Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most hogy jönnek az enyhítések...

Most hogy jönnek az enyhítések, van arra esély hogy a vizsgaidőszakra visszamehetünk az egyetemre vagy hogy legalább a nyári szünetre vissza lehessen menni a kollégiumba?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy nyári szünet idejére is meg lehet pàlyázni a kollégiumot de most a járvány miatt erre lesz e lehetőség azt nem tudom

2020. máj. 3. 02:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
ELTE KCSSK-ban azt az infót kaptam (évek óta ott lakom), hogy egyelőre azért (is) lett felfüggesztve a felsős jelentkezés az jövő évre, mert nincs arról kormányhatározat, hogy az egyetemi oktatás rendes formában elkezdődhet szeptemberben. Így amíg nem közlik le hivatalosan, addig nyári koli semmiképp se lesz, az is kétséges, mikor lehet megpályázni azt a jövő évit, amiről már a határozatot is meg kellett volna kapnunk.
2020. máj. 3. 04:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs.

Az egyetemek már felkészültek az online vizsgaidőszakra.

Nálunk pl. előre is hozták a vizsgaidőszakot, a múlt héten véget ért a szorgalmi időszak, a tárgyaim 2/3-ából kaptam már jegyet, és ha minden jól megy, kb. 2 hét, és mindenből le leszek zárva.

Amúgy bár leírva nem láttam sehol, valakitől azt hallottam, lehet, hogy ősszel sem lesz koli - hogy akkor hogy nyitják meg az egyetemet, az rejtély.

2020. máj. 3. 09:00
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor ha ősszel sem lesz koli, lehet hogy albérletbe kell menni?
2020. máj. 3. 10:39
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha elkezdődne, akkor se mennék vissza
2020. máj. 3. 10:57
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem az már nagy felháborodás lesz, ha még szeptemberben sem lesz semmi. Nekem a tárgyaim fele távoktatásban kivitelezhetetlenek (ilyen egy TTK-s élete, ez nem a hómofisz világa), sok felvett kurzust úgy terveznek, hogy őszre kitolnak (eleinte azt mondták, augusztusban talán meg lehet rendesen csinálni). Aki meg idén végezne, azzal meg nem tudják, mi lesz, hogyan teljesíti, de valószínűleg emiatt csúszni fog, ahogy sokan. Persze az meg van adva, hogy maximum hány félévet lehetsz egy szakon, ebből is mennyit államin, és aki simán elvégezné, de emiatt kicsúszik az időből, az meg fizetheti az 500-700 ezres tandíjat. Cirkusz ez az egész, ennél nagyobb betegségben is meghalnak naponta az emberek, csak az most nem fontos, kell a félelemkeltés.
2020. máj. 3. 16:51
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

5-ös, értem a problémád, de szerintem meg fogják oldani, hogy aki emiatt csúszik, annak ne kelljen fizetni. (Nálunk külön kijelentette a rektor, hogy minden kurzus teljesítését meg kell oldani, emiatt nem csúszhat senki - pedig nálunk is sok a gyakorlat)

Másrészt szerintem még kár az őszi félév miatt aggódni, de tekintve, hogy nálunk a hallgatók 70%-a külföldi, és minden félév elején oda-vissza passzolgatjuk egymásnak a vírusainkat, HA úgy adódik, akkor inkább folytatódjon a digitális oktatás, én azt mondom. (Én mondjuk a szüleimmel élek, nem tudok elszeparálódni.)

2020. máj. 3. 17:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Én inkább elmegyek passzívra, de digitális oktatáson nem csinálok végig mégegy félévet
2020. máj. 3. 18:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, kérdező, hogy neked ennyire rossz.

Nálunk alapvetően sok a gyakorlat (nincs is levelező forma), de nekem ANNYIVAL könnyebb, hogy visszatekintve szerintem ez lesz a "kedvenc" félévem, akármilyen furán alakult is.

2020. máj. 3. 18:48
 9/10 anonim ***** válasza:
73%
Nekem is ez a legszörnyűbb, amit az elmúlt 5 év alatt eddig végigcsináltam. Van 19 tárgyam, most szinte mindenki minden héten kötelező beadandót kér (előadáson is, nem csak gyakorlaton), persze a vizsgajegybe nem számít bele, de ha nem adom be időben, vizsgázni se enged. Több tárgynál kéthetente zh-t írunk vizsga helyett, 30 kérdés 15 percre, amin visszamenni se lehet, még végigolvasni sincs idő a kérdéseket rendesen, nemhogy puskázni, sokkal rosszabb, mint ott helyben megírni. Itt csak kész ideg az ember, hogy hú, van még 20 másodpercem és 5 kérdés még hátra... Rendes vizsgán nincs ennyire kimérve az idő, ha kell még 5 perc, hagynak írni, és olyan sorrendben oldod meg, ahogy neked gyorsabb. Most van 6 napunk elolvasni egy szakkönyvet, amit eredetileg június elején kértek volna legkorábban, de a tanár se volt képes eddig elérhetővé tenni, most kapkodja össze mindenki. És akkor még azt mondják, most úgyis otthon vagyunk, akkor már olvassuk el ezt is, meg azt is, időnk az bőven van. Mindenki úgy veszi, mintha csak az az egy óránk lenne. Könyvtár nincs, az oktatónak nincs ideje elektronikusan felrakni a könyveket, de azt is vissza fogja kérni, csak annyit tud, hogy oldjuk meg valahogy a beszerzését. Én se akarok ilyet többé, az influenzát is minden évben vittük körbe, az nem volt tragédia, ez most miért akkora dolog? Tudom, tudom, még nem ismerik az ellenszerét, de ez se rosszabb, ez is a gyengékre meg az idősekre veszélyes, akik egy tüdőgyulladásba is belehalnának.
2020. máj. 3. 20:29
 10/10 anonim ***** válasza:
29%
Sajnos valószínűleg csak szeptemberben. Engem is nagyon rosszul érint, ugrott minden amit eddig felepitettem. Suli, munka, barátok, koli. És mindez egy felkapott vírus miatt, ami kB. veszélytelen, viszont kell a válság, így oldják meg. Nevetséges sajnos de ez van. Nem mi irányítjuk a médiát. Az a baj hogy sok ember elhiszi ezt az egész szinjatekot. Halott alig van. Egy nap alatt több mint 300 ember hal meg, ha azokat is bemondanak akkor nem lenne ekkora pánik
2020. máj. 4. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!