Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz a 2022-es választás...

Mi lesz a 2022-es választás hulláma, amit meglovagolhat a fidesz?

Figyelt kérdés

Ugye utóbbi a migráncs hullám volt egyértelműen. Most ez kifutott sztori már.

Visszatérünk a 2014-es, és 2010-es Fletó vs Orbán dilemmához?

Továbbra is Feri törpepárttá összeaszott DK-ját lógatják be, mint reális veszélyforrás?

Vagy elég ha ráfogják az összes 2000 utáni politikai erőre hogy az előző évszázad új csomagolásba öltözött pártjai igazából (gyakori hogy az LMP-re/momentumra új SZDSZ-ként hivatkoznak)

2020. febr. 23. 16:52
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

A kereszténységgel vicca-versa meg lehet érvelni akár a környezetvédelmet akár a környezet szisztematikus kiaknázását, felélését.

Lehet egyik oldalról azt mondani, hogy a környezetet védeni kell, hisz az is Isten munkája, és mint minden, Isten munkája jó, becsülendő, és meg kell tartani olyan állapotában ahogy az létezik.

Ebből a szempontból a kereszténység lehetne az egyik legnagyobb motorja a természetvédelemnek.

Aztán van a másik olvasata a kereszténységnek, hogy "Eleve az embernek és az emberért lett teremtve a világmindenség, és a Földö9n élő összes állat és egyéb lény fölé teremtette Isten az embert hogy uralkodjon rajtuk".

Ebből az olvasatból egyértelműen megindokolható, hogy miért nem gáz ha egy-két fajt átküldünk a másvilágra.

Mi vagyunk a teremtés koronája, ergo mi rendelkezünk a házul kapott Földről, mi rendelkezünk az uralmunk alá rendelt élőlényekről.

Szóval a kereszténységet úgy lehet ebben a kérdésben hajlítgatni mint a gumikötelet.

A Bibliában minden, és annak az ellentéte is benne van.

(a kereszténység tutibiztosra talán csak a házasságon kívüli szexet tiltja. Ez az egyetlen dolog ami félreérthetetlenül fixen kiolvasható)

2020. febr. 24. 16:52
 22/27 anonim ***** válasza:

"a kereszténységet úgy lehet ebben a kérdésben hajlítgatni mint a gumikötelet.

A Bibliában minden, és annak az ellentéte is benne van."

A kereszténység nem egyenlő a Bibliával, amit nagyon sok (magát) keresztény(nek mondó) felekezet egymásnak ellentmondó módon értelmez.

"Ebből az olvasatból egyértelműen megindokolható, hogy miért nem gáz ha egy-két fajt átküldünk a másvilágra."

:) MegindokolHATÓ, de azért lásd be, hogy ilyet még te se hallottál egy keresztény felekezettől se, hogy nem gáz.

2020. febr. 25. 07:02
 23/27 A kérdező kommentje:

Hát pedig eléggé nagy az átfedés a mindenféle neoprotestáns amcsi kisegyházak, és a klímaváltozás tagadók között.

Jellemzően republikánusok, és jellemzően a többi nagy konteóval is szoros viszonyban állnak: lásd, keresztény szektások akik oltásellenesek és kreacionisták is.

2020. febr. 25. 10:40
 24/27 anonim ***** válasza:
55%
Hát épp ez az, hogy a Fidesz és a KDNP csak magát kereszténynek mondó csapat.
2020. febr. 25. 13:33
 25/27 A kérdező kommentje:

Oké, akkor Magyarország lakosságának a 70%-a csak "mondja" magát kereszténynek, közben csak felszínes szentfazék.

DSe ez a kirakatba való felszínes szentfazékság igenis bejön az embereknek, és igenis a kereszténységgel azonosítják.

Nekem egy kicsit olyannak tűnik ez a "Dehát ők nem is >>>IGAZI<<< keresztények!!!" dolog, mint mikor az ifjú kis kommunista kamasz arról győzködi a fél világot, hogy az 1922-1990 közti Szovjetunió nem is volt komminista vezetésű, és az IGGGAZI kommunizmus az tök más.

Bűvészkedés a szavakkal.

Amikor valaki az 1%-ot alkotja a 99% ellenében egy csoporton belül (pl keresztények halmaza) és azt mondja hogy márpedig a 99% téved, és megtévesztően nevezi magát valaminek (pl kereszténynek), akkor én elgondolkodnék a helyében, hogy nem inkább ÉN vagyok e rossz néven nevezve...

Én azt látom hogy a mainstream kereszténynek levés inkább az, amit a kormány nyomat. Az hogy mi lenne a tiszta, evangéliumi ("elméleti") irány, az senkit nem érdekel. Talán soha nem is éltek igazi keresztények, mindenki csak annak mondta magát...

2020. febr. 25. 15:15
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Magyarország lakosságának 70%-a komoly keresztény? Azért vannak zsúfolásig tele a templomok! 50% szerintem még egy istentiszteleten sem volt egyetlen felekezetnél sem, Bibliát sem olvas...

Hány százalék törekedett legalább arra, hogy szüzen házasodjon? Azért nem azt kérdezem, hogy mennyi házasodott, mert azt elfogadom, hogy van olyan is, hogy valakinek van ilyen erős elhatározása, de kísértésbe esett. Szóval miből van több: aki azt mondja, hogy bűn a házasság előtti szex, és ő ellenzi a bűnt, szóval csúnya dolog, vagy aki szerint már lúzer, ha valaki 25 éves agglegényként még szűz?

Gyümölcséről ismerszik meg a fa, nem a címkéről!

2020. febr. 26. 10:12
 27/27 A kérdező kommentje:

Mondom én, a végén eljutunk oda hogy talán van 100-200 keresztény egész Magyarország területén :D

Mert a jóskapista szerint a keresztények túlnyomó része nem az.

Hát jó.

Én is eldönthetem kívülről hogy ki micsoda?

Szerecsenfürdetés.

Az ilyen gondolkodásból ered az is, mikor Ferenc pápát tagadják ki a kereszténységből mert >>>szerintük<<< nem keresztény :D

2020. febr. 26. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!