Ha tegyük fel, az LMP-Momentum-Jobbik és a DK-MSZP-PM elindul, akkor 15% a bejutási küszöb?
2020. márc. 5. 21:56
13/22 anonim válasza:
Nem értem, hogy miért kell erőltetni ezt a közös lista dolgot. Az előző választást sem azért vesztette el az ellenzék, mert nem volt közös lista, hanem mert egyéni választókerületek szintjén nem volt összefogás, ott pedig szinte mindent vitt a Fidesz.
Listán meg lehetne hagyni a valódi választást az embereknek, egyéniben pedig indulhatna egy közös jelölt. De valamiért mindenki csak a listával foglalkozik, holott közös listával se nyert volna az ellenzék, egyéniben összefogással viszont nyerhetett volna.
2020. márc. 5. 22:00
14/22 anonim válasza:
12, igen, annyi, de ezt nyilván nem így kell csinálni, hanem létrehozni a Színes Csokornyakkendősök Pártját, és annak legyen a listáján az összes párt húzóneve.
2020. márc. 5. 22:02
15/22 anonim válasza:
10, ezért írtam azt, hogy ez könnyen kiküszöbölhető. Többiek nem akarják, hogy Gyurcsó rajta legyen a közös listán? Semmi gond, elindul egy tuti budapesti egyéni körzetben, és akkor már is nem kell rajta lennie a közös listán. Mindenkinek teljesül az álma, az egyéni képviselői mandátum ugyanannyit ér, mint a listás, sőt, arra még rájön a választókörzeti pótlék is, amit Gyurcsány eljótékonykodhat, ahogy szokta.
2020. márc. 5. 22:05
16/22 anonim válasza:
Ja, 10 én voltam, 11-nek szólt.
2020. márc. 5. 22:06
17/22 anonim válasza:
A közös listán már nem Gyurcsány lesz, hanem Dobrev Klára.
Most még csak lebegteti: "Minden bizonnyal nem fogok állami tisztséget vállalni..."
2020. márc. 5. 22:13
18/22 anonim válasza:
Először is nem állami tisztséget mondott, hanem kormánytisztséget. Nem mindegy. Állami tisztség pl. az ÁSZ elnöke, de az nem kormánytag. A parlamenti képviselőség viszont nem kormánytisztség.
2020. márc. 5. 22:29
19/22 anonim válasza:
"Először is..."
Igazad van, fejből rosszul idéztem.
És másodszor?
2020. márc. 5. 23:05
20/22 anonim válasza:
Mert tudja hogy itt viribus unitis kell! Micsoda fight lesz majd...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!