Melyik pártra szavaz az értelmiség (nagyobb arányban)? A tanulatlanabbak melyik pártot szeretik és miért?
A tanulatlan emberek többsége a fideszre szavaz, míg a tanultaknak csak egy kis százaléka.
Ez azért van, mert a diplomás emberek liberálisabbak, szélesebb a látókörük és kevésbé manipulálhatóak.
#1 És egy jobboldali ember nem lehet liberális?
Én inkább a jobboldal fele húzok, de liberális vagyok, szerintem jobban, mint akik annak nevezik magukat. Én nem csak követelem, hogy fogadják el a véleményemet, hanem a másik oldalét is elfogadom és nem próbálom kioktatni azt.
“ És egy jobboldali ember nem lehet liberális?”
De igen, hiszen a konzervatív liberalizmus a jobboldalra jellemző.
A 2-es válaszolónak üzenem:
“ Alapvető különbséget mutat a végzettség szerinti bontás is: a diplomások szeretnék a legkevésbé, hogy a kormány a helyén maradjon és a legfeljebb 8 osztályt végzettek a leginkább. Utóbbiak ráadásul a vizsgált kategóriák közül a legmagasabb arányban (27 százalék) választották a kétharmados Fidesz-kormányt, míg a diplomásokra a leginkább jellemző, hogy a teljhatalmat nem adnák újra a kormánypárt kezébe.”
Maximálisan támogatnék egy ilyet - sőt, ne 8 általánoshoz hanem érettségihez vagy szakmunkás bizonyítványhoz legyen kötve.
És nem azért, mert ezzel a fidesz jól vagy rosszul járna, hanem azért, mert aki ennyire nem volt képes az kretén. És ne kretének döntsenek az ország jövőjéről...
Regota beszelek barataimmal arrol, hogy legyen valami feltetele a valasztasi jognak. ( vegyes politikai beallitottsagu tarsasag)
Nem szeretnek altalanositani, de az ismeroseim kozul a tanulatlanok vagy az egyeb konteokban hivo ( chemtrail es tarsai) Fidesz szavazok.
Ellenpelda 84 eves, 6 altanost vegzett nagyikam, aki Gyurcsany hivo.
Az ország alsóbb társadalmi rétegei még csak szavazni se járnak, ha észrevettétek volna... (ha csak nem viszik őket)
A túlbuzgó értelmiség meg nem aszerint jár, hogy hány diplomája van, hanem aszerint, hogy melyik rendszerben koncolták föl / vagy nem a kedves nagypapáját. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!