Biztonságos-e plazmát adni most, hogy koronavirus járvány van?
Vért ADSZ és nem kapsz. Mi baj lenne belőle?
Eddig is biztonságos volt a véradás, mert steril eszközökkel történt és a vért bevizsgálják.
Az már más kérdés hogy akinek vérre van szüksége vagy vérkészítményre, annak ez mennyiben kockázatos.
Azt tudjad hogy ausztriában
34953-41944 ft adnak alkalmanként. Itt meg kapsz egy kis aprópénzt, mert ez ország ilyen kis olcsó szar.
#4 Szándékosan nem pénzért lehet vért adni, hogy ne a lecsúszott, pénzszűkében levő alakok adjanak vért, hanem aki segíteni akar másokon.
Így kisebb a kockázata annak hogy valamilyen fertőzés van a vérben.
És szerinted ingyen ki adna?
Évente 3 ember.
Így is a csórók járnak, aprópénzért kiszívják a vérüket ezek a gyilkosvámpírok.
Én is voltam már több féle helyen is regisztrálni de szerintem undorító.
Ennyi pénzért meg főleg.
#6 Évente majdnem fél millió véradás történik nálunk, cserébe egy kis inni és ennivalót kapnak, meg esetleg egy 500Ft-os utalványt. Én is mentem amíg lehetett már középiskolás korom óta, a párom is.
Ha esetleg fertőzött vagy, és nem tudsz róla, akkor is adhatsz, mivel nem vér útján terjed a vírus.
Viszont ha nem muszáj, én nem adnék, a saját immunrendszer megerősítése most különösen fontos. Ugyan nem mondják ki, de rövid távon gyengítheti az immunrendszert a plazmaadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!