Vidékiek, nálatok hogy van nyitva a bót!?
Az új korlátozás tervezet nálunk elég érdekesen jön ki.
A településünkön lévő bolt reggel 7 és 12 óra közt van nyitva, illetve 14 óra és 17 óra közt volt, aztán itt is bevezették a 15 órás zárást. (Tehát du. 2 és 3 közt 1 órát van nyitva.) Illetve hétvégén délután nem is volt nyitva.
Tehát, ha boltba szeretnénk menni, akkor reggel nyitásra, 7 és 9 között kéne bejutni, ha nem akkor délután abba az 1 órába!?
Eddig 10 és 11 között mentem, mert akkor "holt idő" volt, azaz talán ha 1 vásárló volt rajtam kívül. (Még mostanában is.)
Én vásárolok / vásároltam anyóséknak, most akkor neki kell elmenni és vásárolni nekünk, ha szeretnénk valamit!?
Vagy menjek el a 25-30 km -re lévő nagyobb városba,
ahol este 7-8 ig de van ami 10 -ig is nyitva van?
Vagy kistelepüléseken ez nem lesz érvénybe?
Fura módon eddig az volt, hogy az idősek maradjanak otthon,
a fiatalabb családtagok menjenek és vásároljanak be nekik is.
De így gyakorlatilag ellehetetleníti a mostani korlátozás.
A vidékieknek a kertbe kő' megtermeni a ennivalót. Szed ki a tyúk aló a tojást, meg szedjé zöldséget a kertbe.
A butapöstyiek is úgy szedik a tescó hűtőjében megtermesztett finomságokat.
Nem egészen értem, hogy mi a problémád. 7-9-ig és 14-15 között mehetsz zavartalanul boltba.
Miért ne lenne érvényes kistelepülésekre?
Amúgy mi kis faluban lakunk, nekünk már évek óta alap hogy nem járunk a helyi "kisbótba", hanem a 2 településsel odébbi szupermarketbe.
Élelmiszerüzletre a 15 órai zárás nem évérvényes.
Az új rendelet természetesen érvényes vidéken is.
950 lakosú település; nálunk bOLtok vannak.
A COOP üzlet (COOP mini) nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6:30–16:00; szombaton 6:30-10:30, vasárnap 7:00-10:00.
A REÁL üzlet (REÁL Pont) nyitva tartása: hétfőtől szombatig 4:30-19:00, vasárnap 6:00-15:00.
A pékség boltjának nyitva tartása: hétfőtől péntekig 5:00-11:00; szombaton 5:00-9:00.
Több kereskedő is járja a környéket, előre meghirdetett időpontban hoznak zöldséget, gyümölcsöt (aki azt írta, nem tudja, hogy most igen kevés dolgot lehet a kertből előhozni; a többség mostanság, vagy később kerül vetésre, ültetésre).
Jövő hétre hentes hoz egységcsomagokat, tekintettel a húsvétra.
Egyik bolt sem volt kifosztva, mikor a városi üzletek, hipermarketek, igen. Voltak, vannak olyan városba költözöttek, akik visszajártak ide, vásárolni.
Hú! Hát hanyatt estem ekkora problémától. Próbálom találgatni, mennyi idő kellett a kigondolásához.
És most hogy magamhoz tértem, javaslom, válaszd a legkedvezőbb megoldást, találd meg, mikor vannak kevesen, és menj akkor. Ha nincs ilyen, akkor is menj akkor. A 30 km-t nem javaslom. A probléma ugyanaz, mit otthon, azzal a különbséggel, hogy nem tudod, OTT mikor volt holt idő. Igaz, ezután ennek nem lesz jelentősége. Ott se akkor lesz.
Ehhez képest a szüleid boltba küldését még kevésbé javaslom. Kivéve, ha gyilkosságot tervezel. Az egy más helyzet.
Vásárolj be a szupermarketben egy-két hétre vagy egy hónapra.
Vagy igen, menjél reggel, vagy délután.
Közbe a boltos úgy döntött hogy 1-től 5 -ig nyitva lesz délután, egy óra szünet lesz csak amikor amúgy fertőtlebítenek.
Így lémyegében délután lesz csak nyitva és forgalom. Mert az 150 lakos aki elmúlt 65 nem fogják megrohamozni a boltott. A bolt tulaja megfogalmazása: délelőttre akár zárva is tarthatna, nem számít 5-10 vevőnál többre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!