Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok az anyaországi párok és...

Azok az anyaországi párok és emberek akik undokul beszélnek a külhoni, és főleg az erdélyi, magyarokról milyen indíttatásból teszik ezt?

Figyelt kérdés

Lealacsonyítják őket undokul viselkednek velük és alacsonyabb rendűnek tekintik őket.

Kaptam ilyen undok, pikírt megnyílvánulást baloldali szimpatizáns anyaországi embertől.

Külhoni elszakított területről származó erdélyi magyar vagyok különben, de az anyaországban élek. Ez nekem nagyon nem tetszik amit eggyesek művelnek ilyen irányban.

És különben is eggyes pártok honnan kapják erre a pénz, energiát és felületet, hogy a külhonnal undokoskodjanak és utálatot és gyűlöletet szítsanak.

2020. máj. 6. 13:09
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
31%

"Etelköz miatt."

És Észak-Macedónia?

Amúgy vicces, hogy annak a Szerbiának is küldtünk, ahonnan hazarendeltek nem szerb állampolgárságú magyarokat, mivel baj esetén "feltételezhetően nem kapna orvosi ellátást."

Ezt magyar állami alkalmazott kapta. Persze ezek után higgyem el, hogy a küldött szállítmányt a vajdaságban használnák fel.

2020. máj. 6. 17:29
 32/52 anonim ***** válasza:
49%

Aki meg nem értette, hogy a Fidesznek miért kellett volna bocsánatot kérni, annak ajánlom ezeket:

[link]

[link]

2020. máj. 6. 17:30
 33/52 anonim ***** válasza:
33%

# 21/31 Időpont ma 16:07

Azért az emberek nem gumikesztyűk, amiket ide-oda lehetne küldözgetni az ő beleszólásuk nélkül. Azzal mi nem igazán tudunk mit kezdeni, hogy az emberek úgy érzik, hogy a jobb élet reményében nyugatabbra kell költözniük. Ez egy hatalmas kaliberű problémába minden Közép- és Kelet-európai ország számára jelenleg. Hibáztatni se tudok senkit ezért a döntésért, mert pont ezt tervezem csinálni én is az anyaországból. Ha azt akarod, hogy az emberek visszavándoroljanak a szülőföldjükre, akkor meg kell teremteni azokat a körülményeket, amiért úgy érzik érdemes visszaköltözni. Erőszakkal senkit se lehet visszaküldeni.

Az meg vicc kategória, hogy úgy beszélsz a témáról, mintha ez a Magyarország állampolgárainak kollektív döntése lett volna. A Fidesz-KDNP vezette be a röghöz kötést és a lakosság nagyobb része szerintem mindig is ellenezte.

2020. máj. 6. 17:31
 34/52 mindentudó99 ***** válasza:
11%
Olyan indíttatasból teszik hogy magyar gyülölők..
2020. máj. 6. 17:36
 35/52 anonim ***** válasza:
33%

# 34-es, lehet, hogy a Fidesz-KDNP kormány vezette be a röghöz kötést, de a Fidesz-KDNP-kormányt a magyar választók "vezették be", egy évtizeddel ezelőtt...

És hiába mondod, az igenis visszatetsző, ha egy ország nagyon is profitál a határokon túlról beáramló munkaerőből, ő maga viszont röghöz köti azt.

Véletlenül az én családomban és magánéletemben voltak olyan orvosok, akik Magyarországon kötöttek ki. Eredetileg azt tervezték, csak átmenetileg. Aztán aláírattak velük 5 éves szerződéseket...

És az a vicces, hogy a nagy magyar nemzeti kormány ezzel jóformán épp csak a visszaútjukat vágja el ezeknek az orvosoknak Erdélybe, Kárpátaljára, Vajdaságba, stb.

Mert Németországba, aki akar, kacagva elmegy, felvesz egy kölcsönt, visszafizeti a büntetést a magyar államnak a röghöz kötés megszegéséért, és kacagva él boldogan, sokezer eurós fizetésből nyugaton!

De Romániába, Szerbiába képtelen visszajönni, az itteni fizetéséből sosem adná vissza a röghöz kötés ellenértékét!

Szóval ez a kormány semmivel sem jobb ezen a téren, sőt, rosszabb. Csak szereti a parasztvakítást: két mázsa gumikesztyűért néhány tízezer szavazat...

2020. máj. 6. 18:04
 36/52 A kérdező kommentje:

#33 Melyik szavazás szavazati jogára gondolsz?

Az össznemzeti kérdés mióta csakis az országon belüli belpolitikai kérdés?

2020. máj. 6. 18:05
 37/52 anonim ***** válasza:
68%

# 37-es, valószínűleg ő arra gondol, hogy a Fidesz korábban ellenezte, most meg támogatja a határon túliak szavazati jogát.

Ebben, elvi síkon, még igaza is lehet.

Gyakorlati síkon az egész kérdés egy marhaság viszont, a hülye is tudja, hogy a határon túli szavazatok egyetlen mandátum sorsát határozzák meg (mivel a határon túliak szavazati joga eleve csak fele annyit ér mint az anyaországiaké, és még ezzel a joggal sem él a legtöbb határon túli magyar).

Elméleti síkon persze el lehet ezen vitatkozni évekig - gyakorlati síkon viszont jobb lenne OTTHON, az anyaországban körülnézni. Mert a Fidesz sokadik kétharmada bizony a magyarországi szavazókon múlik valójában, a határon túliakkal kapcsolatos bűnbakképzés pedig csak eltereli a figyelmet az ellenzék valódi, belföldi problémáiról, és még népszerűtlenné és teszi őket, mint nemzetietlennek bélyegzett oldalt.

Én a magyar ellenzék helyében felkaparnám a sejhajomat a budapesti fotelemből, és ha nem is a határon túlra, de legalább VIDÉKRE lenéznék néha. Mert lassan Hajdú-Bihar és Szabolcs messzebb lesz Budapesttől mint Kolozsvár vagy Szabadka, ha így folytatják.

Ja, erre meg persze el lehet majd kezdeni bunkó vidékizni a választókat - ahelyett, hogy MEGSZÓLÍTANÁK őket...

2020. máj. 6. 18:17
 38/52 anonim ***** válasza:
74%

# 36/37 Időpont ma 18:04

Szerintem mindössze egy dologban nem értünk egyet. Szerintem a kormány nem egyenlő a lakosság összességével. Lehet, hogy teljhatalmuk van, de közben kevesebb, mint az emberek fele szavazott a jelenlegi kormányra. A röghöz kötést én sem támogatom, én is kénytelen leszek visszafizetni érte sok millió forintot a jövőben.

2020. máj. 6. 18:17
 39/52 A kérdező kommentje:

"de közben kevesebb, mint az emberek fele szavazott a jelenlegi kormányra."

És a másik feléből is nagyon kevesen mentek el valamelyik ellenzéki pártra szavazni. Kvázi százezerek vannak a magyarországi szavazópolgárok között akit eggyetlen párt sem tudott megszólítani, hogy elmenjen rá ezért vagy azért voksolni.

Ez a kormánypárt és az ellenzék csődje eggyaránt, de a nagyobb százalékban az ellenzék csődje és balmája, mert a Fidesz kb. 1,5-2 milliós szavazóbázisa 1998-óta beton stabil.

2020. máj. 6. 18:39
 40/52 anonim ***** válasza:
33%

# 40-es, szerintem pedig a szavazók hibája. Még a torz szavazatszámlálási, mandátumszámítási rendszerrel együtt is.

Ekkora hatalomkoncentrációt épelméjű embernek nem szabadna támogatni, mert annak mindig túlkapások és korrupciós ügyek lesznek az eredményei.

Bocs, de a kedvenc pártomat sem szavaznám meg a harmadik kétharmadára, ami abban a rendszerben teljhatalmat jelent (egykamarás parlament, gyenge és nem közvetlenül választott elnök, a politika által kinevezett alkotmánybírák és legfőbb ügyész mellett).

Ezt a magyarországi választók akarják így, tetszik vagy sem. Egy CSOK-ért és pár százalékos gazdasági növekedésért megéri feladni a demokráciát...

De hát Közép-Kelet-Európában az elvek és eszmények mindig is eladók voltak...

2020. máj. 6. 18:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!