Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha tegyük fel kijárási tilalom...

Ha tegyük fel kijárási tilalom lenne, mi történne azokkal akik nem készültek fel elegendő élelmiszerrel?

Figyelt kérdés
Nyilván elég kicsi az esély csak így a nagy liszt/cukor/tészta fosztogatásról eszembe jutott hogy ugye sok helyen azt halljuk erre nincs szükség és nem lesz baj. Szóval tegyük fel otthon ülsz, van mondjuk 5-6 napra elegendő kajád elrakva (maradékok, fagyasztó stb de nem táraztál be hetekre) és kijárási tilalom lép életbe. Mi történik ha elfogy? Csak nem mondhatják hogy "hát így jártál kellemes éhenhalást a következő hetekben" valamilyen módon biztos biztosítani kell ilyenkor élelmiszert vagy lehetőséget hogy vegyél magadnak.
2020. márc. 9. 07:34
1 2
 1/13 Molyember ***** válasza:
88%
Így van, a kormánynak kötelessége gondoskodni a karanténba került emberekről, senkit sem hagyhatnak éhenhalni. Nem is értem, mi van annak a fejében, aki felhalmozott 15 kiló lisztet, aztán elégedetten hátradőlt. Ez nem egy háború, ahol porig bombázzák a várost, nincsenek utak, és minden épkézláb ember a fronton van.
2020. márc. 9. 07:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy rengeteg ilyen ostoba ember van, mint a kérdezö!

Egy karantén esetén a hivatalos szervek ellátnak mindenkit alapélelmiszerekkel (luxus nincs), éhenhalni nem fog senki.

2020. márc. 9. 07:54
 3/13 anonim ***** válasza:
25%
Azok békében fognak nyugodni
2020. márc. 9. 07:55
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, hogy a főpolgármesterünk mennyire fog ellátni élelmiszerrel, de ahogy ismerem sehogy...
2020. márc. 9. 07:56
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
NEm a "föpolgármester" dolga!
2020. márc. 9. 08:00
 6/13 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
76%
Elvileg az állam biztosít mindent. Aki betárazott, az nyilván nem bízik annyira az állam kompetenciájában, és hát nem lenne alaptalan a félelme, volt elég sok eset, amikor egy-egy kormány nem tudott időben reagálni.
2020. márc. 9. 08:25
 7/13 A kérdező kommentje:
#2 kérlek magyarázd el miért vagyok ostoba mert nem tudok egy olyan esemény menetéről ami eddig nem igazán fordult elő az országban ezért megkérdezem egy oldalon hogy ilyenkor mi van. Tudatlan esetleg, de nem hiszem hogy ostobának kell titulálni valakit aki nem tud, ezért kérdez. Sehol sem állítottam hogy hagynak minket éhen veszni, pont hogy gondoltam nem így van de megkérdeztem hogy biztosra menjek mi ilyenkor az eljárás.
2020. márc. 9. 08:34
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Karanténba helyezett terület esetén a területben lévőknek ellátást biztosítani kell, ingyen! Tehát, felesleges felhalmozni bármit is és a lisztre, konzervekre költened a kaját, ha ingyen úgy is megkapod. Ezt sokan elfelejtik.

De mi lenne, ha nem biztonsítanák? Nos akkor a karantén nem lenne karantén, mert az emberekkel kimennének elmennének és nem tudnák biztosítani azt, hogy a karantén fent maradjon.

Szóval belebukna az egész kormány, az egész világ, és az egész gazdaság a világon.

2020. márc. 9. 12:39
 9/13 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
68%

Amúgy érdekelne, hogy néz ez ki a gyakorlatban, és hogyan lenne képes az állam hatékonyan és azonnal megoldani a különböző egészségügyi diéták szétosztását vagy eljutni a nehézségekkel élőkhöz.

Az ételallergiák és ételintolerancák ugyanis nem puhány fiatalok heppjei, hanem egyre inkább nagyméretű népbetegségek. Jól hangzik a lisztosztás, de hogyan lenne képes mondjuk egy nap alatt felmérni az állam a szükségleteket és eljuttatni a megfelelő összeállítású ételcsomagot egy mozgásában korlátozott állampolgárnak, aki nem képes eljutni a lisztosztás helyszínére és amúgy sem fogyaszthat fehérlisztet? Végigjárják egyesével a többszázezer ingatlant naponta többször felkészülve minden eshetőségre, amikor egy népszámlálás lebonyolítása is két hónap?

2020. márc. 9. 14:15
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Deák Dominik: áruld már el, miért éppen LISZTET kellene osztogatni?????

Sok egyéb, fontosabb és egyszerübben fogyasztható élelmiszer van, amivel ellátják szükség esetén az embereket!

2020. márc. 9. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!