Ha októberben nem szavazhattak volna külföldiek, akkor Karácsony, Pikó, Soproni, Baranyi, Niedermüller és Déri sem nyertek volna?
Egy adott népre jellemző egységes jellemvonások halmaza a nemzetiség.
Te ezt miért nem tudod? 2020-at írunk, ezt tudni kell.
Kizárt, hogy érted.
Olvasd el, neked nagyon jót fog tenni:
Balassa Iván – Ortutay Gyula: Magyar Néprajz
Itt a link hozzá, gondolom 2020-ban lehetetlen megtalálni a google-ben:
Itt mindent megtalálsz.
Azt írtad, idézem: "Egy adott népre jellemző egységes jellemvonások halmaza a nemzetiség."
Erre kérdeztem, hogy a magyar nép esetében mik azok a jellemvonások, amik a magyar nemzetiséget alkotják? Nem linkeket meg kioktatást várok, hanem egy listát, felsorolást a főbb ilyen jellemvonásokkal, hiszen te magad állítod azt, hogy ilyenek léteznek.
-Nyelv (remélem olvasatlanságodban azért még felismered a magyar nyelvet)
-Népdal, mondák, népmesék (furfangról, kitartásról, magyar történelmi tényekről, magyar mindennapi életről, érzésekről)
-Konyhakultúra (tipikusan magyar ételek)
-Közmondásaink ("ajtóstól ront be a házba")
-Szokásaink, hagyományaink (disznótor, regölés)
Nekem is van egy kérdésem. El vagy kényeztetve és ezért nem szeretsz olvasni, vagy szimplán lusta vagy?
A kedvedért utánanéztem, hogy mi a nemzetiség:
"A nemzetiség egy adott állam területén az államalkotó nemzethez vagy nemzetekhez képest kisebbségben élő etnikai csoport."
Ha te egy, az elfogadottól eltérő, saját definíciót alkalmazol, akkor ne lepődj meg, ha mások megkérnek rá, hogy fejtsd ki bővebben a véleményedet. Csak mondom, jó tanácsként a jövőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!