Csongrád-Csanád megyeiek! Mi a véleményetek az átnevezésről?
Fölösleges idétlenkedés, Lázár Janika kedvéért, akinek az EV körzetéhez odacsapták Makót is. -az volt Csanád megye székhelye.
Az igazi botrány, hogy mi köze ennek Trianonhoz???? Csanád megyét nem Trianon tette tökre, hanem a Belügyminisztérium szüntette meg 1950-ben.
Én örülök, mert a megye az egykori Csongrád és Csanád vármegyék területein található.
Az eddigi sima Csongrád megye olyan volt, mintha Jász-Nagykun-Szolnok megyének csak simán Jász megye lenne a neve.
3-as! Gondolom nem vagy helybéli, mert mi nem örülünk!
Tudod e logika mentén akkor: Csongrád-Csanád-Torontál kéne legyen a neve, Békés Békés-Csanád-Arad, Bács-kiskun helyett: Bács-Solt-Kiskun-Bodrog stb. Szinte minden megyéhez tartozik olyan terület, ami eredetileg nem oda tartozott.
Igen, csakhogy ennek a megyének majdnem a fele Csanád
5-ös! Csongrád megye (vagyis bocs. Csongrád-Csanád megye) 4262 km2 ebből az egykori Csanád megye az lényegében véve a makói járás (95%-ban, Klárafalva, Ferencszállás átkérték magukat a szegedi járásba, de azok amúgy is eredetileg Torontál megyéhez tartoztak) 689 km2!
689/4262=0.161! Ami 16.1%-ék, ez messze-messze nem a fele, nem is a negyede, ez kb. a hatoda.
Sok település nevében benne van a Csanád.
7-es! Háromban, az neked a sok? Csanádalberti, Csanádpalota, Magyarcsanád! Már ebben a megyébe, Békésben ott van Csanádapáca például.
(én tényleg ide valós vagyok, nem csak mondom, ismerem a dolgokat, tudom a történetüket, szóval jónak okoskodsz, már bocs...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!