Ha kikapcsolnák az áramot, mit tennél? Milyen okos dolgot lehetne tenni?
A katonák veszik át a rezsi szolgáltatásokat, hogy ha kiesnek a koronavírus miatt a dolgozók zavartalan legyen az ellátás. Ez jó ötlet önmagában. Viszont a katonák nem villamosmérnökök. Az áramszolgáltatóknál pedig speciális helyzetek, berendezések, procedúrák vannak, amit még egy sima technikus sem ért, ha nem ott dolgozik. Mi lesz ha késbőbb valamit elrontanak a hadsereg emberei és emiatt, folyamatos szolgáltatáskiesés lehet.
Nem folyamatos az alkatrészellátás európában már sajnos. Lehet nincsen spéci alkatrészük jelen, másból pedig kiderül, hogy a tartalékok sem jók valamiért egy másik meghibásodásnál. Mi lesz, ha az áram, ivóvíz szolgáltatás leáll később ?
Nekem 10x-es kapacitáson fel van tőltve a mobil accum. Még sokáig tudok telefonálni áramleállás után. Létezik egy standard EU-s telefonszám, ilyen esetre vészhelyzet esetén, amit az ellenzéki pártok használtak már? Mit tennél ilyen helyzetben mint közember te?
Nekem 10x-es kapacitáson fel van tőltve a mobil accum.
Accum mi, tesa. Milyen kódot kell beírni, vagy mit kell letölteni hogy egymás után tízszer fel lehessen tölteni száz százalékra? Valami napi pont hus okosság? És a sztenderd dzsunijós számom mit akarsz mondani Ferkóbaba után? Hilfe hilfe niksz ámpére?
Mint közember nem találnék ki ilyeneket.
# 3 Haza is küldik a mérnököket? Katonákok?"
Leírtam, hogy a mérnökök egy része lebetegedhet másik talán meg is hal. Az is lehet, hogy tudják a hiba okát, de a kijavítására kellene rendelni olaszból alkatrészt, azt pedig most nem lehet...
# 2 Accum mi, tesa. Milyen kódot kell beírni, vagy mit kell letölteni hogy egymás után tízszer fel lehessen tölteni száz százalékra? Valami napi pont hus okosság? "
Te teljesen hülyék vagytok ? 10x lehet feltölteni az accumból a mobilom 100%-ra, akkora kapacitása van. Neked nincs accud?
# 1Ha sehol nem lenne áram, akkor hogyan telefonálnál bárhová is? Hogyan működnének az adótornyok?"
De a mobilom még 10x tölthetem lemerülésig. A telefonszolgáltatást nem kapcsolnák le. Elvileg az ország biztonsági tartalékából egy ideig menne a létfontosságú adótornyos áram. Még lehetne egy ideig telefonálni. Kérdés kinek lenne érdemes?
Ha előállna egy ilyen helyzet. Ki tudja...mit lenne érdemes tenni? 😨
"Elvileg az ország biztonsági tartalékából egy ideig menne a létfontosságú adótornyos áram."
És hol van az országnak biztonsági áramtartaléka? Közismert ugyanis, hogy az elektromos energiát nagy mennyiségben igen nehéz tárolni.
Semmit. Az én fantáziám másképp működik. Nálad kikapcs, nálam nem kikapcs.
A katonák nem azt veszik át, nem úgy és nem... a többi igaz.
Az alkatrészekről se ugyanaz az ismeretünk. A mobilomat se töltöm túl, mert mondjuk holnap reggel nem mobilozni szeretnék, hanem reggelizni. És fogok is. Meg holnapután is. Meg május 2-án is. Meg június 2-án is. Nem árulom el honnan, mert az hadititok. Ha Orbán megtudja, ellopja. Bocsánat a csúnya szóhasználatáért, maradi vagyok. De legyen: alkotmányt módosít, rendeletet hoz és elrendeli a szükségállapotot. Szükséges, hogy a reggelim az övé legyen. Na azt azért nem szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!