A boltok nyitvatartását, miért nem bízzák az önkormányzatok döntésére?
Itt vidéken nincs semmi szükség, arra, hogy 12.-ig ne mehessenek a 65 évnél fiatalabbak!
Itt az időseknek már reggel 7-8-ra fől az ebéd.
Értem és, hogy nagy városokban ez máshogy zajlik...ezért kellene az önkormányzatokra bízni.
Ez bevétl kiesés is egyben.
Tudod el lehet menni vásárolni ELŐZŐ nap is a boltba és azt megfőzni másnap. A boltok maguk dönthetnek a nyitvatartásukról, ha nekik üres az az időszak, akkor elmehetnek korai ebédszünetre 11-től délig.
A fiatalabbak el tudnak menni reggel 9-ig vásárolni, ha annyira sürgős - ahogy mehetnek 12 után, ha annyira nem akarnak korán kelni - én sem szeretek. A boltok maguk dönthetnek, nyithatnak 10-kor és zárhatnak este 7-kor, ha nekik úgy jobb, akkor csak 10-12 között kell az időseket egyedül beengedniük.
A rendelet célja az, hogy elkülönítsék az idősebbeket a fiataloktól, mivel rájuk jóval nagyobb veszélyt jelent a betegség.
A piacokon a korlátozáást jelenleg még az önkormányzatok szabályozzák. Ami azzal jár, hogy még a saját városomban sem tudom pontosan, hogy mikor mehetnék a piacra.
Ha ezt kiterjesztenék az élelmiszerboltokra, még a szomszéd városban sem tudnám, hánykor mehetek a tescoba.
Köszönöm a válaszaitokat!
Igen lehet, hogy nem tudnánka másik település nyitvatartását.
Az idősek bevásárolnak előre és nem az nap, ez is igaz.
Itt hallottam, hogy panaszkodtak a boltban, hogy alig voltak páran 9-12.-és 12, ben meg már áll a sor, és reggel 8-9ig. szintén tumultus van. Ezért merült föl bennem ez a kérdés.
És anyukám is idén lesz,65 éves. szept., de már őt sem engedik be a boltba. Viszont ő dolgozik, mert egyedül él, és az ő elmondása szerint , így nem bolondul meg otthon egyedül. Így viszont bántja, hogy mi vásárolunk neki, mert ő így csak hétvégén tud boltba menni.
reggel 5-kor kel.,mert 6-tóldolgozik 114:30.-ig.
#4 Anyósomék és az én anyám már nyugdíjasok és 2 hónapja mi vásárolunk be nekik mindent, még hétvégén sem mentek boltba sehová. Most lesz az első alkalom hogy először intézheti a saját dolgaikat végre és igen értékelem, hogy a 2 hónap nem megy a kukába azzal, hogy azonnal mindenki mással kell közösen vásárolniuk, hanem ott van számukra biztosítva továbbra is a 9-12 közötti időpont.
Ahogyan mi magunk is hetente 2-szer vásároltunk be csak ebben a 2 hónapban, édesanyámhoz meg csak 2 hetente tudok menni, neki annyi időt kell áthidalnia egy bevásárlással. Megoldotta.
Nem hiszem hogy anyukádnak olyan nagy probléma, ha csak hétvégén tud menni boltba, hogy ne tudna vele megbirkózni, ahogy nem hiszem hogy annyira zavaró az ha néha ti vásároltok be neki, cserébe elkerülheti a járványveszélyt.
A cél az ami a fontos - és azt sikerült egyenlőre elérni ezekkel a korlátozásokkal: életben legyen az édesanyád neked is, nekem is és ne kelljen temetnünk, csak mert kényelmesebb lett volna ha nincsenek korlátozások, meg a 9-12 órás sáv elkülönítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!