Mi a baj azzal, ha Magyarország nemzeti tőkésréteget épít?
Minden sikeres országnak szüksége van nemzeti tőkésekre, anélkül nincs gazdagság sehol.
A középkorban is így működött, hogy volt a király, aki megvédelmezte az országot és az utána következő réteg volt a főnemesség, akik segítettek neki ebben és csak akkor ment jól az országnak, ha tényleg segítettek és mindenki összefogott! Itt az egyszerű parasztnak is hatalmas a felelőssége, hogy hűen szolgálja Urait és fogjon velük össze vész esetén. Ott volt például a mohácsi vereség, amiről főleg a lázadó parasztok tehettek 1514-ben. Annak sem lett volna szabad megtörténnie, ahogy most sem lenne szabad lázadni a kormány ellen.
"Mintha a korábbi ballib kormány nem azért csináltatott volna egy magyar céggel alagutat az M6-oson, hogy egy magyar céget is képessé tegyenek majd később az M0-ás budai szakaszán pályázatra és munkavégzésre - gyarapítva ezzel a magyar tőkésréteget."
Csak kérdezem, hogyha neked ezek zavarták a szemedet, akkor mire fel nem kéred számon ugyanezt az ocsmányságot a fideszen is? Kormánykritikusnak és ellenzékinek lenni két különböző halmaz, mégha hatalmas is az átfedés. Mennyivel jobb azért nyalni valakinek a seggét, amiért a másikat elítéled?
Mszp és DK...két párt, akik 2010 előtt csinálták ezeket az ocsmányságokat. Azóta ketten együtt megközelítőleg másfél millió szavazót vesztettek el, sőt, szerintem csak azért nem többet, mert az utolsó pillanatban Karácsony még mentett valamennyit a helyzeten Mszp oldaláról. Szóval ideje lenni leszállni a magas lóról, mert milliós nagyságrendben vannak olyan ellenzékiek, akiknek semmi közük már Gyurcsányhoz és bandájához, csak nektek kényelmesebb összemosni mindent egy "ballib" jelzővel.
#13 Tudod igen szánalmas, hogy kedved szerint próbálod kiforgatni azt amit mások mondanak neked.
Igen jó láthatóan - és nem véletlenül - áll ott a KÖVETKEZŐ MONDATBAN: "Amit egyébként jól tettek, bármennyire is értelmetlen volt ott az alagút építése."
NEM tartottam rossznak még a ballib kormányzattól sem hogy ezt tette. Jól tették, mert meg kell erősíteni a magyar vállalkozói réteget, akár olyan áron is, hogy kívülről nem teljesen érthető feladatokat végeztetnek el állami pénzből.
A rendszerváltás legnagyobb bűne pontosan azt volt, hogy az állami tulajdont nem magyar kézbe juttatták át, hanem hagyták hogy külföldiek vásárolják fel majd vagy bezárják vagy kihasználják az itt élőket.
"Szóval ideje lenni leszállni a magas lóról, mert milliós nagyságrendben vannak olyan ellenzékiek, akiknek semmi közük már Gyurcsányhoz és bandájához, csak nektek kényelmesebb összemosni mindent egy "ballib" jelzővel."
Mutasd meg nekem hol van az a milliós nagyságrendű szavazó, akik nem az összefosásra szavaztak le az utóbbi választáson! Mutasd meg melyik párt avgy szövetség az, amelyik mellé álltak ezek az emberek és semmi közük sem az mszp-hez, sem a dk-hoz, sem a volt szdsz tagjaihoz, támogatói, eszmei köreihez!
Itt harsogjátok - te is köztük - hogy mennyivel többen szavaznak az "ellenzékre" holott a nem kormánypártokra szavazok igen kis hányada szavazott olyanokra, akik nem álltak össze választási szövetségre az mszp, dk és volt szdsz embereivel.
Majd ha lesz olyan csapat akik önmaguk is kitagadják a ballibeket, akik nélkülük, ha kell az ellenükben állnak ki a választásokon, AKKOR majd jöhetsz az ilyen fellengzős dumával.
Amíg a választásokon azt lehet látni hoyg együtt indulnak, egy csapatban kampányolnak gyurcsánnyal, a volt szocikkal és az előző ballib kormányzat embereivel, amíg azonnal őket ültetik pozícióba amint hatalomra jutnak - addig nincs mire kioktatnod másokat.
Hol álltál ki amiatt hogy a budapesti ellenzéki önkormányzatok egy bíróság által kimondottan csalót hatalmaznak fel jogi képviselettel és mások ügyeiben való turkálással? Hol követelted hogy a pozíció osztogatás meg fizetésemelés helyett tartsák be a választási ígéreteiket? Hol szólaltál fel amiatt hogy leállították a Dél-Budai szuperkórház építését? Hol követelted Karácsonytól, hogy politikai okoktól vezérelve ne döntsön a Vígszínház igazgatói kinevezéséről a szakmai bizottság véleményével szöges ellentétben? Hol van a nagy kioktató szöveged Karácsonnyal kapcsolatban, aki még csak nem is a fővárosi közgyűlés döntése alapján vezeti rendeletekkel a várost ezentúl?
Mit tudsz te a korábbi korrupcióról, lopásokról, visszaélésekről? Hol van a véleményeddel együtt bizonyítékod is azokra az állításokra amik miatt olyan nagyon fel vagy háborodva?
Szerintem inkább nézz utána a valóságnak első körben, aztán ne próbáld meg hazugsággal kiforgatni más véleményét! AKKOR majd esetleg lesz némi alapod arra hogy mást számon kérj. Talán!
"Majd ha lesz olyan csapat akik önmaguk is kitagadják a ballibeket, akik nélkülük, ha kell az ellenükben állnak ki a választásokon, AKKOR majd jöhetsz az ilyen fellengzős dumával."
Majd ha a választási rendszer nem követeli meg az 1 vs 1 felállást, vagy mikor végre kihaltak Gyurcsányék, akkor majd komolyan veszem ezt az igényedet, addig viszont nehogy rajtam verd le, ha összezársz azokkal, akiket nem szeretsz. Fél ország azt várta el a fidesztől, hogy valódi elszámoltatást nyújtson, köztük én is.
"Hol követelted hogy a pozíció osztogatás meg fizetésemelés helyett tartsák be a választási ígéreteiket?"
Nem vagyok olyan suttyó, hogy első napra kérjem az 5 munkanapos kiszállítást. Karácsonyéknak van 5 évük az ígéreteik betartására, első lépéseket meg is tették. Annyira pedig nem zavartatom magamat a fizetésemelések miatt, több évtizede ez zajlik pártfüggetlenül. Ezért se értem neked miért olyan nagy gond most.
"Hol szólaltál fel amiatt hogy leállították a Dél-Budai szuperkórház építését?"
Soha nem is értettem vele egyet, ezért nem is kellett felszólalnom. Most mi lesz? Nem épülhet meg Budán, ezért nem is lesz meg soha máshol?
"Hol követelted Karácsonytól, hogy politikai okoktól vezérelve ne döntsön a Vígszínház igazgatói kinevezéséről a szakmai bizottság véleményével szöges ellentétben?"
Rudolf Pétert tudtommal elsöprő többséggel (118 vs 5) támogatta a társulat, innentől kezdve nálam csak az számít, hogy a jelöltek közül kit csíptem jobban. És amiért nem vagyok jártas a színházak világában, nem zavartattam magamat azzal, hogy Karácsony szerint a két rossz közül melyik a kisebbik.
"Hol van a nagy kioktató szöveged Karácsonnyal kapcsolatban, aki még csak nem is a fővárosi közgyűlés döntése alapján vezeti rendeletekkel a várost ezentúl?"
Nem összemérhető azzal, amit a fidesz tett a parlamentben, ha erre akarsz célozni. És miután törvényi felhatalmazása van rá, nem kevésbé egy ellenörző szerv a feje fölött, és (remélem a jövőben folytatólagosan) nem is élt vissza a helyzettel, szerintem még nincs mire fel panaszkodnod.
"Hol van a véleményeddel együtt bizonyítékod is azokra az állításokra amik miatt olyan nagyon fel vagy háborodva?"
És a te bizonyítékaid? Oldalról oldalra, kérdésről kérdésre válogatottan vádolsz mindent és mindenkit itt a GyK-n, akik nem a fidesznek nyalnak be, és még egyszer sem láttam tőled bizonyítékot.
Nem tudok bizonyítani semmit, ezt akartad hallani? Nem tudom bizonyítani, hogy Mészáros protekcióval lett gazdag, ahogy azt sem, hogy a szocik elmutyizták a 4-es metrót, de hadd ne kelljen játszanom a naív hülyét, hogy amíg nincs bizonyítva valami, addig ne szóljam meg a nyilvánvalót.
Nem tőkésréteget épít, hanem tolvajbandát futtat.
Nagy differencia!
"#15 Hazudsz te is reggel, éjjel meg este. Mást mocskolsz és amikor téged szembesítelek ezzel, akkor mismásolsz meg terelsz és hazudsz újra."
Látom ennyi tellett tőled. Bőven őszinte voltam a hozzászólásomban, ellenben veled, akinek láthatóan nincs saját véleménye, csak a pártodét hányod vissza egyfolytában. Nekem nincs mindenről éles véleményem, ez van, de legalább nem várok a sajátommal addig, amíg a pártközpontból meg nem mondják mi is legyen az pontosan.
#18 A véleményemet leírtam igen részletesen és pontosan. csak eleve azzal kezdted hogy hazudtál róla és megpróbáltad kiforgatni. Majd ezen kiakadva leírtam - ismét részletesen és jól érthetően - hogy ne tedd, mert hazudsz. Most jössz megint ezzel a dumával.
Szerintem hagyd abba, már túlságosan leégetted magad. Próbáltam rövidebb lenni hátha azt megérted - nem sikerült. Ennél rövidebben már nem megy: ne hazudj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!