Mit szórakozik már a Fidesz?
Itt szívózik az IMF-el (ami alapesetben nem is igen érdekelne), de most megint szállnak az árfolyamok. 300 Ft feletti euró meg ilyenek.
Most minden cuccot sokkal drágább behozni külföldről, pl. mp3 lejátszót, ruhát meg ilyeneket (pl. ebayen).
""vizitdíj pont az ami nagyon jó dolog volt. persze lehetett volna finomítani kicsit, de a sok balfsz bedőlt a hülyeségnek ,h ez micsoda rossz dolog....
""
A vizitdíj nem jó vagy rossz, hanem az első lépés a magánbiztosítók, az eseti hozzájárulásos rendszerhez.
Ma 300Ft holnap 1000 aztán 5000 és 4-5 év mulva 10 000, csak épp a nyuggerek ellátásába nem épűl be sehol.
De nem is tudom mit mondanál, ha a gyereked eltörné a kezét és egy hatásos de fizetős megoldástól elesnél csak mert nincs annyi pénzed!
Vagy a feleséged szűlne ami alap esetben ingyenes, de ha farral jön akkor + 300 000 ha meg császározni kell + 4000 000. Amit ha nem tudtok kifizetni repül a tető a fejetek fölül!
Jó durva példák de pld az Usa rendszere hasonló, és aki ben van az ellátásban annak ok, akinek bónusz befizetése van annak király, de a társadalom 25% nak nincs.
Ne akarjuk már megfordítani a dolgokat.
Előbb legyen alapja az öngondoskodásnak, aztán lehet gondolkodni.
"A banki hiteleseket meg kell védeni,"
Mégis mit gondolsz a bankok nem fogják az ügyfelekre hárítani? Ennyire együgyű vagy? Miféle önállóságról regélsz? Magyarország önállóan csak éhenhalni tud! Nem lehet ezt felfogni?
Miről beszélsz?
A tenyeremből tudsz szőrt húzni? Kb ilyen.
A bankok patika mérlegen mérnek, és ha valami hátrányos nekik azt nem vezetik be.
Most az ingatlan a béka segge allatt van, és ha sorra dőlnek a hitelek még ott sem tart majd.
A bankok meg többet buknának mint amit elképzelni sem vagy képes.
Ugyanis ha a jelzálogot érvényesítik, további követelésük nem lehet. Ha pedig az ingatlan a kamat néküli ára és az eddig kifizetett részletek alatta maradnak az eladási értéknek, akkor a bankok buknak és dőlnek.
Gyorsabban és látványosabban mint ha alkut ajánlanának!
"A vizitdíj nem jó vagy rossz, hanem az első lépés a magánbiztosítók, az eseti hozzájárulásos rendszerhez. "
ez természetesen baromság.
"Ma 300Ft holnap 1000 aztán 5000 és 4-5 év mulva 10 000, csak épp a nyuggerek ellátásába nem épűl be sehol. "
ez csak spekuláció, semmi több. más normális országban ez nem probléma, mégsem semmizik ki az embereket.
"De nem is tudom mit mondanál, ha a gyereked eltörné a kezét és egy hatásos de fizetős megoldástól elesnél csak mert nincs annyi pénzed!"
Természetesen megint hülyeségről beszélsz. a kéztörést ellátják TB nélkül is hisz sürgős beavatkozás, de bármennyire is furcsa, gondolom nem itt élsz, de a TB-t fizetned kell, magyarul ha nincs TB-d, akkor nem látnak el a legtöbb helyzetben. Úgyhogy olyantól rettegsz, ami már hosszú évek óta működik.
"Vagy a feleséged szűlne ami alap esetben ingyenes, de ha farral jön akkor + 300 000 ha meg császározni kell + 4000 000. Amit ha nem tudtok kifizetni repül a tető a fejetek fölül! "
bármennyire is furcsa, de a legtöbb szülés fizetős már most is, hála a hálapénznek.
Amúgy eléggé szánalmas, hogy egy 300Ft-os vizitdíjból eljutottál idáig. Ez már hivatásos rettegés de tényleg.
Amúgy azt bírom, hogy ti dumáltok folyamatosan,, hogy a kommunista így meg úgy, de azért a kommunizmusban alkalmazott "ingyenes minden ellátás témát" nyomatjátok:)
mindenesetre ahogy említettem, szánalmas, hogy egy 300Ft-os vizitdíjból levezetted, hogy majd mindenért fizetni kell. olcsó rettegés.
"Itt szívózik az IMF-el (ami alapesetben nem is igen érdekelne)"
OK, akkor ne szívózzon a Fidesz, kormányozza az országot az IMF. Felkészültél arra, hogy privatizálják az egészségügyet és az oktatást (fizetni kell értük ezen túl), megszüntetik az árkompenzációt (távfűtés és gáz ára megduplázódik-megtriplázódik, diák- és nyugdíjas kedvezmények megszűnnek), csökkentik a nyugdíjakat stb.? Ha igen, akkor rendben van, diktáljon az IMF.
"de most megint szállnak az árfolyamok. 300 Ft feletti euró meg ilyenek."
Feltéve, hogy 287 nagyobb, mint 300.
"Most minden cuccot sokkal drágább behozni külföldről, pl. mp3 lejátszót, ruhát meg ilyeneket"
Ezért kevesebb külföldi vackot vásárolsz, és ez javítja az ország fizetési mérlegét, ami nagyon jó.
„”ez természetesen baromság.
Te döntöd el, hogy mi a baromság?
A magánbiztosítók alapja hogy van eseti hozzájárulás ez amolyan N1 szabály, az alap.
Ahogy a többszintű ellátás, ami egy folyamatos harcot jelent a társadalom és a tőke között.
A tőke igyekszik mindent kivenni az alapból, és ugye itt az elmúlt 20 évben ne a társadalom volt aki az érdekeit érvényesíteni volt képes! Nem nehéz megjósolni a következményeket „ Eger” Hosptinveszt”
„””ez csak spekuláció, semmi több. más normális országban ez nem probléma, mégsem semmizik ki az embereket.
Sajnos nem spekuláció hogy gyorsan felszökne a díj összege, hiszen bevezetni a nehéz.
Ha már a rendszer arra épül, akkor emelni egy tollvonás.
Normális ország ahol van vizit díj, lehet! Csak hogy a normális országokban 4-5× annyi a jövedelme az embereknek. Na már most, mivel az orvosi műszerek, az energia stb, a világpiacról származik a szolgáltatás díjait is oda rakná a tőke ha rajta múlna. De akkor hogy is fizeted ki a magyar jövedelmedből a hozzáadott öngondoskodás aktuális részletét?
„””Természetesen megint hülyeségről beszélsz. a kéztörést ellátják TB nélkül is hisz sürgős beavatkozás, de bármennyire is furcsa, gondolom nem itt élsz, de a TB-t fizetned kell, magyarul ha nincs TB-d, akkor nem látnak el a legtöbb helyzetben. Úgyhogy olyantól rettegsz, ami már hosszú évek óta működik.
Természetesen lila gőzöd nincs semmiről!
Persze hogy ellátnak, csak utána a számlát is megkapod ha nincs TB d.
Attól hogy sürgős még meg kell fizetned, csak legfeljebb ellátnak és utána kell fizetned.
„””Amúgy azt bírom, hogy ti dumáltok folyamatosan,, hogy a kommunista így meg úgy, de azért a kommunizmusban alkalmazott "ingyenes minden ellátás témát" nyomatjátok:)
Most sem ingyenes, hiszen fizeted a TB-t.
Az USA ban nem kötelező rendszerű több szintű rendszer van.
De ahoz hogy rendes ellátást kapj a jövedelmed „ átlag évi 30000 dollár” 20% át be kell hogy fizesd.
Az az, hogy olyan színvonalon lássanak el, ahoz évi 1200000 Ft t kellene befizetned itt is.
„””mindenesetre ahogy említettem, szánalmas, hogy egy 300Ft-os vizitdíjból levezetted, hogy majd mindenért fizetni kell. olcsó rettegés.””
Na fügyi pubi!
Te pontosan az a fajta vagy, aki soha sehol nem járt a világon hogy tapasztalatokat szerezzen.
Elhiszed a sok liberális ostobaságot a szabad piacról stb, miközben lela gőzöd nincs arról hogy mekkora jövedelmek szükségesek a nyugati öngondoskodás kivitelezésére.
Én nem szánalmas vagyok, hanem tapasztalt. Ugyanis én láttam és tapasztaltam azt a rendszert amiről te áradozol, és nem veszed tudomásul hogy itt a minimum hiányzik hozzá”””” a jövedelem”””! Nem mérlegeled a lehetséges következményeket, ahogy azt az egyszerű igazságosságot sem hogy ha fizetőssé akarod tenni a rendszert, akkor az eddigi befizetőket kártalanítanod kellene hiszen nem arra szerződtél velük! „ vagy a ez már nem liberális”?
Persze az hogy semmit nem indokolsz logikusan csak kijelented hogy „ baromság” az sokat elmond a mentalitásodról és a felkészültségedről, tapasztalatodról!
Jahh, én nem rettegek csak van fogalmam a következményeről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!