Mit gondoltok arról, hogy a kormány foggal, körömmel ragaszkodik ehhez a munkaalapú társadalomhoz?
Reménykedtem, hogy ez a kormány e válság idején változtatni fog magán, de még mindig ezzel a munkát istenítő hülyeségekkel jön. Mi nehéz lenne abba, hogy alapjövedelmet vezessenek be, mint most Spanyolország? Forrás:
Ha Orbánék bevezetnék az alapjövedelmet, nekik is jó lenne, mert ezzel olyan könnyen leszámolnának a bukott balliberális ellenzékkel, mint annak rendje. Ez a munkaalapú társadalom, hogy a gazdaságunk német autó ipartól függjön bukásra van ítélve, mert nem jólétet hoz, hanem kiszolgáltatottságot. Ez kell nekünk? Miért kell isteníteni a munkát? Egyáltalán nem nemesít az, ha valaki dolgozik, miért érne többet az az ember? Miért kell az emberből úgy kiindulni, hogy egy semmirekellő, lusta állat bizonyítson, hogy nem az? Ezzel a mentalitással kéne leszámolni! Arra törekedni, hogy a munkának a fogalma átalakuljon és az is munkának számítson, ha valaki tanul, házimunkát végez, nem kéne szétválasztani a munkát a magánélettől. A munka legyen közösségi inkább. A kapitalizmus is bukásra van ítélve, az is lehet, hogy a járvány után felfog bomlani a fenébe.
"Fideszes barom az aki ezt is jónak látja."
És te milyen barom vagy????????????????? Ugyanis minden relatív!
" Az a 3 hónapi munkanélküli segély is egy semmi. Más országokban sokkal több. Fideszes barom az aki ezt is jónak látja."
Azért növelni a munkanélküli segély időtartamát és/vagy mértékét az nem lesz egyenlő az alapjövedelemmel.
"Miért ne lenne működő dolog te okos? "
Mert ha mindenki munka nélkül kapna pénzt, akkor senki se dolgozna, nem lenne az államnak adóbevétele, és nem is tudná kifizetni az alapjövedelmet. Ezt olyan nehéz felfogni?
Ismered azt a mondást, hogy "aki nem dolgozik, ne is egyék?"
Én egyetértek a munka alapú társadalommal. Igenis dolgozzon mindenki, aki munkaképes.
A feltétel nélküli alapjövedelem nem szűl mást, csak lustaságot és munkakerülést. Az, hogy aki most a járvány miatt veszítette el a munkáját támogassák, jó ötlet. De nem úgy, hogy mindenkinek alapjövedelem, hanem a rászorultaknak segítség, meg mielőbbi munkahelyteremtés.
Azon kívül: mégis miből fizetnék?!
Kérdező, amit te írsz, abból lesüt, hogy csak kakás neked a munka. Na az ilyenek miatt nem lesz alapjövedelem!
"észak európában sokkal nyitottabbak az alapjövedelem fele"
Ahhoz képest a finnek sem finanszírozták tovább a próbáját.
Ha semmit nem tudsz venni, se ételt, se ruhát, se áramot, akkor majd mit kezdesz a pénzeddel?
Vagy azt vártad hogy mindenki más ugyanúgy dolgozni fog, és csak neked jár majd az alapjövedelem, mert mindenhez lusta vagy?
Kérdező, én éltem Nyugat-Európában (Németországban), és ott is ugyanolyan keményen kell dolgozni, mint itthon. Ha nem dolgozol, nem kapsz pénzt. Nekem több évnyi munkaviszony után járt volna 1 évnyi munkanélküli segély, de alig akartak fizetni. Így is csak néhány hónapig kaptam, miközben 1 évig járt volna.
A segélyeken élősködő bevándorlók miatt nagyon szigorúak lettek a szabályok odakint, és ugyanúgy vonatkoznak az európai munkavállalókra is.
Ha azt hiszed, odakint kolbászból van a kerítés, akkor menjél, próbáld ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!