Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy fogják megoldani országos...

Hogy fogják megoldani országos karantén esetén, hogy mindenki otthon maradjon a fenekén?

Figyelt kérdés

Megjelentek hírek arról, hogy az Orvosi Kamara tett egy ajánlást a kormánynak, hogy rendeljenek el kötelező házi karantént. Ha tegyük fel ma este Orbán bejelenti, hogy holnaptól senki nem léphet ki a telkéről akkor ezt milyen módon fogják ellenőrizni?

Álarcos katonák járják az utcákat??

2020. márc. 16. 17:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%
Sehogy.
2020. márc. 16. 18:21
 12/19 A kérdező kommentje:

Valaki írta, hogy hogyan fognak üzemeltetni az elhanyagolhatatlan létesítményeket..

Nyilván azok engedélyt kapnak arra, hogy munkába menjenek, úgy ahogy a rendőrök, tűzoltók, katonák, mentősök és orvosok is.

2020. márc. 16. 18:31
 13/19 anonim ***** válasza:
66%
Elkezdték behívni a tartalékos katonákat. Számítani lehet rá, hogy napokon belül kijárási tilalmat rendelnek el, a hadsereget az utcára vezénylik, ők fogják felügyelni a rendet. Boltba és a legszükségesebb helyekre ettől függetlenül el lehet majd menni.
2020. márc. 16. 19:06
 14/19 anonim ***** válasza:
23%
Radikális szankciókra van szükség; most amíg még nincs nagy baj, csirájában elfojtani a további fertőzés esélyét, ellenben naponta duplázódik a fertőzöttek száma. Most kell lépni, s nem várni a sült galambot. Ide atom kell, a helyzethez (még) nem indokolt radikális lépés, amíg még eredményes lehet, s ne akkor, amikor már 60 ezer a fertőzött. Tanulni kell más ország hibáiból!
2020. márc. 16. 20:31
 15/19 anonim ***** válasza:
23%

"a hadsereget az utcára vezénylik"

Nincs hadseregünk.

Viszont írtam ki egy kérdést a honvédségről nemrég.

Nagyon remélem, hogy bevetik őket végre, mert semmit nem csinálnak éveken keresztül, és nagyon jól keresnek.

2020. márc. 16. 21:08
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem lesz ilyen mert a küzmüveknek menni kell és az élelmiszer iparnak. Ha az átlag ember nem mehet ki akkor rendőrök és katonák lesznek kiküldve és járják a várost az egész országban megoldják ezt.
2020. márc. 20. 04:58
 17/19 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó, ha szétnézel a városban, nem azt látod, amit írsz.

Én dolgozni mentem, és szerencsére túl sok gyalogost nem láttam, de akit láttam, az mind öreg volt.

Azok tuti nem dolgozni mentek.

Minden áldott nap mennek valahova.

Barátaim mesélik, hogy a saját nagyanyjuknak nem lehet megmagyarázni, hogy üljön meg a seggén, szóval az sem igaz, hogy ezeknek az öregeknek ne lenne senkije, aki gondoskodik róla.

Nem.

Ezeknek nem lehet megmagyarázni, hogy maradjanak otthon.

Épp ma olvastam egy cikket, hogy Olaszországban miket mondanak a rendőrnek, mikor megállítják őket. Jellemzően az öregek: pont azok, akik ott már ezerszámra halnak...

Olyasmi életbevágó dolgaik vannak, mint:

- lottózóba menni

- járni egyet este, mert anélkül nem tud elaludni

- elmenni a távolabbi boltba, mert az olcsóbb

És sok-sok hasonlóan nevetséges indok.

Le sem tojják.

Remélem, első körben pénzbüntetést kapnak, aztán ha megint megszegik, letöltendő börtönt. mindenkit veszélyeztetnek, hát viselje a következményeket a 70 éves is, ha nem ért a szép szóból és nem jut el az agyáig a dolog.

2020. márc. 20. 17:42
 18/19 anonim ***** válasza:
15%
Akko nem kö majd dógoznyi se? Nem lehet kümennyi? Nem rugnak kü, gyün a füzetis maj otthonülisér is?
2020. márc. 20. 18:05
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
jol mondja az egyik válaszolo, a kijárási tilalom azt jelenti, hogy engedélyel lehet csak kimenni. az meg hogy ki kap engedélyt s ki nem az a helyzettől fugg. aki nem kap az meg egyértelmuen nem mehet ki, ugyanakkor vannak fokozatok, pl. napi 10 percet olaszországban is ki lehet vinni kutyát. egyenlőre legalábbis.
2020. márc. 21. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!