Az idősek számára miért nincsen kijárási tilalom?
A legnagyobb probléma, szerintem velük van.
Ők azok, akik ész nélkül veszik a lisztet, cukrot, mintha valami háború lenne.
A múlt héten, az egyik drogériában egy néni áttolta a banyatankját a lábamon és ahelyett,hogy bocsánatot kért volna, azt mondta, hogy én addig nem mozdulok, ameddig ő le nem vette a polcról azt, amit akar.Hiába mondtam neki,hogy eszemben sincs azt venni, amit ő.
Amit levett, az több, mint 10 (!) tusfürdő volt.
Illetve, a vírusnak jobban az idősek vannak kitéve.Köztük van a legtöbb halálos áldozat.
Tehát, a saját érdekükben jó lenne, ha kijárási tilalmat vezetnének be a 65 felettiekre.Az ellátásukról pedig gondoskodna az önkormányzat, beszerezné az alapvető élelmiszereket.
Semmi értelme nem lenne. Arra jó csak, hogy az aktív korosztály azt érezze, hogy "ja, nincs vész, élem az életem, ahogy eddig".
1. Közben azért fiatalabbak is halnak meg.
2. Egyszer "ki kellene engedni" az időseket is, addigra ők lennének az egyetlen csoport (ráadásul tömeg), akik még nem immunisak, azonnal beny*alnák a vírust. Tehát csak elodáznánk a haláleseteket.
Ha már egy hete mindenki felfogta volna, hogy most 2-3-4 hétig bizony a s*ggén kell maradnia, már jó úton lehetnénk a vége felé. Így még csak a kezdet kezdetén vagyunk.
Sajnos nem értik meg...
Helyi nagy városban, önkormányzati szociális dolgozok, vöröskeresztesek... meghirdették hogy amelyik idős - nyugdíjas vállalja hogy otthon marad, annak elvégzik a bevásárlást, gyógyszertárat, postát... lényegében mindent hogy ne kelljen elhagyniuk a lakást / házat.
Szerintetek hány százalékuk, él ezzel a lehetőséggel.
(Kevesebb mint a halálozási ráta)
Ma a zöldségesnél :
Csak két szem hagymáért jöttem le Mariskám, mert hát tudod ki kell mozdulni. Nem is értem miért kell itt kint sorbaállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!