Ha nem lesz védő vakcina még egy évig akkor mi a fene lesz velünk? Ha még hónapokig megy a maradjotthon karanténosdi abba nem hogy beleőrülünk de még a gazdaság is reménytelen helyzetbe kerülhet. Az alapellátás leállásáról nem is beszélve.
járványügyi helyzetet nem úgy kell kezelni, hogy bedöntjük a nemzetgazdaságot
ez az össznépi szobafogság agyrém és értelmetlen
"nem vagyok diabéteszes zsírbüfé" - én sem, de ez a megjegyzés ritka nagy tudatlanságról és az empátia teljes hiányáról árulkodik.
Amúgy azt kellene valahogy megoldani, hogy aki otthon akar maradni, annak ez a lehetősége biztosítva legyen anélkül, hogy hátrányt szenvedne.
Pl. én egyetemista vagyok, de rajtam kívül mindenki veszélyeztetett a családban. A szakomon elvileg csak nappali munkarend van. De ha ősszel még nem lesz olyan a helyzet, mégis be kellene járni, inkább elmegyek passzív évre. A családból csak én járok ki, és ha bárki megfertőződne, elég világos lenne, kitől kapták el:(
Amúgy addig maradunk itthon, amíg kell.
Én már annak is örülnék ha egyedül utazhatnék valahova. Jelenleg kb. attól is félek hogy átutazzak a szomszédba és kimenjek a Tisza partra. Igaz egyedül lennék de félek hogy megbüntetnének mert másik városból mentem.
Majd egy hónapja ülök itthon de csak azt látom hogy az idős otthonokból hullanak mint a legyek. Álláshirdetésekre beadott pályázataimra nem is reagálnak. A bezártság pedig csak rátesz erre. Bár lehet csak elfogok utazni jövő héten. Úgyis mennék boltba azt meg ugye szabad. A rendelet amúgy se ír olyat hogy csak a városodban mehetsz boltba.
Szerintem még két hét és feloldják a kijárási korlátozást.
Ma már alig volt új fertőzött, látjuk, hogy nem kúszik feljebb a szám, nem lesz értelme ennek a sok korlátozásnak.
Május elejére vége a kijárási korlátozásoknak, Május közepére pedig kinyitnak az iskolák is szerintem szépen sorban.
Május végére minden visszaáll az eredeti állapotba, nem lesz itt semmiféle tetőzés. Magyarországon van amúgyis a leggyengébb hatása a vírusnak Európában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!