Akiknek semmilyük nincs, azok semmire se számíthatnak?
Én most végeztem az egyetemmel, de még diplomám nincs.
fél év munka viszonyom van, ami a gyakorlatom volt, amire ugye nem jár munka nélküli se.
Ahova jelentkeztem állásra vissza mondták 3 helyről is korona vírus miatt -
Gondoltam jelentkezek kevésbé szakirányú munkahelyre is, de minden honnan elküldtek.,
Futár, árufeltöltő, konyhai kisegítő a környéken mind azt mondta, hogy elegen vannak..
Egyedüli bevétel forrásként a szomszédnak segítettem fát vágni, de ez nem sok.
Valaki valami ötlet??
Szopás van, bár nem tudom miért politikába raktad a kérdésed.
Kell keresni és mindent elvállalni ami szóba jöhet, de legalább még 2-3 hónapig erre lehet szerintem számítani, hogy mindenki kivár és nem vesz fel embert.
Esetleg ha fát vágtál akkor gondolom vidéken laksz, ott akár valamilyen kisebb mezőgazdasági vállalkozásba vagy kertrendezésbe is lehet fogni, mert lassan itt a fűnyírás szezon aztán sok öreg nem tudja magának megcsinálni.
Sorstársad vagyok. Ráadásul én még IT területen is végeztem, hozzád hasonlóan most. A kutyának nem kellünk jelenleg. Nekem az angolom B1 szintű tehát ezért is nehéz a helyzetem, de fura, hogy még egy gyári munkára se vesznek fel, pedig elvileg még most is hiány van belőlük. Egyedüli alternatíva, hogy regisztrálsz munkanélküli kp.-ban és fél év után már leszel vmi támogatásra jogosult. Amúgy perfekt nyelvtudás nélkül most tényleg halál van.
Neked amúgy milyen diplomád van?
IT területen 2 évvel ezelőtt, amikor szárnyalt a világgazdaság, akkor sem kellettél SEHOVA ha nem volt kellő szakmai tapasztalatod, lekakálták a diplomádat.
A válság ezen a területen nem változtatott.
Ha mind IT-sek vagytok akkor freelancerkedésben miért nem gondolkoztok?
Vannak direkt programozási problémákkal foglalkozó oldalak ahol valaki felrakja az adott app ötletét vagy valamilyen fejlesztési szükségletét és fizet azért hogy ezt neki valaki megcsinálja.
tuti nem csak ez az egy oldal foglalkozik ilyesmivel.
Az IT túl tág, mint szektor, igen van kereslet mindenhol, de annyi tudásunk és tapasztalatunk nincs sokunknak egyetem után, hogy 2-3 éves szakmai tapasztalattal és seniorként állást vállaljunk. Alapvető IT feladatokat el tudok intézni, ami mondjuk a desktop támogatást illeti, hálózat üzemeltetést is tudok végezni, de 0-ról építeni nem mernék belevágni sajnos. Ugyan ez a programozási ismeretemmel, hello wordnél többet tudok, de egy könyvelő program még úgy ahogy menne az előre kötött szabályok miatt, de egy játék fejlesztés már kevésbé. Én tisztába vagyok a korlátaimmal, hogy nem értek mindenhez, de csak olyanra van igény... "10.000 informatikus hiányzik Mo-ról"- csak az nem mindegy hogy milyen!
A mezőgazdasággal nincs problémám - abban nőttem fel és onnan akartam kitörni, de a környéken elég minimális kis gazdaságok, őstermelők vannak, akik megoldják a családban a termesztést és ritkán fogadnak napszámost - az órabéreket tekintve lassan eléri az 1 ezer Ft-t a napszámos bér, de ezért próbálnak kevesebb napszámost fizetni. Illetve most a vetési időszak kevesebb humán erőforrást igényel mint a betakarítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!