A nem létfontosságú munkahelyeket miért nem záratják be azonnal?
Nyilván az egészségügy, közüzemek, rendfenntartás, élelmiszer üzletek ezeknek működni kell, de a többit azonnali hatállyal be kellene záratni.
Emberek egeszsége a tét.
#10 vagyok:
Remélem a válaszom legalább arra jó volt, hogy egyeseknek leessen hogy ez a szitu ami várható, nem annyira poén kérdése mint eddig hitték. Heti fizetésért dolgozó, kisgyerekes apa vagyok.
Én pontosan ezt fogom tenni, és ha kell, többedmagammal még az intézkedő rendőrt is meg fogom támadni!
"ha kell, többedmagammal még az intézkedő rendőrt is meg fogom támadni"
Lecsuknak. Attól jóllakik a gyereked?
Ha nincs, kérni kell. Van épp elég olyan szervezet, meg magánszemély is, aki szívesen segít. Nem a kirakatnak meg a rendőrnek kell nekimenni.
"Ha az élelmiszeripari gyárakat, budipapír gyárat bezárják"
Nem ezekről szól a kérdés, hanem a szépségszalonokról, a kaszinókról, a konditermekről, a bútoráruházakról, stb., tehát pont a NEM létfontosságú munkahelyekről.
A gyárak többsége is bezárhat.
Szükségtelen most telefonokat, autókat,Tv-ket gyártani.
"A cég egy triviális tényező most."
Ne használj idegen szavakat, ha nem tisztában a jelentésükkel! :)
Ha hónapokig nem doglozik senki, akkor megszűnnek a vállalkozások.
Adóbevéteele sincs az államnak, amiből újra lehetene indítani a gazdaságot.
Hiába induld újra pl. pár hónap múlva egy autógyár, az emberek feláltik addigra a tartalékaikat, nem fognak vásárolni.
Nem olyan egyszerű ez, minden összefügg mindennel.
Ráadásul éppen recesszió kezdődött.
"Remélem a válaszom legalább arra jó volt, hogy egyeseknek leessen hogy ez a szitu ami várható, nem annyira poén kérdése mint eddig hitték. Heti fizetésért dolgozó, kisgyerekes apa vagyok.
Én pontosan ezt fogom tenni, és ha kell, többedmagammal még az intézkedő rendőrt is meg fogom támadni!"
Ilyen emberekről mikor látok, hallok, mindig olyan boldog vagyok, hogy én egy értelmes embernek szültem gyereket, nem valami hozzád hasonló idiótának....
"A cég egy triviális tényező most."
Az emberi élet a legfontosabb, de a cégek helyzete sem elhanyagolható tényező. Már most több kisvállalkozás panaszkodik arra, hogy végük van, lehúzhatják a redőnyt.
A cégek adják a gazdaság motorját. Ha a cégek nem jutnak munkaerőhöz, nem tudnak pénzt termelni. Ebből így is-úgy is recesszió lesz, a kérdés csak az, hogy mekkora. Senki nem szeretné hogy családok kerüljenek utcára, emberek meneküljenek az öngyilkosságba mint 2008-ban. Meg kell találni a legoptimálisabbb egyensúlyt az emberi élet védelme és a gazdaság védelme közt.
A triviális szó nem azt jelenti, amire te gondolsz.
#10, #18-nak:
Nos, akkor neked is "lenyomom" a kőkemény realitást:
Mielőtt családos lettem, közel két évig voltam hajléktalan!
Ha én azt mondom hogy amit írtál az hatványozott naivitás, akkor nekem elhiheted!
Segítséget? Kitől?
Katolikus caritas?
Majd ha legalább 3-4 gyereked lesz, mert csak azzal lehet szerepelni a TV-ben. ŐK MONDTÁK!
Akartam tőlük cipőt kérni azokból az adományokból, amit eredetileg a rászorulóknak kellene kiosztani. A vezetőnő magából kikelve kiabált velem, hogy mit képzelek?! Menjek be a boltjukba, ott jó pénzért megkapom!
Máltai?
Kizárólag hajléktalanokkal foglalkoznak. Bár a kamu hajléktalanoknak is segíteniük kell, de ha rájönnek hogy gyerekes, ráhívják a gyámügyet!!!!!
Ezekről a tetvekről ennyit. Egyébként is csak lejárt szavatosságú pékárút adnak használt zsírral megkenve, hozzá pedig valami teának gúnyolt meleg-vízzel. Eközben pedig a vastag állami támogatást szépen eltüntetik.
Vöröskereszt?
Évente 1-2 alkalom, kizárólag néhány konzerv és liszt.
Támasz alapítvány?
Ők az egyetlen, akire nem tudok rosszat mondani!
Amíg talpra álltam addig még a páromat is regisztrálták mint hajléktalan, de mondták neki hogy ne mutogassa sehol a lakcím-kártyáját. Jogszabályilag tilos az étkezdéből elvinni az ételt, ott kell elfogyasztani. Az elvitel, vagy kísérlete egy havi kizárással jár.
Az egyik dolgozó észrevette, hogy az ölemben lévő éthordóba tettem az ételt, és szólt a vezetőnek.
Az kilépett hogy megnézzen, tudta hogy a gyereknek viszem, majd megkérdezte az alkalmazottat: és most mit csináljak ....?
Talán ők lennének az egyetlen akik segítenének, de ez hosszútávon tarthatatlan lenne.
Nekem ne akard bemutatni ezeket a xarháziakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!