Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A svéd vagy a magyar rendszer...

A svéd vagy a magyar rendszer a jó?

Figyelt kérdés

Itthon lassan leáll a gazdaság. Munkanélküliek százezre marad otthon hónapokig, ezzel nehéz helyzetbe sodorva olyan rétegeket is, akikre a koronavírus teljesen veszélytelen.

Ezzel szemben Svédország a nyáj immunitása megvéd koncepciót követi. A határokat sem zárták le, mert akkor a migránsok nem jöhetnének be. Úgyis átesik mindenki ezen, miért is generáljunk ezért államcsődöt?

2020. márc. 26. 15:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Attól függ. Nincsneek illúzióim afelől, hogy ez az "önkéntes karantén de azért boltba lemegyek gyorsan meg futni is egy kört majd este"-hozzáállás megállítaná a vírust, itt tényleg a lassításon van a hangsúly. Effektíve azért áll le szinte minden és azért készülnek olyan előrejelzések, hogy csődbe fog menni egy rakás cég, mert nincs elég kapacitása az ország egészségügyi ellátórendszerének a vírus természetes terjedésével felvenni a versenyt - legalábbis így látom. Ha a svédek erre képesek, ahogy már írta egy előző válaszoló, akkor jobb a nyájimmunitásra apellálni szerintem, mert kb ugyanúgy el fogja kapni egy csomó ember a vírust, csak sokkal gyorsabban, cserébe sokkal kevésbé áll meg az élet.
2020. márc. 26. 18:16
 12/24 anonim ***** válasza:

Na de van olyanjuk, hogy "nyájimmunitás"?

Csak aztán nehogy megbánják!

2020. márc. 26. 20:07
 13/24 Koplárovics Béci ***** válasza:
Egyébként a nyájimmunitással kb semmire sem mennek, ha kívülről ugyanúgy be tudják vinni nekik a fertőzést.
2020. márc. 26. 20:08
 14/24 anonim ***** válasza:

Én eddig abban a hitben éltem, hogy a nyájimmunitás azt jelenti, hogy a lakosság nagyon százaléka oltással vagy más módon immunis a betegségre így a pár százaléknyi nem immunis is viszonylagos biztonságban van.

Azért tök más az amikor csecsemőkorban mindenkit beoltanak és 99,999% immunis a kórra, mint amikor jön egy új megbetegedés amire a ynáj hány százaléka is immunis? Van már ilyen adatunk erről a vírusról? A társadalom hány százalékának is van természetes immunitása a koronavírusok ellen?

2020. márc. 26. 21:40
 15/24 Koplárovics Béci ***** válasza:

John_McClane:

Pedig a nyájimmunitás pontosan azt jelenti, hogy "valahogy" immunis lesz a közösség nagy része az adott vírusra. 60-70% közé teszik ezt. Csak mivel védőoltás jelenleg nincs, ezért az egyetlen módja az immunitás megszerzésének az, hogy átesel a betegségen (egyelőre nem jeleztek olyat, hogy valaki alapból immunis lenne). Ez pedig a keményebb oldala a dolognak, mivel elég gyakori a súlyos lefolyás, és emellett viszonylag magas a halálozási arány. Védőoltásnál a vírus egy nagyon legyengített változatát kapják az emberek, hogy kialakuljon az immunitás. Természetesen hosszú, többéves távon az lenne a cél, hogy legyen erre is egy védőoltás, amit minél többen megkapjanak. Érdekes tény, hogy a Sars-Cov-1-re, a mai napig nincs védőoltás, mégis gyakorlatilag eltűnt.

2020. márc. 27. 13:47
 16/24 anonim ***** válasza:

[link]

Valahogy? :D

2020. márc. 27. 15:15
 17/24 anonim ***** válasza:
Nézd meg, hány fertőzött és hány halott van Svédországban, és nézd meg, mennyi van a durva korlátozásokat alkalmazó nyugat-európai országokban! Le lehet szűrni belőle a tanulságot.
2020. márc. 27. 16:22
 18/24 anonim ***** válasza:

#17:

Svédországban 3046 igazolt eset van és 92 halott

Olaszországban március 4-én volt 3089 eset addig összesen 107 halottal.

Spanyolországban március 12-én volt 3146 eset 86 halottal.

Egy jó tanács: ha a grafikonok időben el vannak tolva akkor összehasonlítás előtt illeszd őket össze, különben teljesen rossz következtetésre fogsz jutni.

2020. márc. 27. 17:20
 19/24 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Valahogy? :D"

Mint írtam: mivel jelenleg védőoltás nincs, ezért (jobb híján) a nyájimmunitás elérése úgy lehetséges, hogy a populáció 60-70%-a túléli a betegséget... Persze ez is csak akkor igaz, ha tényleg nem lehet gyorsan egymás után többször elkapni a betegséget. Egyelőre se bizonyíték, se 100%-os cáfolat nincs ez utóbbira.

2020. márc. 27. 17:46
 20/24 anonim ***** válasza:

[link]

Február 15-én, amikor az első adat szerepel az egyes országoknál, Svédországban 1 fertőzött volt nyilvántartva, Olaszországban 3, Spanyolországban 2. Tehát nem szükséges időbeli eltolás, mindhárom országban kb. ugyanakkor kezdődött.

2020. márc. 27. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!