Hogy lehet az, hogy ma csak 11 új fertőzött van? Elfogyott a teszt?
"Megmondták, attól ha sok embert tesztelnek és sok lesz a fertőzött még senkinek nem lesz jobb."
Miért ne lenne jobb? Nem az a lényege a tesztelésnek, hogy a delikvens ne adhassa tovább tudtán kívül gyengébb immunrendszerű társának a fertőzést?
Ez csak az én kis személyes történetem,de többektől hallom,hogy rosszabb tünetekkel is hasonló az "ellátás".
Egy hete nagyon durván köhögök szárazon,kapkodok a levegőért,halott gyenge vagyok,szinte minden tünetem jelentkezik(hasmenés,hányás,fulladás,stb...) egyedül lázam nincs,ezért nem számítok betegnek...Háziorvosom javasolta a tesztet,mivel asztmás is vagyok és a köhögésből könnyen tüdőgyulladás alakul ki nálam,ezért kéne orvosi vizsgálat,de persze rendelőbe nem mehetek.Azonban az ántsz szerint nem vagyok fertőzött,tehát maradjak otthon és kész.A városban ahol élek hoztak létre egy központot,ahol a nem súlyos betegeket vizsgálják,annyi csak a baj vele,hogy mivel nincs lázam ezért természetesen beteg sem vagyok,hiába fulladok megállás nélkül és a gyógyszereim sem érnek semmit,és 5 napi élelemmel és ruhával kéne odamennem tömegközlekedés nélkül,mivel nincs autóm ez csak egy laza 5 km-es séta lenne,mikor még a wcre menéstől is elfáradok.Mivel fiatal vagyok ezért viszonylag könnyen megúsztam,de volt pár roham amikor azt hittem megfulladok,és még sosem volt ilyen köhögésem.
Most meg reménykedek,hogy lassan jobban leszek,senkinek sem kívánom,hogy úgy kapkodjon a levegő után a köhögésrohamoktól,mint nekem kellett.Ez rosszabb mint az asztmás fulladás,bármit is kaptam el,de ez már sosem derül ki...Ja és akkor miért nem engednek be még ügyeletre sem kivizsgálni?😕😕
Látom nem ennek drukkolsz.
De a tömött BKV buszoknak hamarosan meg lesz az eredménye csak várj türelemmel!
Pár nap...
Sok helyen 2-3 hete nem járnak be dolgozni, home officeból dolgoznak.
Lehet, hogy ennek (is) az eredménye a csökkenő tendencia.
Valamint majdnem két hete van kijárási korlátozás.
Biztosan lesz még a mainál sokkal durvább emelkedés, főleg, ha most sokan megnyudognak és nem fogják komolyan venni a korlátozást.
Senki nem ellendrukkerkedik, de attól, hogy keveset tesztelnek, nem lesz kevesebb a beteg. Ráadásul jön a jó idő, az eleinte bulinak tűnő #maradjotthon pedig kezd unalmassá válni, egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást. Ha a média és a kormány szerint kevés a fertőzött és a halott, akkor pedig még többen kimerészkednek, megtelnek az utcák és már kész is a nagyobb baj.
#16: Kiábrándítalak: még most is az elején járunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!