy Medgyessy-t sem, aki előtte volt az mszp-szdsz kormány miniszterelnöke. Bokros Lajossal is csak akkor foglalkoztak újra, amikor ismét megpróbált helyet szerezni magának a magyar politikai életben - nem sikerült neki, azóta megint nem téma a személye.

Gyurcsány egy pártot hozott létre ehelyett, a pártja bejutott az EP-be és jelen van a parlamentben, vezére lett az ellenzéknek. EZÉRT van róla szó, és nem azért mert valakinek ez a hobbija.

Az első szavazóknak pontosan ismernie kell KIRE is fognak szavazni, TUDNIUK kell hogy kicsoda gyurcsány és mit tett amikor már volt kormányon - hogy egyáltalán tudjanak róla, már volt kormányon. Hogy az első szavazók tisztában legyenek azzal, nem egy olyan emberről és olyan pártról van szó, aminek komolyan lehet venni az ígéreteit, hanem olyanról, amelyik már bizonyította, hogy hazugságokkal nyert választást, az ígéretei szöges ellentétét csinálta amikor kormányra került és ma mostani ígéreteinek is a teljes ellentétét tette amikor lehetősége volt az ország életéről döntenie.

2020. jún. 16. 11:39
 7/25 A kérdező kommentje:
Azt hiszem van egy félreértés, vagy rossul fogalmaztam. Nem arról van szó, hogy az első szavazók ne tájékozódjanak. És igen, amíg a politika része, addig szóbakerül. Inkább arra gondolok, amikor valami kritika éri a kormánypártot, és előveszik, hogy "de bezzeg a Gyurcsány". Nekem ez kicsit olyan, mint az óvodásban, amikor Petike összetöri a játékot, és azzal mentegetőzik, hogy oké, de a Bercike meg összekente a falat.
2020. jún. 16. 11:46
 8/25 A kérdező kommentje:
*rosszul
2020. jún. 16. 11:46
 9/25 anonim ***** válasza:
56%
Petike.....Bercike telitalálat! (Nagyon leegyszerüsitve, és megelözésképpen, agymosésképpen is alkalmazva!)
2020. jún. 16. 11:55
 10/25 anonim ***** válasza:
56%

Hát kedves kérdező, balliberális oldalon ezt a fajta " visszamutogatást" pontosan így értelmezik, ahogy te most leírtad... de a valóság az nem ez!

Szerintem te már eldöntötted hogy Fletóra szavazol 22 ben, nem? Attól lett szimpatikus, hogy mindig szidják... pedig teljesen jogosan szidják!

2020. jún. 16. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!