Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz, ha nem lesz elég...

Mi lesz, ha nem lesz elég orvos? (Most nem a vírus miatt kérdezem, hanem úgy általában)

Figyelt kérdés

Sokan azért mennek orvosnak, mert jó a fizetés. És miután elvégzik az egyetemet, utána külföldre mennek dolgozni. Már most hiány van orvosokból, mi lesz a jövőben?

Ha az orvosok nagyrésze elmegy innen, akkor azt hogyan fogja megoldani a kormány? Valamit mindenképpen tenniük kell, ha már olyan alacsony számban lesznek orvosok, mint eddig még soha akkor valamit cselekdiük kell.

De hogy fogják megoldani?

(Most senki nem jöjjön a vírussal, ezt most nem erre a helyzetre értem, hanem az összes betegségre, amit a jövően is el kell látnia valakinek, de hogyan ha nem lesz ki)

2020. máj. 3. 17:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
19%

Mi lenne? Semmi

Most sincs semmilyen ellátás. Kibírjuk? Kibírjuk.

Akkor mégis mi a fenétől kellene félnünk amikor most sincs egy fia orvos sem?

2020. máj. 3. 18:24
 12/15 A kérdező kommentje:

11-es, mert most még elegen vannak. Persze nem annyian, mint amennyien kéne, tehát most is hiány van belőlük, de a jövőben még kevesebb lesz.

És igen, bocsi. Az ápolókat kihagyatam. Főleg belőlük van hiány.

2020. máj. 3. 19:39
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne? Azt kapjátok, ami jár nektek. A nagy semmit. Számtalanszor álltak már ki vagy a rezidensek, vagy a szakorvosok, vagy a nővérek, vagy a kamara a normálisabb EÜ-ért. Mi volt a kedves lakosság reakciója? Pénzéhes disznók vagyunk. Én rezidens orvos vagyok, a fizetésem 190 nettó, a szakmunkás unokaöcsém 220 nettót visz haza 20 évesen, úgy, hogy egész életében bukdácsolt, én meg kitanultam a belemet, elitgimnázium, kitűnő érettségi, cum laude diploma, jeles záróvizsga... Csak tudnám minek? Záró anyagi, erkölcsi, és társadalmi megbecsülésünk van. Tényleg azok csinálják jól, akik kihúznak külföldre, a magyar embernek úgy látszik nem kell orvos. Gyógyíttatsátok magatokat a focistákkal, Magyarországon úgyis csak a focista az ember.
2020. máj. 5. 17:36
 14/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, azért nem kéne általánosítani. Nem mindenki gondolkozik így.
2020. máj. 5. 18:03
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne kellene? 4 éve dolgozom, eddig összesen 12000 Ft hálapénzt kaptam, azt is csak azért, mert a beteg annyira agresszívan tukmálta, hogy nem tudtam visszautasítani, mégis mindig azt kell hallgatnom, hogy mi orvosok, korrupt, pénzéhes, sintérek, vagyunk, akik megölik a betegeket, szövetkezünk a gyógyszergyárakkal, sőt egyenesen betegségeket okozunk... stb stb. Háziorvosként meg egyenesen hülyének is vagyunk nézve. Úgy gondolom ezek után minden jogom megvan általánosítani. Vagy csak nektek szabad?!
2020. máj. 5. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!