Volt haszna az iskolabezárásnak?
Amit sikerült elérni az intézkedéssel, hogy a gyerekek kontroll nélkül bandáznak, nem hibáztatom őket, én is ezt tettem volna, emellett a szülők kiestek a munkából.
Nem lett volna hatékonyabb a veszélyeztetett csoportokat karanténba tenni, és megtanítani őket az alapvető higénés szabályokra, ha vendéget akarnak fogadni?
Igen, volt. Egyrészt ez nemzetközi minta, tehát, ha rengeteg fejlett országban megtették, akkor itt se lőhetnek vele nagyon mellé.
Emellett a digitális oktatás bevezetés egy kényszer hatására bekövetkező fejlődést is hozhat az oktatásban, remélhetőleg. Én, mint középiskolai tanár, csak jó oldalát láttam ennek. 21.századi érzés támadt bennem hirtelen :). Persze ez nem vidám dolog, de hátha elindul valami az oktatás modernizálásában.
Nem a veszélyeztetett csoportokról van szó, hanem arról, hogy a nagy zsúfoltság potenciális veszélyforrás és a gyerekek nem éppen a nagy iskolai higiéniáról híresek, illetve arról, hogy ne a szájukhoz nyúlkálnának 2 percenként. Illetve ha rájuk nem is annyira veszélyes, de az idős pedagógusoknak továbbadhatják és a gyermekközösségekben riadalom támadhatna, ha kiderül valakiről, hogy koronavírusos és akkor úgy is be kell zárni.
Bandázni még jo
Én az egyetemről tudok nyilatkozni. Mivel nálunk a hallgatók 60%-a külföldi, én nagyon vártam már. Most is aggódom, hogy esetleg, ha az emberek kiharcolják, hogy enyhítsenek a korlátozásokon "visszaküldenének" (lehet, hogy akkor megpróbálkoznék egy utólagos passziváltatással, ha másként nem megy).
Nem csak arról van szó, hogy sz*rul lennék pár hétig, de a szüleim veszélyeztetettek, és én vagyok az egyetlen fiatal a családban. Ha én kiesek, vagy ők kényszerülnek kijárni, és elkaphatják vagy ami még rosszabb, én hozom haza nekik.
Ami a közoktatást illeti, én akkor még nem zártam volna be, de az emberek kényszerítették ki - és tekintve, hogy ez a helyzet tartós lesz, egy hét ide vagy oda már nem sokat számít.
Amellett, hogy bár nekem még nincs gyerekem, teljesen átérzem, milyen nagy probléma a szülőknek megoldani a gyerekek felügyeletét és a tanulásban való segítséget, amire most biztos sokan fokozottan rászorulnak, elég szánalmasnak tartom azokat a szélsőséges megnyilvánulásokat a szülők részéről, hogy milyen szörnyű, hogy otthon "kell tartani" a saját gyerekeiket...
"Nem lett volna hatékonyabb a veszélyeztetett csoportokat karanténba tenni, és megtanítani őket az alapvető higénés szabályokra, ha vendéget akarnak fogadni?"
Szóval az öregeken kívül kapja el mindenki? Nem tudom hogy vagy vele de nekem a vírus okozta csökkentett tüdőkapacitás nem hangzik kényelmesnek, a szövődményekről nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!