Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha valamelyik ellenzéki párt...

Ha valamelyik ellenzéki párt lenne hatalmon lehetne nekünk rosszabb mint a mostani? (kivéve DK)

Figyelt kérdés
Ugye abban egyetértünk, hogy rossz a Fidesz és más kéne. Abban is sokan egyetértetek, hogy az ellenzékiek nem jól csinálják a dolgokat. Viszont konkrétan ha bármelyik ellenzéki párt lenne hatalmon szerintetek lehetne rosszabb mint a mostani Fidesz kormány? Miért igen/nem? Akármelyik pártról leírhatjátok a véleményeteket, hogy ők rosszabbak lennének szerintetek hatalmon mint a Fidesz vagy ugyanolyan rosszak esetleg. Érdekel a véleményetek az adott pártokról, tudom, hogy ez kicsit bonyolult téma de örülnék ha valakik írnának nem rövid tőmondatban választ.

2020. máj. 17. 15:44
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
Talán az MSZP (Bangóné és társai, tudjuk miért), és az Momentum (óriási csalódás ahogy hozzádörgölőztek a liberálisokhoz az EP-ben és mint tudjuk az SZDSZ is bizonyított bár Magyarországon).
2020. máj. 17. 15:49
 2/8 anonim ***** válasza:
54%

"Ugye abban egyetértünk, hogy rossz a Fidesz és más kéne."

--> Anélkül, hogy ismernéd a GYK látogatóit, egyből kimondod, hogy mindenki egyet ért veled abban, hogy a Fidesz rossz. No én nem értek veled egyet, és szerintem a Fidesz többi szavazója sem. (és van néhány, minden közvélemény-kutató cég, még a baloldaliak is a legnagyobb támogatottsággal rendelkező pártként mérik)

"Abban is sokan egyetértetek, hogy az ellenzékiek nem jól csinálják a dolgokat."

--> Ezzel nem vitatkozok, sokan vannak ezzel így. (bár van néhány elvakult ORBÁÁÁÁÁN fóbiás, akik szerint az ellenzékiek mind szentek)

"más kéne. Abban is sokan egyetértetek, hogy az ellenzékiek nem jól csinálják a dolgokat. Viszont konkrétan ha bármelyik ellenzéki párt lenne hatalmon szerintetek lehetne rosszabb mint a mostani Fidesz kormány? "

--> Lehet, bár lehet, hogy nem emlékszel, de a Gyurcsány ezerszer jobban alulmúlta azt. Nem véletlenül voltak a 2006-os megmozdulások.

.....

A kedvetekért tételezzük fel, hogy a Fideszes politikusok lopnak. (Fidesz szimpatizánsként majdnem biztos vagyok abban, hogy a Fideszben is vannak gazemberek.). Az ellenzéki pártok tagjai is lopnak, csak mivel nincsenek hatalmon, nem tudnak annyit lopni amennyit szeretnének. A Fidesz hajlandó és képes is kormányozni az országot. Ezt jelenleg egyik másik pártról se lehet elmondani. Bármelyik ellenzéki párt kerülne hatalomra, Magyarországon beköszöntene a csőd. Csak nézzük az ellenzéki városokat, ahol korábban Fideszes polgármester volt. Ezeknek a városoknak szép kis tartalékuk volt (amit ellenzéki polgármesterek is elismertek), de már attól rettegnek, hogy tönkre fognak menni a városaik, mivel nincs elég pénz. Megértem én, hogy ha Czeglédyt kitömik pénzzel, Karácsony 40+ tanácsadót vesz fel milliós fizetésért, akkor elég gyorsan végére lehet járni a tartalékoknak.

2020. máj. 17. 15:57
 3/8 anonim ***** válasza:
49%
Én sem,sőt a családom nevében sem értek egyet.A fidesz szerintema lehető legjobb
2020. máj. 17. 16:29
 4/8 anonim ***** válasza:

Azt hiszem jogosan válaszolok a kérdésedre-kérdéssel!

Miért képez kivételt a DK?

2020. máj. 17. 16:44
 5/8 anonim ***** válasza:
49%
Sokkal rosszabb lenne, mind a Momentum, mind a Dk.
2020. máj. 17. 17:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Gyakran olvasom, hogy "mi lenne ha...". Erre az általános válasz, semmi. Nincs ha. Realitások vannak, amit alakítani lehet. Ha akarja a többség. Ha nem akarja, nem lehet.

Teljesen fölösleges Fideszről, más pártokról véleményt megfogalmazni. Amíg mindenki hajtogatja, saját kedvence milyen nagyszerű, míg csak gyűlölettel szól másokról, akik vélhetően másképp gondolkodnak, semmire sincs esély. Dehogy mégis kapj valamit, a jelen helyzettől függetlenül, de erre is alkalmazhatóan mondok valamit.

Adott egy kormány. Tegyük fel, valakik egy másik kormányt szeretnének. Nézzük, mi történik. A kormány a saját stílusában felépít egy intézményrendszert, megbízza a benne bízó embereket vezetésükkel. Hatalomra kerül egy másik kormány. Addig oké, hogy keres 8-12 embert miniszternek, még pár tucatot helyetteseknek és más beosztásoknak. Az intézményrendszer vagy jó az új kormánynak, vagy nem. Ha nem, át kéne alakítani. De ki tegye, hogyan számolják fel a régit, milyen új törvény alapján és mi legyen a régivel. És mit tegyenek a régi vezetőkkel? Mit tesznek ők?

Észre kéne venni, ez nem kívánságműsor. Minden cselekvést előbb ki kell találni, aztán elfogadtatni, végrehajtani, cselekedni. Ezeket mind emberek teszik. Kik ezek az emberek, mi alapján értenek hozzá és hogy kezelik a korábbiak ellenérveit? A hatalomváltás akkor lehetséges, ha szükséges. Akkor szükséges, ha a nagy többség akarja és tesz is érte. Akkor valósul meg, ha a régi vezetőkkel meg lehet egyezni. Tisztázzuk: adott esetbe na börtönbe zárás is "egyezség", csak ennek is megvannak a maguk feltételei, különben nem hajthatók végre. És a kormányzáshoz két módon lehet hozzákezdeni. Vagy (képletesen szólva) korbáccsal, a félelem által hajtva, vagy bizalommal, mert elhisszük a vezetőnek, amit akar, értünk akarja. E két mód közül az egyiknek muszáj megvalósulni, különben káosz lesz. Mindenki úgy értelmezi a dolgokat, ahogy akarja, abból összehangolt termelés nem lesz, és emiatt nincs érték, nincs pénz, elsorvad a gazdaság és kezdődik minden elölről.

Azon tanakodunk, melyik párt lenne jobb? Még megszólítani sem lehet a másikat, fogalmazza meg értelmesen, mi is az ellenvetése a mi érvünkre.

Keresek egy fideszest, aki elmagyarázza, mitől rossz a véleményem, mi nem stimmel benne. Akinek elmondhatnám, mit lát rosszul, és erre nem z anyámba küld, hanem értelmesen válaszol. Keresek egy ellenzékit, aki bemutatná, kételyeim megalapozatlanok. Aki érvel, nem kívánságműsort ad elő és nem siránkozik.

Sajnos nem találok senkit. Gyűlölködőt, siránkozót, pótcselekvésként álmodozót vagy börtönbe zárót találok. De rájuk valahogy nem vagyok kíváncsi. Viszont az optimizmusom elvehetetlen.

2020. máj. 17. 17:57
 7/8 anonim ***** válasza:
49%
Elnézve az ellenzék szánalmas produktumát, nem tudom elképzelni, hogy ők hatékonyan kormányoznának. Mondom ezt volt Jobbikos szavazóként. Részemről marad a Fidesz.
2020. máj. 17. 18:33
 8/8 A kérdező kommentje:

"--> Anélkül, hogy ismernéd a GYK látogatóit, egyből kimondod, hogy mindenki egyet ért veled abban, hogy a Fidesz rossz."

Valaki beküldött a kérésemre nekem egy grafikont, hogy 2000 ben második legjobbak voltunk V4 ek között GDP/fő ben ma meg utolsók vagyunk. Mészárosról mindenki tudja, hogy stróman és összeloptak neki 400 milliárdot. Folyton hazudtak nekünk Sorosról évekig. Ezt te minek nevezed ha nem rossznak?

2020. máj. 17. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!