Mikor szűntetik meg a 9-12ig való korlátozást? Semmi értw elme nem volt csak az hogy lehúzzák ezzel is a gazdaságot
igen, sajnos , vasarlóként is ezt látom..
Senkinek se jó ez.
Maskulonben nem vagyunk annyira bal.fékek h ne tudjunk vigyazni es nagyobb tavolsagot tartani.
A piacozásról ne is beszéljek, azt 12után majdcsak beis zárják!!
Az se műkodik mar ahogy kell
A veszélyhelyzet után is marad egyelőre. Legalábbis a mai kormányinfó alapján:
"a 65 év felettiek vásárlási sávja továbbra is fennmarad."
Őszintén én örökké megtartanám vírustól függetlenül, szerintem a nyugdíjasoknak meg a fiataloknak is sokkal jobb a másik nélkül vásárolni. A fiataloknak gyorsabb, mert nincs tele "nyuggerekkel" a bolt, az időseknek pedig nyugodtabb, mert nincs tele rohanó "kölykökkel" a bolt. Win-win.
Hétvégékre megszüntetném, de szerintem munkanapokon sokat nyerhetnénk ezzel az új rendszerrel.
Éss a piachoz mit szólsz ? hogy a fiatalok nem tudnak csak 9ig vasarolni.
Nem tudom hogy nem lehet megférni az idõsektõl, ez inkább olyan összeférhetetlenség.
Ez a megkulonboztetes mar lassan diszkriminalja az idõseket, eggyáltalán nem szabadna ilyen intézkesédesekt engedni alapból.
Másrészt pedig ennek mindenképp csak destruktív hatásai vannak a gazdaságra nézve is, nem csak az idõskori megkulonboztetes
Miért csak 9-ig tudnának piacozni? Eleve a piacoknál az önkormányzat dönthet, nálunk pl. pont hogy 9 után mehetnek a fiatalok piacra, de egyébként amennyire tudom semmi nem tiltja a 12 óra utáni nyitvatartást. :) Ha nem megfelelő a környékbeli piac megoldása a helyiek többségének, akkor biztos hogy lehet találni jobb megoldást, hiszen a piac és az ottani árusok érdeke is, hogy minél többen tudjanak ott vásárolni.
(Ráadásul egyre több helyen házhoz is lehet rendelni termelői árut, ha valaki semmiképpen nem tud elmenni a piacra - ami vírusmentes átlag munkanapokon is sokszor eleve lehetetlen, ebben nem sok változás van - akkor ott van ez a lehetőség is.)
Őszintén, és most mindenfajta politikai állásponttól, Orbitól, Ferkótól, náciktól, lipsiktől, turbómagyaroktól, hazaáruló anarchistakommunistáktól, ismerős arcoktól, és ismeretlen arcoktól totál függetlenül.
Teljesen objektíven és racionális alapon:
Szerintem ezek a korlátozások, tilalmak, intézmény bezárások, home ofik, maradj otthon programok és hasonlók halál fölöslegesek voltak a járvány szempontjából.
Nemes egyszerűséggel azért, mert ahogy a saját szememmel is láttam, a kijárási korlátozások pl. Ló nemiszervet sem értek. Annyi volt a bringás, rolleres család, "egészségügyi sétás", "munkába igyekvő", és random öreglány/tata mindenfele amennyit a karantén előtt sosem láttam.
A boltokba egyszerre csak 2 ember mehet be, de a bolt előtti sorban állásban ugyanúgy pofán lehet a másikat köhögni, tehát majdnem nyóc.
Mindemellett a tömegközlekedés majdnem pontosan ugyanolyan kockázatokkal jár, mint egy bolt.
Az hogy bezártuk az iskolákat tök fasza, de valamiért a helyi park ígyis tele van/volt kölök csoportokkal szóval megint, abból a szempontból hogy ők ne adhassák át egymásnak semmit sem ért.
A boltok nyitvatartásának a machinálásával pedig azt látom, csak azt értük el hogy mindenki egy egy szűkösebb időhatáron belül kényszerül lerendezni a vásárlást.
Szóval jah, szerintem ha lecsökkent, nem robbant be a járvány az nem ezeknek a totál random háborús helyzet imitációknak köszönhető, hanem pl. Az olyan gondolatoknak hogy a boltban vagy a buszon mindenki köteles eltakarni az arcát. Nem a dolgok bezárása és lekorlátozása a megoldás, hanem a fertőzés terjedésének a megakadályozása, maszkkal fertőtlenítővel, szellőztetéssel etc etc. És így még a gazdaságot sem kellett volna tökön rúgni.
Valamiért mégis sokkal jobban állnak azok az országok, ahol voltak hasonló intézkedések. Ráadásul minél szigorúbb intézkedések (minél inkább betartva) annál jobban.
A logikád alapján a maszk se érne semmit, mert úgyis sokan nem veszik fel, vagy csak tokamelegítőnek...
Azert lettel lepontozva mert ez a rendelet mellett vagy, ami elobb utóbb nagyon visszacsap mindenkire.
Értem hogy ez a kormányrendelet, de szerintem pont az a lényeg h valahogy ezt megszűntessék, hisz nagyon karos hatasai voltak amint eddig is láttuk.
A 7el ertek egyet, reszletesen leírja .
Ez nem okoz mást mint inflációt, megnagyobb gazdasagi károkat.
Megkellene szüntetni minden ilyen fölösleges korlatozast amíg nem lesz túl késō
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!