Június végére végre vajon kajakra feloldhatják a
korlátozásokat?
Figyelt kérdés
Kicsit meredeken fejeztem ki magam a kérdésben az egyik szóval, de sajnos nem jókedvemből teszem, mert ami itt folyik az már egyszerűen borzalmas. Tehát elképzelhető végre, hogy akkor már a fővárosiak is rendesen élhetik az életüket és megindulhat a teljesen normális élet és nem lesz az, hogy pl. jaj így jaj úgy ezt még így nem szabad meg úgy nem szabad meg stb. tehát végre az élet ugyanolyan lehet mint máskor. Igaz, hogy késő ősszel lehet még a vírusnak egy második hulláma, de egyelőre még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán lesz e illetve hol bukkan fel. Meg arra már fel tudunk készülni, de könyörgöm a kettő között élhessünk már normálisan, mert ebből állítom, hogy nem kicsi társadalmi békétlenség lesz. Kinek lesz az jó? Az rendben van, hogy vigyázni kell és vigyáz is mindenki ahogyan tud, de nem élhetünk örökké korlátozások között. Mi lesz így az emberi és párkapcsolatokkal, a társadalmi érintkezésekkel, széteshet egy idő után így a társadalom, ha nem figyelünk. Mellesleg mint ez is mint minden vírus eltűnni sohasem fog sajnos meg kell tanulni vele élni, mint ahogyan eddig az emberiség minden más vírussal ezt megtette.
2020. máj. 2. 21:10
1/10 anonim válasza:
Dehogy oldják fel. Ember, amíg kijön a vakcina és le lesz tesztelve hogy nem-e rákkeltő, az még 5 év legalább. Ha feloldanák a korlátozásokat akkor megint berobbanna a járvány, be is fog most vidéken.
2020. máj. 2. 21:15
2/10 anonim válasza:
Figyu, most könnyen nagy a szánk
Remélem ezzel kb megússzuk, de azért az olasz helyzet nem ér meg semennyi bulit se.
Szerintem biztosan nem.
Nem ismerjük a "baj" fogalmát, az a baj.
A háborúban tovább tartott Bp ostroma, mégis kibírták a pincékben.
2020. máj. 2. 21:18
3/10 A kérdező kommentje:
10 millió lakosból van durván 3000 fertőzött. Ne hasonlítsuk már azért ezt Budapest ostromához és háborúhoz meg végképpen ne.
2020. máj. 2. 21:20
4/10 anonim válasza:
Nálunk hétfőtől vége. Jövőhét szombaton megyek bulizni, biztos, hogy azok is kinyitnak.
2020. máj. 2. 21:21
5/10 anonim válasza:
Csomó mindent fel fognak oldani de attól én még nem reménykednék a helyedben, hogy olyan lesz az élet mint előtte.
Tömegrendezvények (pl. forma 1, koncert) szerintem idén már esélytelen. Ha Budapesten pl. strandok ki lesznek nyitva szerintem már annak is örülhetünk.
#4 10 millióból van 3 ezer ismert fertőzött, az hogy mennyi lehet valójában majd most fog kiderülni ha elvégzik a beharangozott teszteket. (de ha nem lett volna a távolságtartás akkor akár több százezer beteg is lehetett volna egyszerre)
2020. máj. 2. 21:28
6/10 anonim válasza:
#4, 10-20 szoros látenciával számolnak, ha ennyi van kimérvre, akkor 30-60 ezer lehet most is
Csak abból nagyon gyorsan lehet több százezer is.
2020. máj. 2. 21:32
7/10 anonim válasza:
Remélem vizsgaidőszakban már be lehet menni az egyetemre
2020. máj. 2. 21:32
8/10 anonim válasza:
És ha most kiderül,hogy van még x ezer tünetmentes fertőzött,akkor mi lesz ?
Előbb utóbb ez át fog menni rajtunk,ha akarjuk ha nem . Emberek bele fognak halni mindenképp, akkor is ha államcsődbe viszik az országot . Vagy akkor most ha 5 évig nem lesz oltás ,5 évig ezt fogjuk játszani ,na ne röhögtessetek már ..
2020. máj. 2. 21:39
9/10 anonim válasza:
Nem, ez a mostani negatív diszkrimináció is sokkal inkább politikai, nem pedig járványvédelmi akció a véleményem szerint. Egy kicsinyes bosszúnak érzem az elvesztett önkormányzati választások miatt. Egyébként elég valószínű, hogy a Fidesz most rossz lóra tett, és ha nagyon hamar nem oldják fel a diszkriminatív és véleményem szerint értelmetlen Budapest elleni korlátozásokat, akkor a polgári engedetlenség olyan szintre fog lépni, hogy a rendkívüli jogrend sem védi meg a hatalmukat.
2020. máj. 2. 21:48
10/10 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy emberek többsége élvezi korlàtozásokat,szájmaszk,kesztyü,lábzsák kitudja mi lesz még kötelezö. Állitsuk meg a koronát
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!