Ezen az oldalon az ellenzékiek, fideszesek vagy a Mi hazánkosok vannak többségben?
27-es: "aztán végülis a baloldal fogott össze a volt állampárttal 94ben, hogy megválasszon egy pufajkást miniszterelnöknek"
Az valóban óriási hiba volt, hogy a liberálisok egy része (SZDSZ) összefogott később a volt MSZMP utódpártjával (persze utólag nehéz eldönteni, nem lett volna-e még nagyobb hiba hagyni őket egyedül kormányozni, mert Horn Gyusziéknak egyedül is 54%-uk volt).
De szerintem is kapitális hiba volt!
És őszintén remélem, hogy az új Ellenzéki Kerekasztal demokratikus pártjai közül ezt a hibát egyik sem fogja soha elkövetni újra, lepaktálva a mostani elnyomó Fidesz-rezsim pártjaival. Ha másért nem, az SZDSZ sorsából tanulva, remélem, hogy ezt elkerülik, hogy a történelem ne ismételje önmagát!
Én is azt hiszem, hogy hatalmas hiba volt, és a jövőben nem szabad az ugyanazokkal az elnyomókkal soha lepaktálni, akik ellen egy ilyen kerekasztal és demokratikus összefogás létrejön! Ha a demokratikus erők újra győznek egyszer, akkor a fideszt karanténba kell zárni az ellenzékben, tárgyalni sem szabad vele!
30
Bocs, de hol "politizált" pl. a 80-as években Antall?
ahol sikerült
mert a kedvenc baltahóink szorgalmasan uszították rá a III/III-masokat
16:28: utánanéztem. Antall 56-ban politizált, aztán valóban ellehetetlenítették az ebbéli tevékenységét. Viszont: 64-től a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban dolgozott, 74-ben megbízott főigazgató lett, 85-ben pedig főigazgató. (Tényleg, borzasztóan elnyomták, nem is értem, hogy bírta ki.)
A politikához csak 88-ban tért vissza, az MDF megalakulása után.
szakmai munkát végzett, mert ugye a balosok mindig mindenhez ostobák voltak
Az aztán jól ellehetetlenítés, hogy nem kellett elmennie éjjeliőrnek, vasutasnak. Mikor is engedték ki a börtönből a Wittner Máriát, 70- ben; Antall meg 74-ben mb. főig. lett.
88-ban meg miután MÁSOK csináltak is valamit, nem csak otthon ültek, akkor élre áll(ították).
Miért is? mert az apja zsidókat rejtegetett a háború végén, ha igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!