Miért van az, hogy egyedül a magyar kormány nem közöl részletes adatokat a fertőzöttségről?
"Magyarország nem közöl területi adatokat a koronavírus-fertőzésről, habár az EU országai és számos más fejlett (vagy kevésbé fejlett) ország közzéteszi ezeket az információkat."
"Magyarországon azonban csak kiszivárgó sajtóhírekből lehet értesülni arról, hogy hol detektálnak több megbetegedést, és ilyenkor az adott régióban (településeken) komoly aggodalom alakul ki az ottlakókban: vajon igaz-e az információ, és ha igen, miért titkolta előlünk ezt a kormány?"
"Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter egy sajtótájékoztatón azt felelte a területi adatok kapcsán, azért nem hozzák nyilvánosságra, mert nem szabad pánikot okozni egy-egy településen. Azonban egyáltalán nem látszik, hogy más országokban – ahol nyilvánosak az adatok – ez pánikot okozna, sőt, a transzparencia segíti a lakosok eligazodását, és egyáltalán nincs nagyobb riadalom, mint Magyarországon. A félelmeket sokkal inkább az erősíti, ha az emberek kiszivárgott sajtóhírekből értesülnek arról, hogy mekkora a fertőzöttség az adott régióban."
Én sem tudom, hogy mire lenne jó?
Mekkora területre bontva közölnék? Jelenleg 103 ismert fertőzött van az országban. Bizonyára nem egyenletes, de ha Budapestet megyei besorolásúként számolom, akkor átlagosan 5 fő egy megyére. Vélhetően összefügg a népsűrűséggel, és a nagyobb népsűrűségű területeken inkább több van. Ennyiből, nagyon sok nem lehet egy-egy területen.
És azt hogyan közöljék, hogyan oszlanak el a fel nem derített fertőzöttek? A józan gondolkodás, és mindenféle tapasztalat szerint többen vannak, mint a felderítettek.
Nem tudom kérdező, te mit tennél, ha megtudnád, hogy a megyében, ahol élsz, van 12 kiderített fertőzött? És mit tennél, ha 3 van? És mit tennél, ha a településen, ahol élsz, van 2 kiderített fertőzött? Pontosabban, már nem ott vannak.
Nem tudom mi lenne a jó,de!!!
A napokban költözött ide(én egy kis városban lakom,itt még elvileg nincs koronavírusos)egy család,Budapestről,mondván,ők nem akarják elkapni a vírust,merthogy Bp-n van a legtöbb fertőzött.Mondanom sem kell mennyire örült a legtöbb lakos,köztük én is.Ki tudja,hogy ők nem hordozzák???
Mert most lehet szidni,de ha elmondják,jön a sok hülye vidékre a vírussal együtt!! Nem tudom mi változna,ha megmondaná a kormány,mert szerintem semmi.Erzsike néni úgyanúgy le fog járni a piacra,Pist bácsi meg aki eddig is félt,fogja a motyóját és elköltözik.Igen ám,de lehet,hogy már elkapta a vírust és adja tovább.
Ha ismernénk a valós számokat, minden orfolyásra orvost hívnánk (ami esetleg tényleg koronavírus lenne), mégjobban leterhelnénk a teljesen kivéreztetett egészségügyet, és méginkább nem kapna ellátást akinek valóban kell. Vagy csak felszínre kerülne a kormány alkalmatlansága.
Nem biztos, h ez a magyarázat, de lehet akár így is.
Több ország nem ad területi adatokat, máshol egy-egy terület majd akkora mint M.o.
Egyébként folyamatos vita van arról, hogy legyen-e területi tájékoztatás.
ez a magyaratok!! ez az ujjal mutogatas hogy "jààààjj hàà kulfoldon meg ugy csinyààjàààk"
csakhogy!!
es ezt baromira ideje lenne jol bevesni a magyar agyakba-(mar akiknek van ugye....)-;:
az hogy kulfoldon hogyna van vagy hogyan nem van nos az NEM FELMENTES ervenyu a magyar kormany reszere semmilyen korulmenyek kozt es semmire!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!