Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek hiba volt, hogy...

Szerintetek hiba volt, hogy segítettem a fideszes szomszédomnak?

Figyelt kérdés

Van egy szomszédom, aki sajnos fideszes és nagyon bekajálja a kormány propagandáját de ezt leszámítva egy viszonylag normális ember. Családja van, nagyon szereti a feleségét és van neki 2 lánya akiket szintén imád. Eddig akárhányszor kértem tőle valamit ő mindig segített, volt olyan is hogy ő ajánlotta fől magától hogy segít a kertben.

Na most ez a nagy kedvesség sajnos egyből elillan ha politikáról van szó. Pont emiatt nem szoktam vele politikáról beszélni és nem is tudja hogy én ellenzéki vagyok.

A szituáció: Még hónap eleje-közepe fele rám írt facebookon kétségbeesve, hogy elküldték a munkahelyéről március bezárultával és nem tudja mi lesz vele. (A felesége háztartásbeli) Nem tudok-e esetleg segíteni neki mert nem akarják fölvenni sehova. Nagyon megsajnáltam szegényt, ezért szóltam ismerősöknek, hogy tudnak-e valami munkát neki. Végül egy ismerős segítségével sikerült őt betolni egy munkahelyre, igaz egyáltalán nem a saját területén helyezkedett így el de hát a kényszer nagy úr.Nagyon nagyon hálás volt nekem még csokit meg pezsgőt is hozott az egyik nap.

Na most erre a napokban látom, hogy a facebookon vadul politizál (amúgy is szokása) és azt találta írni egy vitában hogy " ez a kormány mindent megtesz az emberekért, új munkahelyeket teremt és támogatja a béreket, itt csak az nem talál munkát aki nem akar!"

Na most ezen én rohadtul kiakadtam mert ha én nem vagyok akkor neki se lenne munkája !!! Ennek ellenére nem írtam neki semmit. Viszont most kicsit sz*rul érzem magamat emiatt. Lehet hogy kár volt segíteni neki... habár a felesége meg lányai nem tehetnek semmiről.

2020. ápr. 30. 10:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Azoknak, akik hisznek, nem kell semmilyen bizonyíték. Azoknak, akik nem hisznek, semmi sem bizonyíték.” - Stuart Chase.

Sajnos ez a politikai meggyőződésre is igaz. Ha ő elkötelezte magát az egyik oldalon, akkor minden történésben a saját igazát és meggyőződését látja beigazolódni, és kizár minden más körülményt.

Engem is zavarna a szituáció, és nehezen álnám meg hogy ne kommenteljem a bejegyzése alá hogy ."Te Béla, azért azt megjegyezném, hogy azt a munkát én szereztem és én ellenzéki vagyok, szóval..."

De nem ez lenne a jó lépés, mert csak feszkót generálna, abból meg van éppen elég járványnnyal és a nélkül is.

Nekem is van olyan ismerősöm, akit nagyon szeretek, családi barát, 1 éves korom óta ismer, a gyerekeivel együtt nőttünk fel. Édesapám és ő két ellentétes oldalon álltak mindig is, de jó barátok maradtak, mert tudtak erről beszélgetni/vitatkozni normálisan, ami manapság nem jellemző az ország lakosságára. De az elmúlt pár évben olyan szemellenzős, vérfideszes lett, hogy még a gyerekeit is megdöbbenti. Na, ő szokott napi szinten a FB-on posztolgatni. Én annyit tettem, hogy letiltottam a hozzászólásait. Erről ugye ő nem tud, tehát nem bántottam meg vele, én meg nem idegesítem magam azon, hogy Soros az antikrisztus, vagy hogy dacára a többéves hatalmuknak, még mindig minden mások hibája,amit nekik nem volt idejük rendbetenni (???), Viktor meg lassan fénnyé válik. Egyébként ugyan így jártam el azzal az ismerősömmel, aki meg a vallást próbálja online terjeszteni.

2020. ápr. 30. 13:12
 12/12 anonim ***** válasza:
10%

Nem kérdező, csak hiszed, hogy kizárod a politikát. Tudomásul kell venni, hogy a környezet része, mint ilyen, szükséges vele foglalkozni. A bezárulás éppen hogy azonos a "homokba dugom a fejem" mentalitással. Az illető nem vesz tudomást arról, hogy feneke is van, és most már nem látja, ki fogja szétrúgni.

Én inkább a következőt ajánlom akkor is, ha ára van: lehet hozzá szólni szép csendesen, kulturáltan. "tudod én abba a táborba tartozom, amit ócsárolsz. Én tudtam, te hová akarsz tartozni. A saját imádott táborod elvette a munkádat, mert a csórók nekik nem számítanak.

Én segítettem rajtad, tőlem telhetően. Szerinted el kellett volna küldjelek úgy káromolva, ahogy te teszed? Nem, én a kedvenceid által teremtett embertelenségben is próbálok ember maradni. Nem befolyásolni akarlak, csak gondold végig, honnan mit várhatsz. Akarsz-e önmagad megrontója lenni, vagy maradsz becsületes ember, amilyennek megismertelek. És barátom ez kizárólag a te döntésed, ebbe bele nem szólhat senki. Csak azt kell tudni, minden döntésnek következménye van, azt bizony viselni kell. Egyébként szólj bármikor, ha tudok segítek". Na valami ilyesmit. Ha megorrol, te nem tehetsz semmit, de megismerted a környezetedet. Ha megért, hatalmasat lendítettél a saját sorsodon. Igaz csak közvetve, de gyakran minden ezen múlik.

2020. ápr. 30. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!