Miért baj az, ha én külföldön élek és onnan a Fideszre akarok szavazni?
Előre szeretném leszögezni, hogy nem szeretem a Fideszt. Annyira nem, hogy még az élhetetlen országból is elköltöztem, amit létrehoztak, de ha a magyar társadalomnak annyira bejönnek, hogy a szavazóik száma megegyezik az összes többi párt szavazóinak összeadott számával, akkor Magyarországnak egyértelműen a Fideszre van szüksége, hiszen a magyarok bő többsége a Fideszt támogatja és nem a Momentumot, DK-t, Jobbikot, stb.
Szóval, ha a magyaroknak a Fideszre van szükségük, akkor miért lenne probléma, hogy én örömet akarok nekik szerezni és támogatom a Fideszt, hogy nekik jó legyen?
4# "A választáson nem arról kell dönteni hogy ki ne legyen kormányon - hanem arról hogy ki/melyik párt legyen az aki vezeti majd az országot."
Elvileg igen, gyakorlatilag viszont gyakran arról szól a politika, hogy a kisebbik rosszra szavazunk. (És nem csak nálunk, lásd Donald Trump megválasztása)
Sokan vannak, akik azért teszik be az x-et oda, ahova, hogy "mindegy csak ne ezek nyerjenek"
#11 Igen és ez nem jó. Mert ezzel nem derül ki hogy mégis mit/kit akarnak helyette.
Pontosan ezért kell elmondani hogy NEM MINDEGY hova húzza be azt az X-t még akkor sem ha csak le akarja váltani a kormányt.
Tényleg nem értem. Ha a saját közvetlen dolgairól van szó, akkor totál kiakadna egy ilyen döntésnél az illető, mikor nagyban megy a tét akkor meg megelégszik ezzel, hogy csak ne ezek legyenek.
Ha odateszik elé az étlapot, nem mondja a pincérnek hogy mindegy mit hoz csak ne pörkölt legyen. Mert érti hogy attól mert nem akar pörköltet még tudna dönteni aközött hogy madártejet kér, bablevest vagy túrós csuszát. Pláne ha a pincér úgy dönt, hogy összeönti az egészet és megkeveri. Ilyenkor értené hogy a vége az moslék és nem kérne belőle. Miért nem érthető az ha a politikáról van szó?
12# Ez azért van, mert
1. Sokan úgy érzik, hogy nincs igazán beleszólásuk a "nagy" dolgokba, lásd politika
2. Szeretjük másokra áthárítani a felelősséget "én ott se voltam, nem én szavaztam meg"
3. Sokszor tényleg nincs igazán jó választási lehetőség és marad a kisebbik rossz
Szóval nagyon nem ugyanaz, mint mikor az étlapról kell választani
12# "Ha a saját közvetlen dolgairól van szó, akkor totál kiakadna egy ilyen döntésnél az illető, mikor nagyban megy a tét akkor meg megelégszik ezzel, hogy csak ne ezek legyenek"
Mert csak a saját mindennapi életünket látjuk át, afelett érzünk némi "hatalmat" Ez ugyanaz, mint amikor a szomszédtól irigyeljük, hogy zöldebb a fű, más simán ellop egy fél megyét, és arra már csak legyintünk. Valahol szomorú, de az ember hajlamos így működni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!