Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményed arról, hogy...

Mi a véleményed arról, hogy valószínűleg 3-400 napig itt lesz velünk a vírus?

Figyelt kérdés

Gulyás Gergely ma a kormányinfón kommunikálta. Meglepően profi módon, a virológiai tényeket matematikai modellekbe forgatták át, tényekből, hálozatelméletből, és statisztikákból dolgoznak. És a populizmus helyett valódi adatok mentén hoznak döntéseket (pl.: próbálják a jelenlegi szinten legalább működtetni a gazdaságot, de heti szinten 130 milliárdnyi GDP kiesést okoz ez a működés is az autógyárak kiesése nélkül)

Azt is említette, hogy 65-75 éves kor alatt, krónikus betegség nélkül veszélytelenebb, mint egy influenza.

2020. márc. 19. 12:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hol mondta,hogy ~1+év a vírus? Link?
2020. márc. 19. 12:51
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Akkor készülhetünk a 700 forintos euróra.
2020. márc. 19. 12:51
 3/10 A kérdező kommentje:

Kormanyinfo vége felé a nem mikrofonba beszélő csávó kérdésére:

[link]

2020. márc. 19. 12:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan dolgoztam a Kormányinfó alatt, ezért csak félig tudtam odafigyelni, de úgy rémlik azt mondta Gergő, hogy l e g r o s s z a b b esetben fog ennyi ideig tartani.
2020. márc. 19. 13:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Legrosszabb forgatókönyv szerint tart kb 1 évig...
2020. márc. 19. 13:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Elég nehéz megjósolni a járvány pontos lefolyását. Befolyásolhatja az időjárás -vírusos betegségek egy részének fertőző képessége melegebb időárásban csökken-, mikor találnak ellene vakcinát, mennyire tartják be akorlátozásokat, stb.

Valahol kint van a neten a korhatáronkénti halálozási arány. Úgy rémlik, hogy 50 év fölött már meghaladja az infuenzáét, 40 év alatt még alatta van.

Sajtóhirek szerint a svédek inkább "elengedték" a betegséget, nem közölnek újabb statisztikai adatokat, állítólag a britek is.

2020. márc. 19. 13:27
 7/10 A kérdező kommentje:
Mi valamilyen szinten kontrollálni fogjuk. De valószínűleg inkább puhítják majd az intézkedéseket, nem szigorítják. Az idősek kijárási tilalma várható szerintem.
2020. márc. 19. 13:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Meghallgattam újra: minden matematikai képlet szerint... mondatot mondta. Ha nem védekezel, akkor akár 5-6 hónap alatt vége lehet. Ellenkező esetben tarthat 3-400 napig. Ezt követően kötött át arra, h ha nem vagy beteg akkor össze-vissza fertőzhetik egymást az emberek, akkor sem lesz probléma.
2020. márc. 19. 14:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

" Az idősek kijárási tilalma várható szerintem."

És akkor mi lesz? A mi balos polgármesterünk közölte, hogy addig nem tudja végrehajtatni az idősek támogatását, amíg a kormány pontos rendeletekkel nem szabályozza,hogy mit takar az, hogy az önkormányzatoknak kell segíteniük azokat az időseket, akiknek nincs más segítségük.

Vagy elvisz a covid, vagy éhen halunk. Lehet választani.

2020. márc. 19. 14:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan csak bizonyos számokat tudtok kiragadni.

Azt már nem hallottad amikor azt mondta hogy: Nem tudnak pontos adatot mondani? Lehet, hogy 400 napig tart, lehet, hogy 800 napig tart, de az is lehet, hogy 60 napig. sőt az is lehet, hogy ősztől jön egy másfajta vírus ami még halálosabb. Semmit se lehet előre tudni!!!

2020. márc. 19. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!