242 milliárd dollár ment ki MO. -ról külföldre a rendszerváltástól! Mit lehetne tenni hogy a külföldi cégeg ne tudjanak annyi profitot kivinni és az ország zsebébe maradjon?
Ha megtermelte hadd vigye. Szíve joga.
De mit lehetne tenni az ellen, hogy a túlárazott közbeszerzéseken szerzett extraprofitot ne tudják offshore cégeken keresztül kivonni a magyar gazdaságból.
"Az eu-ban az egyik legnagyobb adóparadicsom és így a multik alig adóznak valamit."
Istenkém, miért nem olvasol a témában valami értelmes könyvet?
Szerinted csak jövedelemadó létezik a világon? Szerinted a multi kizárólag csak társasági adót fizet?
Egy cég fizet 500-féle adót: Jövedelemadó, ÁFA, termékdíjak, járulékot, a munkabért terhelő adókat és járulékokat, környezetvédelmi díjakat, illetéket, esetlegesen bírságot, engedélyekért, eljárásokért külön díjakat, koncessziós díjat, és még a harmadát sem soroltam fel.
Nem csak Tao létezik. Mit akarsz még, mit fizessenek?
Ha téged zavar, miért nem a kormányt kérdezed? Nem a kormány és a parlament határozza meg az adók mértékét?
Mondok még valamit: Tegyük fel, hogy a BMW vagy valamelyik nagy gyár úgy dönt, hogy kell neki egy visszapillantótükör gyár, elkezd gondolkodni, és közép-kelet EU jön a képbe, mert a munkaerő oké, közel van, van szakértelem, kína igaz olcsó, de az nem jó, mert messze van stb stb. Egy ilyen gyárat felhúzni milliárdokat jelent Euróban. Azért a gyárért tudod hány ország fog harcolni? 10? Mo., Szlovákia, csehek, lengyelek, románok stb. stb. Hová fogja vinni a multi a gyárát? Oda, ahol miden feltétel adott, ÉS az adó is előnyös neki. Ha te úgy döntesz, hogy emeled a jövedelemadót, akkor a BMW elviszi a beruházását romániába, vagy akárhová, ahol olcsóbb, oda fog vinni euró milliárdokat, meg 1500 munkahelyet, és qrva sok befizetendő adót...
"És kiviszi a profit alatt azt értem hogy a MO."
Jó, de ez mit jelent? Magyar emberek pénzét viszi el? Például egy autógyár hogyan viszi el a magyar emberek pénzét?
"Bért is alig fizetnek stb."
Én szívesen látnék egy "adócsaló multi" és egy "becsületes magyar vállalkozás" átlagbér statisztikát, esetleg megspékelve egy kis állami szektorral. Komolyan. Szerinted kb milyenek lennének a fizetési arányok? Szerintem nem én lepődnék meg az arányokon.
"ha könnyűek az adóterheik és mindent kivisznek"
De mindent visznek ki? Tényleg megmutathatnád, hogy hogyna lopják el a magyar emberek pénzét. Tudod én ilyen kis butácska vagyok, és szeretem ha részletesen elmagyarázzák, nem csak vagdalkoznak dolgokkal mert valahol azt olvasták, csak épp semmit nem tudnak a dologról. A mondatod hátralévő részéből is az látszik, hogy fingod sincs a dologról és azt gondolod, hogy ha vulgárisan írsz, attól majd minden egyes szavad valósággá válik. De ebben (is) tévedsz. Jó lenne, ha gondolkodnál néha, nem csak úgy átvennél innen-onnan pár dolgot, amivel saját nyomorodat szeretnéd másra kenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!