Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha kikapcsolnák az áramot,...

Ha kikapcsolnák az áramot, mit tennél? Milyen okos dolgot lehetne tenni?

Figyelt kérdés

A katonák veszik át a rezsi szolgáltatásokat, hogy ha kiesnek a koronavírus miatt a dolgozók zavartalan legyen az ellátás. Ez jó ötlet önmagában. Viszont a katonák nem villamosmérnökök. Az áramszolgáltatóknál pedig speciális helyzetek, berendezések, procedúrák vannak, amit még egy sima technikus sem ért, ha nem ott dolgozik. Mi lesz ha késbőbb valamit elrontanak a hadsereg emberei és emiatt, folyamatos szolgáltatáskiesés lehet.

Nem folyamatos az alkatrészellátás európában már sajnos. Lehet nincsen spéci alkatrészük jelen, másból pedig kiderül, hogy a tartalékok sem jók valamiért egy másik meghibásodásnál. Mi lesz, ha az áram, ivóvíz szolgáltatás leáll később ?

Nekem 10x-es kapacitáson fel van tőltve a mobil accum. Még sokáig tudok telefonálni áramleállás után. Létezik egy standard EU-s telefonszám, ilyen esetre vészhelyzet esetén, amit az ellenzéki pártok használtak már? Mit tennél ilyen helyzetben mint közember te?

2020. ápr. 2. 13:02
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Ha sehol nem lenne áram, akkor hogyan telefonálnál bárhová is? Hogyan működnének az adótornyok?
2020. ápr. 2. 13:06
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Nekem 10x-es kapacitáson fel van tőltve a mobil accum.

Accum mi, tesa. Milyen kódot kell beírni, vagy mit kell letölteni hogy egymás után tízszer fel lehessen tölteni száz százalékra? Valami napi pont hus okosság? És a sztenderd dzsunijós számom mit akarsz mondani Ferkóbaba után? Hilfe hilfe niksz ámpére?

Mint közember nem találnék ki ilyeneket.

2020. ápr. 2. 13:30
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Haza is küldik a mérnököket? Katonákok?
2020. ápr. 2. 13:31
 4/8 A kérdező kommentje:

# 3 Haza is küldik a mérnököket? Katonákok?"

Leírtam, hogy a mérnökök egy része lebetegedhet másik talán meg is hal. Az is lehet, hogy tudják a hiba okát, de a kijavítására kellene rendelni olaszból alkatrészt, azt pedig most nem lehet...

# 2 Accum mi, tesa. Milyen kódot kell beírni, vagy mit kell letölteni hogy egymás után tízszer fel lehessen tölteni száz százalékra? Valami napi pont hus okosság? "

Te teljesen hülyék vagytok ? 10x lehet feltölteni az accumból a mobilom 100%-ra, akkora kapacitása van. Neked nincs accud?

# 1Ha sehol nem lenne áram, akkor hogyan telefonálnál bárhová is? Hogyan működnének az adótornyok?"

De a mobilom még 10x tölthetem lemerülésig. A telefonszolgáltatást nem kapcsolnák le. Elvileg az ország biztonsági tartalékából egy ideig menne a létfontosságú adótornyos áram. Még lehetne egy ideig telefonálni. Kérdés kinek lenne érdemes?

Ha előállna egy ilyen helyzet. Ki tudja...mit lenne érdemes tenni? 😨

2020. ápr. 2. 13:58
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

"Elvileg az ország biztonsági tartalékából egy ideig menne a létfontosságú adótornyos áram."

És hol van az országnak biztonsági áramtartaléka? Közismert ugyanis, hogy az elektromos energiát nagy mennyiségben igen nehéz tárolni.

2020. ápr. 2. 14:08
 6/8 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
76%
Van itthon könyv, víz, konzerv, elleszek egy pár hétig.
2020. ápr. 2. 14:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha már mindenki zombi, csak a katonák nem (ők immunisak?), akkor mit számít? És miért a telefon érdekel, szerinted a lélegeztetőgép benzinnel megy?
2020. ápr. 2. 14:30
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

Semmit. Az én fantáziám másképp működik. Nálad kikapcs, nálam nem kikapcs.

A katonák nem azt veszik át, nem úgy és nem... a többi igaz.

Az alkatrészekről se ugyanaz az ismeretünk. A mobilomat se töltöm túl, mert mondjuk holnap reggel nem mobilozni szeretnék, hanem reggelizni. És fogok is. Meg holnapután is. Meg május 2-án is. Meg június 2-án is. Nem árulom el honnan, mert az hadititok. Ha Orbán megtudja, ellopja. Bocsánat a csúnya szóhasználatáért, maradi vagyok. De legyen: alkotmányt módosít, rendeletet hoz és elrendeli a szükségállapotot. Szükséges, hogy a reggelim az övé legyen. Na azt azért nem szeretném.

2020. ápr. 2. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!