Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti örültök hogy bekerült a...

Ti örültök hogy bekerült a fideszes tantervbe a pálinkafőzés?

Figyelt kérdés

Most már nem kell venni a nyugati lögybőt,fözhet minden gyerek othon nemzeti páleszt.

Link: [link]

2020. febr. 22. 08:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Most úgy teszünk (úgy kell tennünk), mintha a tizenéveseket egyszer sem legyintette volna meg annak a gondolata, hogyan lehet (bármiből) szeszt előállítani és a google-t(/nagyfater) sem tudnák kezelni ezen izgalmas kérdés felderítésére..🤫
2020. febr. 22. 10:45
 12/28 anonim ***** válasza:
31%
11es: értem, hogy megadból indulsz ki, de hidd el rengeteg embert soha nem legyintette meg a gondolata annak, hogy hogyan lehet bármiből szeszt előállítani. De ha mindenkit érdekelne, akkor azt iskolában kell tanítani? Szóval ha mindenkit érdekel, hogy hogyan kell füvet termeszteni, mi kell hozzá és mire kell figyelni, akkor azt is iskolában kell tanítani?
2020. febr. 22. 11:01
 13/28 anonim ***** válasza:
62%

Hát, vicces amikor megcsillogtatjátok mennyire fogalmatok sincsen arról hogy MI VAN A JELENLEGI ÉS RÉGI TANTERVEKBEN, tananyagokban.

Ugyanis a pálinkafőzés a desztillációs folyamat egyik példája. És a desztillációt - vagyis azt amire példaként eddig is a pálinka főzés volt az egyik példa, azt mindig is tartalmazta az ÁLTALÁNOS ISKOLAI TANANYAG. Kémia 7. osztály, folyadékelegyek szétválasztása. A desztilláció az egyik az 5 szétválasztási műveletből amit a hetedikeseknek már 20 évvel ezelőtt is meg kellett tanulnia és bizony, az alkoholgyártás az egyik példa a bemutatására. A másik a kőolaj lepárlás, de szerintem azt értitek, hogy viszonylag kevés gyerek lakik kőolajfinomító közelében.

Nevetségesek vagytok.

2020. febr. 22. 11:39
 14/28 anonim ***** válasza:
73%

#9! " Azért kíváncsi lennék, hogy a pálinkafőzést, vagy a mitokondrium feladatait, vagy a parabolafüggvény egyenletét használja többet a gyerek élete során.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad."

No ez egy frappáns válasznak tünik. De menjünk csak egy kicsit tovább! Akkor magyar nyelvböl a fontos megtanulando: a B+! az anyád ..csája, ge-i ku-va, köcsög, stb? Mert ezt többet használja a gyerek élete során???? Tényleg itt tartunk? Ez igy helyes?

2020. febr. 22. 11:54
 15/28 anonim ***** válasza:
79%
#14 Igen fura környéken lakhatsz te ahol a bmeget többet használják mint a nélküle való beszédet.
2020. febr. 22. 13:11
 16/28 anonim ***** válasza:
70%
#15ös te laksz valahol a világ végén, mert én pl. Bp-en is állandóan hallom a bmeget és nem járok kocsmákba. Egymással beszélnetnek emberek és már kötőszó a bmeg. "Bmeg reggel alig tudtam felkelni", "Hallottam bmeg hogy a Juli meg a Benyó járnak?", stb. Ez a megvédendő magyar kultúra
2020. febr. 22. 13:55
 17/28 anonim ***** válasza:
64%
Felháborító, a Fidesz kormány drogozásra tanítja a fiatalokat, de érthető valahol, minél ködösebb az agya az állampolgárnak annál nagyobb eséllyel szavaz majd a maffiára.
2020. febr. 22. 15:05
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Akkor magyar nyelvböl a fontos megtanulando: a B+! az anyád ..csája, ge-i ku-va, köcsög, stb? Mert ezt többet használja a gyerek élete során???? Tényleg itt tartunk? Ez igy helyes?

Nem, nem így helyes. Viszont a fentieket bízvást eltanulják egymástól, a tantervbe tehát nem kell beilleszteni. :-))

2020. febr. 23. 17:30
 19/28 Tom Benko ***** válasza:
81%

Én a fideszes tantervnek nem örülök. Inkább egy szakmai tanterv kellene, de tudom, sajnos a nyekenyóka fideszeseknek a szakmaiság, hozzáértés, szakértelem olyan, mint ördögnek a szenteltvíz.

Amúgy igen, benne volt a desztilláció a kémia tananyagban. És igen, az alkohol tisztításával (is) szemléltették - de nem a pálinka főzésével. Nem örülök neki, hogy így került bele (bár még hasznos is lehet, ismerve a full alkoholista nemzettestet, ha megtanulják, hogy az első körben nagy mennyiségben metanol forr le), de nem ez a fő probléma NAT-tal. Sőt, ez a legkevesebb.

2020. febr. 27. 08:36
 20/28 anonim ***** válasza:
86%
Engem inkább az zavar hogy elég részletesen taglalja, miközben a fontosabb dolgok mellett könnyedén elsiklik a tananyag.
2020. márc. 5. 03:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!