Valójában ki volt az első és igazi magyar űrhajós? Legendákról, vagy politikáról szól ez a téma?
A 2020. június elsején megjelent Ufómagazinban két szenzációs cikket olvastam arról, hogy egy dr. univ. Opál Sándor nevű parafenomén volt az első és igazi magyar űrhajós. Az egyik cikk Életrajzi anomáliák, a másik pedig Tények és a Marssal kapcsolatos cikkek címmel jelent meg ugyanabban a lapszámban. Azokból nem csak az derült ki, hogy azok szerint nem Farkas Bertalan volt az első magyar űrhajós, hanem az is, hogy ráadásul az eddig eltitkolt személy nem csak a Föld körül keringett egy napig, hanem a szovjetek atomfúzióval működő űrhajójával már kb. 10 évvel korábban bejárta az egész Naprendszert.
Nem ez az első eset, hogy városi legendákban sokan kétségbe vonják még az amerikaiak első Holdra szállását is. Ezért számomra sokkal inkább az a megdöbbentő, hogy az illetékes magyar kormányzati és tudományos szervek sem nem cáfolják az Ufómagazinban közölteket, sem nem kérnek bocsánatot a valódi első magyar űrhajós eddigi mellőzéséért. Ez azonban legyen csak egy részletkérdés. Szerintem mindennél sokkal fontosabb az Ufómagazinnak az a közlése, hogy dr. univ. Opál Sándor állítólag nem rakétameghajtású, hanem atomfúzióval működő, sokkal gyorsabban közlekedő és sokkal könnyebben irányítható űrhajóval járt a világűrben. Lehet, hogy az említett cikkek írói túl sokat fantáziálnak? Lehet. Azt azonban rendkívül furcsának tartom, hogy mindezt a magyar illetékesek már régóta nem csak tudományos, hanem politikai szempontból is figyelmen kívül hagyják. Szerintem legalább annyit már régen megtehettek volna, hogy szakértőkkel kikérdezik dr. univ. Opál Sándort arról, hogy hogyan működött a szovjetek említett űrhajója. Szerintem így gyorsan kiderülhetne, hogy amikor atomfúziós űrhajózásról nyilatkozik valaki, akkor kinek gurult el a gyógyszere... Annak aki ezt állítja, vagy annak, aki nem jár utána az ilyen űrhajózási és politikai szempontból egyaránt fontos állításoknak?
azért érdekes, mert gyurcsány azt állítja hogy 1961ben született, viszont kizárt dolog, hogy erről a bolygóról jött volna
farkas berci meg csak 1980ban járt a világűrben
Utolsó nagyon buta vagy.
Ufók nem léteznek. Atomok se léteznek, de egyébként oroszok se léteznek. Ezt át kéne rakni az ezo kategóriába!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!