Akik fújtatnak a Fidesz és a Jobbik ellen, amiért ellene mentek az IMF érdekeinek, azok nem itt éltek az elmúlt 20 évben? És mi lenne a megoldás szerintük?
Nem csak az elmúlt 20 évben,hanem az előtte levő 60 évben is itt éltem. Már a rendszerváltáskor nagyon elszúrták a gazdaságot. Azóta pedig nagyot változott a gazdasági helyzet.
Orbánnak fogalma sincs a gazdaságról,csak a választóknak akar "üzenni". A szociális tőke pedig egy nagy marhaság,mert ilyen nem létezik!
Az IMF-nélkül az ország tönkre mehet,az Únió nem tud hiteleket folyósítani.
Ennek beláthatatlan következményei lehetnek az országra nézve. Erre félév-egyév múlva te is rájössz majd.
Ha a tőke nem látja biztosítottnak az ország stabilitását,kivonul,és munkahelyek szűnnek meg. Minden drágább lesz, a jövedelmek vásárlóértéke drasztikusan csökken. Az egykulcsos adó pedig csak a jómódúak és gazdagoknak lesz hasznos,a többiek pedig még szegényebbek lesznek.
Tedd fel majd a kérdésed egy év múlva,főleg,ha nem tartozol te is a gazdagok közé.
Az IMF és az EU nem azért szorgalmazza a szigorú fiskális politikát, mert nekik ez a jó, hanem azért, mert Magyarországnak ez az egyetlen esélye a gazdasága rendbetételéhez.
Ebbe nem fér bele az állami osztogatás jelenleg.
A Fidesz pedig pont azt szeretné, hogy ne veszítsen népszerűséget az önkormányzati választások előtt.
Október után majd így is úgy is jön a megszorítás.
én jobbik szavazó vagyok, de van agyam szerencsére nem mint sokaknak.
én is az IMF ellen vagyok, de a többséggel szemben tudom, hogy egy vonással ezt nem lehet megszakítani ahogy orbán tette. 20 éve vagyunk a rabjaik, nem lehet egyik percről a másikra kilépni, csak fokozatosan és persze úgy, hogy visszafizetjük a hitelt.
természetesen ez egy kampányfogás a fidesztől. ha vége az önkormányzati választásoknak, akkor visszavesznek. látható, hogy sok jobbikost is megfogtak ezzel.
nagy kár...
Orbán éppen most intézte el hogy ne kapjunk hitelt (csak a piacról,ami drága és instabil).Ez annyit jelent hogy annyiból kell majd gazdálkodni amennyit megtermelünk + ebből kell visszafizetni az irtózatos nagyságú hitelt.Vagyis még jobban meg kell szorítani.
Én ezt mondom IMF-ellenesként.
Mi lenne a megoldás ? Megvárjuk az államcsődöt aztán elzavarjuk az egész fideszmszp cirkuszt, majd elkezdünk építkezni szakítva az eddigi "hagyományokkal".
66
Megvárni az államcsődöt? Normális vagy?
Igen.Az emberek nagy része ugyanis élből elutasítja a reformokat,még mindig ez a kádári beidegződés van jelen:ingyenutazás, ingyenebéd, ingyenf@szom legyen,közben nem adózunk,ügyeskedünk stb.Mindenki a nyugati életszínvonalat hajszolja,nihilisták,hedonisták,nem törődik senki a másikkal,a két közkedvelt kisebbség,a multik,bankok,a politikai elit stb csak élősködik rajtunk.
Bebizonyosodott hogy ezekkel a dolgokkal békés eszközökkel nem lehet szakítani.Egy államcsőd pont "jó" alkalom arra hogy az emberek többsége belássa hogy a dolgok nem folyhatnak így tovább, és tényleg gyökeresen váltani kell minden téren.És igen, pontosan tudom mivel jár egy államcsőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!