Ha elfogadják holnap a felhatalmazási törvényt, akkor kitör a diktatúra?
Én nem mondtam hogy diktatúra van
De hétfőtől megszavazzák a felhatalmazási törvényt.Épp mint Adolf Hitler esetében 1933-ban
"De hétfőtől megszavazzák a felhatalmazási törvényt.Épp mint Adolf Hitler esetében 1933-ban"
A történelem tanárod ha ezt meglátná felakasztaná magát az biztos
Leszarom.
5-ös érettségit írtam belôle.
2es, Szlovákiában az újságíró gyilkosságba belebukott az egész kormány, nálunk hasonló esetén eltudsz ilyet képzelni, hogy orbán felelőséget vállalna és lemondana? Én nem
Most is vígan parolázik meg mutogatja magát olyan fideszes bűnözőkkel mint simonka, vagy farkas flóri
Arról nem is beszélve, hogy ezekben az országokban egy orbán féle politikus azonnal belebukott volna abba, ha “katonai géppel” repked focimeccsekre, a veje tucatszám nyeri az állami közbeszerzéseket, vagy ha a gyerekkori barátja hirtelen pár év alatt az ország egyik leggazdagabb embere lesz
Nálunk meg egyszerűen nincsen semminek sem következménye, azt csinálnak amit csak akarnak
De valahogy borkait sem sikerült bevágni a börtönbe ahová való lenne, tengernyi dolog szól ellene az ÁSZ mégis mindig “bűncselekmény hiányában” lesöpri az asztalról a feljelentéseket
Az meg külön vicces, hogy azzal az osztrák balfasszal példálózol, aki az orosz oligarchának pont orbán rendszerét ajnározta meg emlegette, hogy mennyire hatékonyan központosította és csinálta ki a független magyar közmédiát:))
Az idiótáknak meg, akik a fekete autókat emlegetik, hogy nincs diktatúra..
Ez nem fekete fehér, hogy egyik nap szabadság van és demokrácia, a másik nap meg jön rögtön a fekete autó
Európa közepén a 21. században nem teheti meg orbán, hogy pl. Hadházyt bevágja a börtönbe, azokért meg jön az állambiztonság akik kritizálni merik a rendszerét
Sokkal finomabban működik ez nálunk. Ha egy közalkalmazott facebookon kritizálni meri a rendszert akkor hirtelen nem lesznek elégedettek a teljesítményével és kirugják, ha kell nekik egy fiatal, diploma nélküli miniszter akkor gyorsan átvernek a parlamenten egy törvénymódosítást ami ezt megengedi, ha valami havernak kell egy jólmenő cég akkor a NAV szétszivatja azt amíg el nem fogadnak egy szánalmas vételi ajánlatot, ha azt akarják, hogy az adott közbeszerzést a lőrinc cége nyerje akkor meg olyan feltételekkel hirdetik azt meg, hogy semelyik más cégnek esélye se legyen indulni rajta
Ez az m1es “híradó” részlet meg tökéletesen szemlélteti milyen országban is élünk, hasonlóakat talán észak koreában láthat az ember a közmédiában:
Igazából oldalakon keresztül lehetne sorolni miket művelnek amik afrikai banánköztársaságokban meg elcseszett középázsiai diktatúrákban történnek meg legközelebb
De igazatok van, a fekete autó valóban nem jön (még) az emberekért, az majd akkor ha széthullik az EU és orbánt semmi nem fogja visszafogni
"Leszarom.
5-ös érettségit írtam belôle."
Hát igen, elég szánalmas a magyar oktatás hogy ilyen tudás 5-ös érettségit ér
#18 És miért nem bukik itt Orbán?
Mert nincs versenyképes jelölt vele szemben. Nincs az ellenzéknek olyan programja, olyan kommunikációja, ami a mérsékelt Fideszeseket és bizonytalanokat meg tudja szólítani. Mert ezeknek a csoportoknak annyi nem elég, hogy "diktatúra van", meg Bangónéék a közmédia épületében rohangálnak és a földön fekszenek. Ahogy a való életben is, ha valakinek a támogatását meg akarod szerezni, ahhoz tenned is kell érte. Nagy kihívás, de ha ezeket a csoportokat nem fogja 2022-ben az ellenzék megszólítani, akkor bizony megint bukta lesz ebből. Egyébként a 2/3-nak szerintem amúgy is bukta szerencsére (nem támogatom, hogy bárki ekkora hatalmat kapjon), de ha győzni akarnak, ahhoz oda kell tenniük magukat. Remélem sikerülni fog, mert kell egy kiegyensúlyozott közélet.
A Fidesz bizonyított. Lehet, hogy a korrupció szintje borzalmas és lassan de biztosan leépítik a demokratikus intézményeket, de addig ezt hiába magyarázod az embereknek, ameddig nincs versenyképes alternatíva a mérsékelt jobboldaliaknak és bizonytanalanoknak, és a gazdaság jó állapotban van, fejlődik az ország (az elmúlt 10 évben.. most ki tudja mi következik). Mert ez a csoport az, ahol van még bőven tartalék, akiket az ellenzék megtudna szólítani. Csak ehhez őket is meg kéne szólítani! Rendes programmal, rendes jelölttel, a régi arcok visszaszorításával, jó kampánnyal, amit az önkormányzati választáson is csináltak.
Ha ez nem történik meg, miért csodálkozunk, hogy Orbán hatalmon van? Szerintem még a Fideszesek is elutasítják ezt a korrupciót, de ha nincs egy olyan programja az ellenzéknek, amivel megtudja szólítani a mérsékelt és bizonytalan szavazókat (akik az ország jelentős többségét adják), akkor azt fogják mondani, hogy lehet, hogy korrupció van, de más téren meg mégis javultak a dolgok (legalábbis eddig, most ki tudja mi lesz). Ehhez még hozzájön a kormány válságkezelése, ha abból jól jön ki, akkor a választáson az egy hatalmas löket lesz nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!