Az egyetemi állami féléveket miért nem lehet eladni?
Az állam ad 12 félév felsőfokú tanulmányt.
Viszont, aki nem tudja őket felhasználni, miért nem ruházhatja másra?
Nekem például a BSC fizetősön ment, az MSC viszont államilag támogatott volt.Vagyis, még maradt 8 félév.
Még egy MSC-t vagy BSC-t felesleges lenne letenni.Aminek van értelme, azok a szakirányú továbbképzések, de abból mind fizetős.
Nem értem, hogy miért nem lehet eladni ezeket.
De, én el akarom adni.
Másnak lehet jól jönne 8 állami félév, aki akarna tanulni még, de már nincs féléve.
"Az állam ad 12 félév felsőfokú tanulmányt."
NEM.
Az állam átvállalja TŐLED 12 féléven keresztül a tanulmányaid költségét.
Ha TE nem tanulsz akkor nincsen mit átvállalnia tőled, ennyi.
Életed végéig van ez a lehetőséged. A párom majdnem 40 évesen csinálta meg a második diplomáját, én most, közel az ötvenhez próbálom. Most is van még lehetőségem élni az államilag finanszírozott képzés lehetőségével, mert az első diplomámmal nem használtam el az összes lehetséges félévet.
Szóval ha most nincs rá szükséged, ott lesz neked is talonban, hátha megjön az eszed és mégis tanulni akarsz.
Amúgy nem tilos dolog félévet venni annak a gyereknek aki nem tud időben diplomázni - ezt jelenti az önköltséges képzés, a tandíj.
Az állam adja el közvetlenül a tanulási lehetőséget és nem a kérdező adhatja el, mert nem az övé, hanem az államé.
Ha valaki úgy tud csak diplomázni hogy 12 helyett 24 félévre van hozzá szüksége - megteheti. Fizetik a költségét a tanulásának és ennyi. Ettől lehet nagyon jó orvos, mérnök vagy filozófus amire sikerül diplomáznia.
A lényeg hogy a kérdező nem adhat el olyat, ami nem az övé - az állam viszont most is lehetővé teszi, hogy bárki fizessen és tanulhasson akkor is ha nem jutott be a képzésre a megfelelő ponthatár fölött vagy nem volt neki elég a 12 félév.
Én most akarok nyugdíjba menni !
Majd 60 év múlva visszamegyek dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!