Jobban kezelné a külügy a jelenlegi helyzetet ha szakemberek lennének ott és nem Szíjgyártó futsalos haverjai?
A jelenlegi helyzet kezelése, inkább belügy.
A külügynek, azaz a diplomáciának, erre nem sok ráhatása van.
Ilyen esetben teljesen mindegy hogy ki kezelné jobban a helyzetet.
A jelenlegi gazdaságot és államapparátust a személyes viszony és nem a szakmai értelem tartja össze.
Felelősségvállalás.Nos,ez jelenleg hiányzik a vezetőségekből.Nem csak állami hanem cégvezetési szinten is.
Gyárak nem azért zárnak be mert a megtermelt javak elegendőek(esetleg figyelembe venné a munkavállalók érdekét) hanem mert a vagyont kezelő vezetés máshogy kívánja csoportosítani a tőkét úgy,hogy nekik kelljen kevesebbet nélkülözni.
(Szándékosan nem az állami érdek felől közelítettem...)
Én igazából "pozitívan lepődtem meg", amikor a "felsőbb vezetők felelősségét" kezdte emlegetni a külügy mostanság.
A jelenlegi állami szférában inkább pozitívnak tekinthető az ami a külügyről kiderült.
(Sokkal gyakoribb, hogy egy terület vezetője semmiért nem vállal felelősséget, és még ha vállalhatatlanná is válik, ami történt, akkor "elmegy vezetni egy másik helyet")
Szíjgyártó futsal-os haverjainál nincsenek jobb szakemberek.
Van még kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!