Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok többsége mért csak...

A magyarok többsége mért csak a fizikai munkát tartja igazi munkának?

Figyelt kérdés

Sok embertől hallom azt gyakran, hogy menjen el a másik dolgozni, meg hogy csak otthon ül a másik,stb és csak az az igazi munka, ha napi 9-12 órát eltölt kemény fizikai munkával egy gyárban. Nos, szerintem ez egy nagyon primitív megközelítés. Én úgy keresek pénzt, hogy egész nap fel se kell kelnem itthon a székemből. Kreatív alkotói munkákkal foglalkozom, amellett van néhány passzív-jövedelem forrásom is. Ezzel nem azokat akarom leszólni, akik fizikai munkát végeznek, de nem értem mi ez a fizikai munka fétis ma Magyarországon. Pont arra kellene sarkalni az embereket szerintem, hogy legyenek kreatívak, merjenek nagyot álmodni és valósítsák meg önmagukat amennyire csak lehet.

Tudomásul kéne venni, hogy változott a világ és a 21. században már van egy csomó új tevékenység amikkel lehet pénzt keresni, nem csak a fizikai munkával. Ez valahol megrekedt gondolkodásmód szerintem. Akik így gondolkodnak, ők szerintem nem igazán tudnak lépést tartani a kor követelményeivel és sikeres emberekké se valószínű, hogy válni tudnak. Mi ez a röghöz kötöttség a legtöbb magyar emberen?

2020. jún. 11. 01:49
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
Nincs ilyen fétise a magyaroknak, gondolom ért egy ilyen inzultus és most leálltalánositod azt az idiótát mindenkire.
2020. jún. 11. 08:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Magyarok tobbsege?

Maximum azoknak a tobbsege, akikkel te beszelgetsz.

Van egy rakas ember, aki meg az irodai csicskamunkatol el van ajulva, de lenez minden olyan munkat, amitol piszkos lesz a kezed.

Szoval mindket oldalon vannak hulyek. :-)

2020. jún. 11. 08:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem honnan szedted ezt a következtetést, ahogy azt sem hogy ezt miért a politikai kategóriába írtad ha ez az emberi tulajdonságok-ba illik
2020. jún. 11. 08:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
2020. jún. 11. 10:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy a magyarok többsége ezt gondolja.
2020. jún. 11. 10:53
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Nem gondolja ezt a többség. A többséget esetleg az zavarja, ha valaki lenézi a kétkezi munkát, vagy ha valaki annyira tökéletlen, hogy egy villanykörtét nem tud kicserélni vagy egy ledőlt polcot nem tud visszacsavarozni a helyére és ezt azzal magyarázza, hogy ő értelmiségi.
2020. jún. 11. 11:20
 7/9 anonim ***** válasza:
83%

A többség tényleg túlzás, de azért ne tegyünk úgy, mint ha nem ismernénk pontosan ezt a jelenséget! Meg ennek a fordítottja is létezik, hogy a kékgallérost nézik le.

Egyébként az orvosok / fogorvosok érdekes csoport, mert abszolút fehérgalléros hivatás, viszont őket a "csak a fizikai munka igazi munka" emberek nem nézik le, mert (az ő nomenklaturájukkal élve) "alkotnak is valamit, nem csak a számítógép előtt ülnek a légkondis irodában".

2020. jún. 11. 12:04
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

Ez inkább generációs kérdés, régen szinte mindenkinek az volt a munka, hogy a kapanyelet fogta vagy valami üzemcsarnokban izzadt a gépek között. Ma szinte mindenkinek az a munka, hogy addig ül a számítógép előtt, amíg ki nem guvad a szeme és tönkre nem megy a gerince.

Megint csak az van, hogy a nemzedékek nem értik meg egymást. Merthogy főleg idősektől fogod ezt hallani a diplomások felé: hogy bezzeg ő már 14 évesen a vasműben dolgozott. Hát próbálna meg most ott dolgozni...

Egyébként ez ugyanaz a kategória, amikor időseknek elmondják, hogy XY meleg/leszbikus. Elmondják tíz éven keresztül minden nap. Tizenegyedik évben is csak annyit tudnak kérdezni, hogy mikor fog már XY megházasodni? Mert ideje lenne már megházasodni. Mert ő bezzeg már ennyi évesen a harmadik gyereket szülte... Hogy 6uzi? Ugyan már... Attól még megházasodni meg kell, neki is meg kellett annak idején házasodnia.

2020. jún. 11. 17:02
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Mert szerintem azt gondolják legkevésbé megerőltetőnek, vagy annak van "látszata is" nem hogy légkondicionált irodában ül, és nem a tűző napon mondjuk földet művel, meg ilyenek.
2020. jún. 11. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!