Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy emlékeztek, anno a...

Hogy emlékeztek, anno a madárinfluenza esetében volt ekkora hisztéria, vagy ez most túltesz azon?

Figyelt kérdés

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy ez most mennyire valós veszély, hanem hhogy akkoriban is ennyire felfújta-e a média?

Az internetnek már akkor is volt ilyen ereje, de én nem emlékszem, hogy ennyire minden erről szólt volna. Vagy csak fiatalabb voltam, és mással voltam elfoglalva?

Nem tudom. Hogy emlékeztek, megvolt ugyanez a szintű pánikkeltés?

2020. febr. 29. 10:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%
Madárinfluenza most is van. Most nem régiben is egy egész pulyka állományt kellett leölni miatta itthon.
2020. febr. 29. 12:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A madárinfluenzát annyira még nem fújták fel, de a H1N1-et igen. Heteken át ment a hiszti, hogy "világjárvány".
2020. febr. 29. 13:03
 13/16 A kérdező kommentje:

Szándékosan nem akartam kormánypolitikát vinni a kérdésbe, mert nem ez a része érdekelt.

De ez egy baromság:

"Magyar kormány válasza: semmi. "

Ennyire elvakult hogy lehet valaki?

Rengeteg kommunikáció történt a kormány oldaláról, de akár az önkormányzatok oldaláról is. Ha valaki ezt nem látja, akkor egyszerűen csak szemellenzőt visel.

Mégis mit vársz, egyelőre a tájékoztatáson kívül mit kellene tenniük?

Jó lenne kissé objektívebben szemlélni a dolgokat, mert ez így nagyon gáz...

2020. febr. 29. 15:16
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen,ma már a 70 éves kisnyugdíjas is egész nap a facebookon lóg.

Sokkal nagyobb a médiafelület,mint a madárinfluenza idején.

De ez nem csak a betegségekre jellemző,hanem mindennek nagyobb a hírértéke.

2020. febr. 29. 15:54
 15/16 A kérdező kommentje:

Ez mondjuk igaz, a nyugdíjas is ugyanúgy a telefonját nyomkodja a buszon ülve, mint az iskolások.

És bár volt internet, facebook még tényleg nem volt ennyire a mindennapjaink része.

Kb akkor lett Magyarországon elérhető a fb, mikor a H1N1 járvány kitört. De sokan még nem egyből regisztráltak, csak évek múlva.

Ha jól emlékszem, az ismerőseim az utóbbi 1 évben 7 éves ismeretségi videókat posztolgattak, tehát 7-8 éve volt a nagy hullám, amikor a legtöbben regeltek. Addigra az a vírus-hisztéria már lefutott.

Mondjuk index-origo már akkor is volt, és a hírek nagy részét ők szállítják. Csak azt nem tudom, hogy akkor is ugyanilyen gőzerővel ment-e a hírgyártás, hogy gyakorlatilag 10 percenként van valami friss hír a témáról. Bár 1-2 napja, mióta az olvasóik is beszóltak nekik, meg a kormány is kinyilvánította, hogy a pánikkeltőket esetlegesen bepereli, azóta visszavettek.

2020. febr. 29. 16:59
 16/16 anonim ***** válasza:
68%

"Csak azt nem tudom, hogy akkor is ugyanilyen gőzerővel ment-e a hírgyártás, hogy gyakorlatilag 10 percenként van valami friss hír a témáról."

Ugyanez ment, mint most.

2020. febr. 29. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!