Horthy Miklóst miért dicsőítik?
# 10 Csacsiság. Aki Horthyt a helyén kezeli, az először is nem dicsőíti.
Akik szerint Horthy helyén való kezelése kizárólag a dicsőítés lehet, azzal valami nagy baj van.
Egyébként léteznek ám valódi demokraták is, akik képesek a vörös és a fehér terrort, a Horthy-rendszer, illetve a Rákosi- és Kádár-korszak bűneit EGYSZERRE ELÍTÉLNI.
És valójában ez a normális hozzáállás, elárulom.
Sajnos sokak fejében úgy áll a dolog, mint a tiedben, hogy azt hiszik, aki nem tapsol sem a feudalizmusnak, sem a fasizmusnak, sem a hungarizmusnak - az szükségképpen kommunista.
A valóságban viszont szerencsére nem kell föltétlenül egy galádság elítélésével párhuzamosan egy másikat dicsőíteni.
#11!
"Sajnos sokak fejében úgy áll a dolog, mint a tiedben, hogy azt hiszik, aki nem tapsol sem a feudalizmusnak, sem a fasizmusnak, sem a hungarizmusnak - az szükségképpen kommunista."
Ez a mondatod annak képében igazán szép, hogy éppen azt fejtettem ki, miért tartják fasisztának Horthyt: Mert nem kommunista.
Sajnos sokak fejében úgy áll a dolog, mint a tiedben, hogy azt hiszik, aki nem tapsol sem az álliberalizmusnak, sem a poszkummunistáknak - az szükségképpen fasiszta.
A legutóbbi választáson a valódi demokrata jelölt kb. 4%-ot kapott.
Gyanítom, hogy magadat annak tartod. Mégis nekem címezve 3x írtad le a dicsőítés szót, de azt még mindig nem tudom, hogy mit értesz Horthy dicsőítése alatt?
Az dicsőítés, hogy Hitler bírálta, mert nem akarta meghozni a zsidótörvényeket?
Vagy egy egyszerű tény?
"Sajnos sokak fejében úgy áll a dolog, mint a tiedben, hogy azt hiszik, aki nem tapsol sem az álliberalizmusnak, sem a poszkummunistáknak - az szükségképpen fasiszta."
Megfogalmaztad nekem a gondolataimat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!