Mikor lesz már vége a vírusnak?
Sziasztok!
Szerintetek mikor lesz vége a vírusnak?
Már nagyon unalmas itthon.
Beszélgessünk erről egy kicsit
Válaszaitokat köszönöm.
Erről mostanság több, egymásnak ellentmondó számítást, találgatást láttam tudósoktól. Van aki azt mondja, május végére akár le is csenghet ez az egész, még más kiszámolta napra pontosan, hogy a tetőzés várható július 11-én, és csak októberre csenghet le.
Én úgy gondolom, az igazság valahol félúton lehet. A tetőzést követően még legalább 1, de inkább 2 hónap mire lecsenghet jó esetben. A május vége irracionálisan közel van, hogy addigra le is rendeződjön az egész, július közepe meg még túl messze, hogy még csak akkorra fusson fel, elnézve a környező országok alakulását, és a halottak várható számára vonatkozó számítást.
Valami olyasmit tudok elképzelni, hogy kb. május végére-június elejére felfut, és kb. július közepére-végére eljuthatunk addig, hogy el lehet kezdeni feloldani a bevezetett intézkedéseket.
Kérdező, május 1-jén nagyon nem ajánlott nekiállni bulizni, és szerintem be is van tiltva, otthon is. Mennyivel jobb érzés lenne ezt mondjuk 2 hónappal később, de szabadon megtenni, annak tudatában, hogy már nyugodtan lehet, korlátozás nélkül, nem? Én is itthon vagyok bezárva, én kirándulgatásokról mondtam le, direkt itthon vagyok mert azt szeretném, hogy ennek az egésznek mihamarabb vége legyen. Azonban ahogy feloldják/lazítják a korlátozásokat, egy perccel nem várok tovább!
13-as:
Az otthonmaradásnak nem az a célja, hogy minél hamarabb legyen vége a járványnak, hiszen az otthonmaradással pont hogy lassítjuk a terjedését, ezzel kénytelen-kelletlenül meghosszabbítjuk az időtartamát. Az otthonmaradás célja, hogy ne egyszerre legyen sok fertőzött, mert azt az egészségügy nem bírja el.
14-es, tudom, hogy az egészségügy miatt van, de most csak annyi történik, hogy áll minden (gazdaság, munkahelyek, stb), a járvány meg lassan, de biztosan terjed.
Nézd meg a környező országokat, Ausztriában mától oldják fel a korlátozásokat, Csehországban is enyhítenek, jövőhéttől Szlovéniában is, jövő hónaptól Németországban is, mert egyszerűen a még szigorúbb korlátozással minimálisra csökkentették a járvány terjedését.
Tehát ha pl. kijárási tilalommal még inkább otthonmaradásra kényszerítjük az embereket, akkor még több kapacitás marad, és hamarabb meg is lehet fogni.
A jelenlegitől meg szerintem még egy kicsivel többet azért elbír az eü.
Ha csak 2 hétre bezárkózott volna mindenki....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!