VAn rá esély hogy polgárháború lesz?
# 11/20:
"Átkell állítani Torockai Lacit a világos oldalra. Akkor talán."
Gondolom a világos oldal pedig a te magyarellenes csürhédből áll!
"Magyarországon egyenlőre a jóleti tarsadalmakra jellemző betegségek okozzak a legfőbb egeszségügyi problémát es nem az ehezes."
Azért híznak az emberek, mert a nevetséges fizetésükből csupán zsiroskenyérre, gagyi parizelle, meg kifőtt tésztára futja. Ha vöröslazacot, kaviárt és zöldség-gyümölcsre futná a népnek nem volna egy elhízott cukorbeteg sem...
utolsóm ismerek ak 400+ ezret keres és mégis ezeket zabálja. és el van hízva sőt ez van Amerikában is pedig nem szegények elvileg.
# 22 nem vért akarok csak nem akarok éhenhalni. a jelenlegi kormány effelé visz szerntem
Bamek ezt hogy csinálod,hogy mindig itt vagy.
Engem az idén ötször kitiltottak úgy,hogy alig bírtam vissza sunnyogni.
Kedves kérdező!
Válaszolok neked, mert elkeseredettnek tűnsz. Gondolom azt látod, hogy a kormány a válság miatt a cégeknek osztogat (amit azok többnyire lenyelnek, így nem azt eredményezi, hogy a munkavállalók megmaradnak a pozícióikban), meg a nyugdíjasoknak semmit sem érő látszatösszeget, míg a munkavállalók számára teljesen elégtelen a szociális háló.
Alapbér kellene, erre jelenleg nem hajlandóak, de szerintem kénytelenek lesznek bevezetni, ha durvul a helyzet. Polgárháborút ők sem szeretnének, azért van annyi katona az utcákon (de elég azokból sincs szerencsére).
Háromhavi álláskeresési járadék van azért, de ember legyen a talpán, aki ebben a helyzetben talál munkát annyi idő alatt.
Azért meg lehet próbálni, formálódnak közösségek, akik igyekeznek segíteni egymásnak.
A "B terv" például hírlevélben küld állásajánlatokat, segíthetnek akár más ágazatokban is munkát találni:
Akár lesz, akár nem lesz alapjövedelem, nem érdemes az államtól várni a segítséget, próbálj magad utánajárni. Kitartást és sok sikert!
Kedves kérdező!
Ha nem is fegyveres polgárháborúra, de a közhangulat megfeszülésére nagyon is lehet számítani. Eleve nincs jó megoldás, csak kevésbé és súlyosabban rossz. Jön a jó idő, és az emberek le vannak korlátozva, hogy kiengedjék a felhalmozódott gőzt. Nyaralások, rokoni, baráti partik. És ehhez hozzá jön:
1) A járvány elejét túlfojtotta. Ha már így alakult, akkor legalább a megnyert időt az ellátó kapacitások ideiglenes, ipari léptékű, célirányos bővítésére fordíthatta volna. E helyett ép most a meglévő kapacitásokból ollóz. Meg lesz ennek a negatív eredménye.
2) Az emberek most sokkal inkább csüngnek a hivatalos hírforrásokon. Ezt a többlet figyelmet az ellenzék mocskolására használja. Anyám most szokott rá a HírTV-re, nekem meg görcsben van a gyomrom, az indirekt, vagy direkt ferdítéseiktől, rágalmaiktól, hagy a valós hibák felfújásából. Ehhez Joseph Goebbelsi zsenialitással értenek.
Szóval: Fogalmam sincs mi lesz ebből, de az biztos, hogyha nem jön nyár végére az oltás, akkor nagyon feszült lesz a hangulat.
Nem ezt jelenti a polgárháború. -_-
Minden kormány célja a megosztás, hogy két ideológiát állítsone egymással szemben, hogy ők harcoljanak egymással. Régen ez a kommunizmus és a nácizmus volt, most a neo-liberalizmus és a neo-konzervativizmus.
Magyarországon soha nem lesz akkora összefogás, hogy komolyabb tüntetés (egyébként nem is lehet tüntetni) legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!