Lehet, hogy ezért zárják be az iskolákat?
Mi van ha azért zárják be az egyetemeket és az iskolákat, mert a tanárok folyton csak háborognak?
Nem pászol semmi nekik amit a kormány kitalál, csak szidják a nagyra becsült Orbánt és a vezetést. Meg még több fizezést akarnak.
Így meg ha működne a táv oktatás akkor hosszabb távon lehet nem lenne szükség tanárra és iskolákra se. Minden mehetne elektronikus úton.
Félreértés ne essék, nem nézem le a tanárokat és semmi egyéb. Szerintem se jó az oktatás úgy ahogy van, túl sokat szóltak bele olyan emberek akik nem látják a helyzetet. Csak szimplán jött egy ilyen gondolat, hogy mi van, ha nem csak a vírus miatt lenne ez, hanem kicsi hátsó szándék. Mint pl az önkiszolgáló kasszák, mikor 5-6 "pénztárhoz" elég 1-2 alkalmazott.
Sajnos valóban igaz minden amit leírtál.
Mert úgy ahogy mondod valóban ki lehetne váltani ezt az egészet. Már ugye mindenfele e-napló is van. Hogy úgy rossz ahogy van az már a kutyát nem érdekli. A személyes kontaktot már ott kezdték leépíteni. Pár középiskolai igazgatótól hallottam, hogy az érettségi is elektronikusan fog történi a közeljövőben (ezt még tavaly mondták, szóval nem a vírus kapcsán). Ezzel is a csalás lehetőségét és a tanár jóindulatát küszöbölnék ki. Mellette már ugye kísérleti jelleggel megy jó ideje a számítógépes nyelvvizsga.
Most ha sikeresen venné mindenki az akadályt és működne a távoktatás minek tartanának ennyi tanárt akik csak a magasabb fizetésért tüntetnek meg a kormányt szidják?
Mellesleg pl a fizika tanárok már ritkák is, 3 iskolát is tudok ahol csak 1 fizika szakos tanár van. Ha ő nem tud bemenni akkor nincs fizika óra. Meg sok helyen ezek már ugye nyugdíjasok. Ha folyamatos lenne a távoktatás nem lenne szükség ennyi iskolára, amit az álam fizet, nem kellene ennyi tanár és óraadó. Milliárdokat spórolnának meg. Pár munkanélküli mióta jelentene gondot a kormánynak? Hány gyárat záratott már be a semmiből is? Miben lenne ez másabb? 21. század, mindenkinek van már otthon net és gép (meg ha jól tudom még van/volt erre valami pályázat is, ahol a hátrányos helyzetű gyerekeket segítenék géppel és nettel).
Meg nem tudom ti néztétek Orbán úr beszédét? Ott azt mondta, hogy "következő terveztük ezt bevezetni".
Itt ugyan mire gondolhatott? (Mikor 3 perc van hátra ott jön a jelenet utána)
Lehet tervezték már alapból, hogy így sok tanárt lehetne nélkülözni.
10-es! Szép duma...volna! El is olvastad a kérdést, vagy csak nyafogsz, hogy "ittenmindenkifröcsögésokoskodik"
úgy nyit, hogy:
"Mi van ha azért zárják be az egyetemeket és az iskolákat, mert a tanárok folyton csak háborognak?"
Ezek után, te komolyan nem tartod hülyének vagy minimum paranoiásnak a kérdezőt?
Tegyük már a dolgot kontextusba, jelenleg Európában sorra zárják be az iskolákat a koronavírus miatt, nem Viktorka találta ki egyedül ez van Albániától Franciaországig, de a mi kis szerinted "okos" kérdezőnk már arról fantáziál, hogy Viktorék az elégedetlenkedő tanároktól akarnak megszabadulni, és még csak véletlen sem a nemzetközi példát követik.
és ezek után nem paranoiás a kérdező? Komolyan, te komolyan mérlegeled, hogy így most Orbánék meg akarják szüntetni az egész oktatást? Mert nem csak én látom, hogy ez még viccnek is rossz.
Igen, elolvastam, és láss csodát: érveltem, nem pedig személyeskedtem.
Nem "szép duma" volt, hanem egy kifejtett, érvekkel alátámasztott vélemény.
Nyilvánvaló, hogy MOST a vírus miatt zárják be.
Én pedig ettől elkanyarodtam, mert a kérdező is rákérdezett arra, hogy ez a jövőben működhet-e. És igen, működhet. A technikai feltételek adottak, a korral pedig haladni kell. Megoldást kell találni társadalmi problémákra.
Ha nincs elég tanár, akkor egy tanárhoz kell több diákot rendelni. Ha ezt online meg lehet oldani, miért ne tegyünk így? Én már rég nem vagyok iskolás, de mit nem adtam volna érte,, ha nem kell korán kelni, vagy nem kell szakadó esőben a buszra várni. Vagy mondjuk nem minden nap.
Elméleti órákat az egész országban tartanának hétfő-kedd-szerdán, és csak a többire kéne bemenni.
Mond az neked valamit, hogy SZIP projekt? Akartam írni az előbb is, de most a kérdező megelőzött, csak épp nem nevezte nevén. Az én munkahelyem részt vett a kiépítésében. A projekt célja az volt, hogy MINDENHOL legyen elérhető az internet. Mélyszegénységben élő családoknál is. Olyan kis eldugott földutakon is, ahová még a postás sem megy be. Ha villany van, internet is van. És hidd el, hogy annál a romacsaládnál is van internet, akik szakadt ruhákban járnak vagy nem fizetik a villanyszámlát.
Ha véletlenül mégsem lenne, akkor az mekkora szám lehet? 1000 gyerekből 1. Az át tud menni a haverjához, vagy van minden településen közösségi ház, tehát hozzáfér az internethez. De akár telefonon is be lehetne csatlakozni.
Szóval igen, jól írtad: fröcsögés megy. Ez valamiért jobban esik egyeseknek, mint értelmesen beszélgetni.
Nem az észt osztom te paraszt, csak feltettem egy kérdést.
Nem nyugathoz kellene hasonlítgatni ezt a témát, mert nyugat az külön világ. Nyugaton jóval több a fizu, másabb az oktatási rend is, sok helyen nem is 7:40től van tanítás. Meg ott lehet olyanok szólnak bele az oktatási ügybe akiknek van közük hozzá. Vagy nem óráról órára szavaznak meg törvény módosításokat meg hasonló. Itt olyan egyeduralom van mint Észak Koreában, amit a fidesz akar azt meg is tehet.
Most ha már jövőre akartak digitális oktatási rendszert akkor ha most működne egy olyan távoktatási rendszer, ahol a diák nem jár be órára, akkor mi akadálya van, hogy ne legyen iskola? Sok az alkalmatlan tanár, aki igazából nem a szakmája ékköve. Most ha lenne pl 200 tanár különböző szakokon az nem lenne elég, aki valóban érti is a szakmáját? Nincs iskola amit az álam tart el, nincs több százezer tanár. Ha ezt a pár hónapot (mert a miniszter szerint hónapokról beszélünk nem hetekről) ki lehet bírni, esetleg működik a rendszer, nem romlanak az országos statisztikák (jelentősen) akkor mi a garancia, hogy nem ez lesz a megoldás a tanár problémára? A kollégiumok, iskolák megszüntetésére. Hiszen ha valami hónapokig jó akkor utána miért ne lenne az? Ha kicsit rossz csak akkor azon lehet tovább fejleszteni. Pl az oktatásra szánt pénzek pár hónapos kiadásaiból, új szerver gépek, oda mehet fel az anyag, több tanár magyaráz más más megközelítésből egy anyagot. Vagy akár élőbe is mehet, ha diáknak kérdése van akkor kérdez.
Mellesleg ezzel megszünne a tanárok inzultálása, a diákok közötti konfliktus és még sok más. Számtalan pozitív előnnyel jelenthetné ezt be későbbiek folyamán Orbán. Én simán kinézem belőle.
De mint fentebb is linkeltem azt mondta, hogy a következő tanévben akarták bevezetni a digitális oktatást. Akkor az meg mi? Azt gondolták hogy szeptemberig kitart a vírus és a vírus kezdetétől jött az ötlet? Vagy már egy ideje terveznek valami hasonlót? Csak mint ahogy Orbán is mondta, a járvány miatt hamarabb kell csinálni.
Dehogy henyélnek. Nekem olyan tanáraim voltak akik napi 8 órát bent voltak a suliba, meg ugye a fogadó órák. Suli után bárkinek segítettek az anyagban vagy kérdezhettek tőle bármit. Mellette készült a másnapi órákra is, hogy szakszerűen tartsa az órákat, dolgozatokat állított össze, javította stb. Ilyen volt a tanáraim 90%-a. Akik tényleg lelkiismeretel csinálták a tanítást. Meg tényleg bármelyik diáknak segítettek óra után is, akará vasárnaponként is. Nem feltétlen csak iskolai ügyekkel, hanem pl az infós tanárok segítettek bárkinek az otthoni gépekkel/hálózattal/programokkal kapcsolatos problémákkal, magyar szakos tanárok esetleg papírokat, életrajzokat is szívesen átnéztek. Meg mondhatnék még sok példát.
Jelentsd nyugodtan. Ha a moderrátor úgy gondolja törli vagy átrakja.
Az a baj hogy szerintem is baromság lenne ez a felvetés, de ebből a fideszes elszólásból és a tervek alapján hosszabb távon simán eltudom képzelni, hogy ezek megvalósítják a dolgot.
13-as! Többen is érveltünk...a kérdező egy paranoid légvárra építi föl az egész érvelését. Egyszerű konteózás, amit csinál. Csak még annak is gyenge ez.
Nincs elég tanár?
11 tanuló jut egy tanárra most is, ezzel az OECD országok közül nálunk az egyik legjobb a helyzet. Nem is emiatt rossz az oktatás, hogy kevés a tanár, eleve te is meg a kérdező is mellélőttük ezzel.
Csak újra kérdem, te komolyan tudod venni a kérdezőt? Tényleg el tudod képzelni, hogy így áll bosszút Viktorka a tanárokon? Mert akkor nem csak nála van baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!