Szerintetek a többség (ellenzék is) fogja támogatni a veszélyhelyzet meghosszabbítását?
Szerintem igen.
Viszont O1G hiába ácsingózik a teljhatalmi, azaz diktátori kinevezésére, nem fogja legitimen megkapni!
Olyan formában akarja, hogy utána ő dönti el hogy meddig tart.
Ez h'lye?
Úgy tudom, kedden lesz a szavazás. Ha nem szavazzák meg, akkor március 26-án véget ér a veszélyhelyzet.
Pont annyira vagyok narancs, amennyire a kedvem tartja. Babám :*
Úgy tudom, egyetlen kifogásuk van a meghosszabbítás ellen, és ezt tökéletesen meg is értem: hogy határozatlan időre szól. Szóljon mondjuk 60 napra, aztán majd újra megszavazzák, ha szükséges.
Olvastam egy államtitkár jegyzetét ezzel kapcsolatban, aki arra hivatkozott, hogy hátha akkor pont akkora lesz a baj, annyi képviselő lesz beteg, hogy határozatképtelen lesz az országgyűlés. Nem tudom, ez mennyire reális, úgy tudom bármilyen kevés képviselő jelenléte elég a határozatképességhez. De ha ez föl is merülne, akkor erre kell megoldást keresni. Orbán fényesen bizonyította eddig is, hogy amit megtehet hatalma megtartása érdekében, azt gátlás nélkül meg is teszi. Sajnos teljesen jogos az a feltételezés, hogy a határozatlan időre szóló különleges jogokat éveken, évtizedeken át fenntartanák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!