Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Jobbik miért ezt az utat...

A Jobbik miért ezt az utat választotta? Miért nem lépett inkább koalícióra a Fidesszel?

Figyelt kérdés
Sokkal jobban jártak volna ők is és a nép is. Igazából már nincs is Jobbik. Az elmúlt időkben hatalmasat zuhant a népszerűségük, holott régen 20%-on álltak. A nemzeti radikalizmussal sok embert tudtak megszólítani. Néhány éve még a baloldal volt a főellenségük, hiszen a balliberálisok kiáltottak folyton náciveszélyt, ők játszottak ki sokszor a náci kártyát a Jobbikkal szemben. 2016 előtt a Jobbik és a Fidesz között nem volt komoly feszültség. Mindkettőjüknek számára a baloldal volt az elsődleges ellenség. Én fideszes vagyok és az is maradok halálomig, de a régi Jobbikat sem tartottam rossznak, persze tényleg voltak gyűlölködő megnyilvánulásaik vagy olyan dolgaik amiket túl radikálisnak tartok de ettől függetlenül szerintem egész tűrhetők voltak. A Fidesz tisztességes nemzeti párt, a Jobbiknak akkoriban inkább velük kellett volna összefognia és együtt kormányt alakítani, ezzel még erősebbek lettek volna és a kommunista ellenzéknek semmi esélye nem lett volna. De a Jobbik nem ezt az utat választotta, hanem ehelyett összebútorozott a liberálbolsevik bagázzsal. Miért? Mi vitte rá erre Vona Gábort majd később Jakab Péter, Sneidert meg a többi jobbbikos politikust?

2020. febr. 24. 20:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
28%

mert elsősorban pénzt és hatalmat akartak, mint az MDF-esek, nem pedig országot építeni

2006ban, ha az MDF rábólint úgy hívták volna a miniszterelnököt, hogy bod-péter ákos

2020. febr. 24. 21:00
 2/11 anonim ***** válasza:

"a Jobbiknak akkoriban inkább velük kellett volna összefognia és együtt kormányt alakítani,"

- miért, a fidesz hosszansan kérlelte a jobbikot, hogy "légyszí, alakítsunk kormányt"?

a fidesz miért fogott volna össze a jobbikkal? láttad ennek jelét, hogy szerettek volna?

"Én fideszes vagyok és az is maradok halálomig," - 1992-ben is fideszes voltál?

2020. febr. 24. 21:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Ha a Jobbik kezdeményezte volna az összefogást, akkor abba talán a Fidesz is belement volna. Igazából én a kérdésemmel nem azt mondtam, hogy mindenképp összekellett volna fogniuk a Fidesszel. Én csak azt akartam mondani, hogy sokkal jobb választás lett volna, mint a baloldal mögé beállni és velük együttműködni. Én egész pontosan 2000 óta vagyok fideszes, 2002 óta pedig rájuk szavazom.
2020. febr. 24. 21:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sem biztos, hogy jobban jártak volna, és könnyen mehetettek volna a kisgazdák után.

De ez a mostani pályájuk is a süllyesztőbe viszi őket, az igaz.

2020. febr. 24. 21:58
 5/11 anonim ***** válasza:

"ők játszottak ki sokszor a náci kártyát a Jobbikkal szemben"

Mivel náci ideológiák mentén politizáltak. Ez igaz volt.

És pont ezért a fidesz sem akart velük koalícióra, mert ők is ezt gondolták.

Ez mostanra megfordult és ez inkább a fideszre jellemző, így a jobbik nem akar velük koalícióra lépni.

2020. febr. 24. 22:34
 6/11 anonim ***** válasza:

Akkor is ugyanez lett volna a sorsa, eljelentéktelenedik.

Ha megmaradt volna jobboldali ellenzéki pártnak, akkor most is még 20%-a lenne és várhatná, hogy mikor hibázik a Fidesz. Ezt az esélyt twtte tönkre a néppártosodással Vona.

2020. febr. 24. 23:00
 7/11 anonim ***** válasza:
58%

"Miért nem lépett inkább koalícióra a Fidesszel?"

Mert tudja, hogy a fidesznek hamarosan vége.

Sajnos, a Jobbiknak is!

2020. febr. 25. 08:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Pár éve azt gondoltam volna, hogy Jobbik lesz a Fidesz után a következő győztes. Az utolsó nagyobb dolog, ami eszembe jut a Jobbikról Vona Gábor iszlámos sztorijai. Nem hittem volna, hogy Gyurcsányék fognak felerősödni.
2020. febr. 25. 11:50
 9/11 anonim ***** válasza:

"Ha a Jobbik kezdeményezte volna az összefogást, akkor abba talán a Fidesz is belement volna."

Nem. Illetve úgy ment volna bele, hogy ugyanaz a sors vár a Jobbikra, mint a FKGP-re, az MDF-re, a MDNP-re és a KDNP-re, mely ugyan elvileg él és működik, de gyakorlatilag nem.

2020. febr. 25. 20:57
 10/11 anonim ***** válasza:
47%

"Ha megmaradt volna jobboldali ellenzéki pártnak, akkor most is még 20%-a lenne és várhatná, hogy mikor hibázik a Fidesz."

Megmaradt jobboldali ellenzéki pártnak.

2020. febr. 25. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!