Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az idősek számára miért...

Az idősek számára miért nincsen kijárási tilalom?

Figyelt kérdés

A legnagyobb probléma, szerintem velük van.

Ők azok, akik ész nélkül veszik a lisztet, cukrot, mintha valami háború lenne.

A múlt héten, az egyik drogériában egy néni áttolta a banyatankját a lábamon és ahelyett,hogy bocsánatot kért volna, azt mondta, hogy én addig nem mozdulok, ameddig ő le nem vette a polcról azt, amit akar.Hiába mondtam neki,hogy eszemben sincs azt venni, amit ő.

Amit levett, az több, mint 10 (!) tusfürdő volt.

Illetve, a vírusnak jobban az idősek vannak kitéve.Köztük van a legtöbb halálos áldozat.

Tehát, a saját érdekükben jó lenne, ha kijárási tilalmat vezetnének be a 65 felettiekre.Az ellátásukról pedig gondoskodna az önkormányzat, beszerezné az alapvető élelmiszereket.

2020. márc. 19. 17:57
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Mert nincs és nem is lesz. És szerencsére nem vagy abban a helyzetben hogy elrendeld.
2020. márc. 19. 17:59
 2/7 Neurotech ***** válasza:
56%
Igen ez lenne a megoldás ahogy írod. Én sem értem miért nem vezetik be. Talán mert ők a legszélesebb szavazóréteg, és a rendelet amit értük hoznánk, az ő szemszögükből egy negatív dolog lenne. Nagyanyám is naponta bolba akar menni beraktározni, amikor megkérdezem minek azt válaszolja "te nem láttál még háborút" erre én megkérdezem: miért és ez most háború? "Igen!!" Hát akkor már láttam én is, annyira nem szörnyű mint ahogy eddig mesélték"...
2020. márc. 19. 18:02
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Semmi értelme nem lenne. Arra jó csak, hogy az aktív korosztály azt érezze, hogy "ja, nincs vész, élem az életem, ahogy eddig".

1. Közben azért fiatalabbak is halnak meg.

2. Egyszer "ki kellene engedni" az időseket is, addigra ők lennének az egyetlen csoport (ráadásul tömeg), akik még nem immunisak, azonnal beny*alnák a vírust. Tehát csak elodáznánk a haláleseteket.

Ha már egy hete mindenki felfogta volna, hogy most 2-3-4 hétig bizony a s*ggén kell maradnia, már jó úton lehetnénk a vége felé. Így még csak a kezdet kezdetén vagyunk.

2020. márc. 19. 18:16
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Nekik is kell enni. Nem mindenkinek van segítsége. Pont a fiatalok, középkorúak vásárolták fel a fél boltot. A nyugdíjasok nagy része csak 1-1 darabot vesz.
2020. márc. 19. 18:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt vágjátok, hogy minden modell minimum 1 éves lefutással számol. Na addig biztosan nem fogod tudni karanténba tartani az országot. Az iskolabezárás is hülyeség volt.
2020. márc. 19. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:
53%

Sajnos nem értik meg...

Helyi nagy városban, önkormányzati szociális dolgozok, vöröskeresztesek... meghirdették hogy amelyik idős - nyugdíjas vállalja hogy otthon marad, annak elvégzik a bevásárlást, gyógyszertárat, postát... lényegében mindent hogy ne kelljen elhagyniuk a lakást / házat.

Szerintetek hány százalékuk, él ezzel a lehetőséggel.

(Kevesebb mint a halálozási ráta)

2020. márc. 19. 18:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Ma a zöldségesnél :

Csak két szem hagymáért jöttem le Mariskám, mert hát tudod ki kell mozdulni. Nem is értem miért kell itt kint sorbaállni.

2020. márc. 19. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!