Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó az, hogy nőnek a fizetések?

Jó az, hogy nőnek a fizetések?

Figyelt kérdés

Emlékszem hogy 2016-ban minimálbérért dolgoztam, 111 000 bruttó volt.

Már nem minimálbéres vagyok, de most a minimálbér 161 000 bruttó...

Jó ez?

Csak mert mindennek az ára az élelmiszert ők kezdve, az ingatlanig, igazodik ehhez a növekedéshez... Így viszont nem lehet félretenni. Nincs értelme.

Ma ugyanúgy élnek a minimálbér esek a 107 ezer nettóból, mint 2016-ban a 74 ezer nettóból.

Viszont aki félretette annó minden fizetését egy éven keresztül, az 848 000 forintot tett félre...

Ez az összeg akkor még többetért.

Így minél több ideig ülnek rajta, anál kevesebbet ér...

Nem lenne jobb, hogyha nem növekednének a fizetések összegei, hanem évtizedekig közel azonosak maradnának?

2020. máj. 24. 12:19
 1/8 anonim ***** válasza:
29%
Az egyik kérdés, hogy most mér 4 év tapasztalattal miért vagy még mindig minimálbéres. Ennyi idő alatt a munkád értéke semmit sem nőtt? Én 2016-ban 265 ezret kerestem bruttóban, most 400 ezret. Pedig semmit nem csináltam, csak szakmailag fejlődtem, illetve egyszer bezsaroltam a munkáltatóm, hogy elmegyek, ha nem adják meg a bérigényem. A Te fizetésed arányaiban a kormánynak hála ugyanennyit nőtt úgy, hogy semmit nem kellett tenned.
2020. máj. 24. 12:27
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Ezt hívják gazdaság pörgetésének, Japánnál láthattuk az ellenkezőjét amikor deflációs spirálba kerültek. Akkor minek vásároljak, ha következő hónapban még olcsóbban megvehetem. Ezen kívül jelenleg sok olyan dolog van, amit az ember nem tud befolyásolni, mert külföldi behatás van lásd olajár.
2020. máj. 24. 12:29
 3/8 A kérdező kommentje:

Oké, vannak a kérdésemben előírások, de könyörgöm, a második mondat, hogy már NEM minimálbéres vagyok...

Amúgy az a problémám, hogy akinek változott a fizetése 74 ezerről 107 ezerre, az életszínvonala nem.

Egyedül annyi változott, hogyha voltak megtakarításai, akkor azok komolyan elinflálódtak.

2020. máj. 24. 12:31
 4/8 anonim ***** válasza:
45%

Infláció van, minden országban mindig. Van amikor több, van amikor kevesebb. Nálunk az infláció cél 3% de még eurózónában is kb. 2% ha jól tudom. Ha nem lenne nem érné meg költeni a pénzed, nem lennének befektetések.

De ha megnézed akkor 2016-hoz képest 45%-ot nőtt a fizetésed 4 év alatt.

Budapesten albérletárak 20%-ot mentek fel.

[link]

A teljes infláció meg még ezt az értéket se érte el.

[link]

Szóval ma kb. 130-135 ezer forint ér annyit, mint amennyit ért 111 ezer 2016-ban. A többi az növekedés.

2020. máj. 24. 12:32
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Azt se felejtsük el, hogy az infláció később állna meg, mint a béremelkedés, ha nem központilag van szabályozva.
2020. máj. 24. 12:34
 6/8 anonim ***** válasza:
18%
Ki az a hülye, aki ül a pénzén? A pénz minden országban inflálódik.
2020. máj. 24. 13:30
 7/8 MolotovPunk ***** válasza:

/Ki az a hülye, aki ül a pénzén?/Szerintem sokan,mivel jó,ha az embernek van némi kevés megtakarítása,mert ha az sincs és jön egy nem várt betegség,vagy bármi,pl elromlik az autód,vagy elveszted a munkád,akkor mehet az ember a híd alá,ha nincs semmi megtakarítása kb...

A Forint nagyon gyengélkedik már jó ideje.Utóbbi 1-2 évben az élelmiszerek is jelentősen emelkedtek.Albérlet árak szintén.Elég jól látom,mivel albérletben élek.Ehhez képest a (nagy fizetésemelések) nagyon gyengék-látszatemelések csak.A kormány tudna tenni érte,hogy jobban éljen az átlag magyar,de nem nagyon foglalkozik ezzel.Európai Unión belül bérekben régóta utolsók között vagyunk.Tehát 10 év után sem látok nagy fejlődést...Kérdésedre válasz,ugyanúgy topogunk egy helyben sokan,leszámítva azt,hogy 1-2 oligarcha látványosan meggazdagodott.

[link]

2020. máj. 25. 16:54
 8/8 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Szerintem abban az esetben lenne ez jó megoldás, ha először felemelnék európai minimálbérre a minimálbéreket, az már sokat javítana az életszínvonalon. De infláció akkor is lenne.
2020. máj. 29. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!